Zeven inwoners van Albrandswaard krijgen Nederlandse nationaliteit tijdens de landelijke naturalisatiedag

ALBRANDSWAARD – Zeven Albrandswaarders, onder wie vijf volwassenen en twee kinderen van anderhalf en drie jaar oud, werden donderdag officieel Nederlander tijdens de naturalisatieceremonie van de gemeente Albrandswaard. Dat gebeurde op de Landelijke Naturalisatiedag, een dag waarop jaarlijks in Nederland de naturalisatieceremonies worden gehouden voor nieuwe Nederlanders die het Nederlanderschap hebben gekregen.

De Naturalisatiedag wordt sinds 2008 op 15 december gevierd. Voordat de Landelijke Naturalisatiedag werd ingevoerd, kregen de nieuwe Nederlanders het naturalisatiebesluit per post gestuurd en werd dit niet echt gevierd.

Tegenwoordig gaat dit een stuk persoonlijker. Tijdens de officiële ceremonie, geleid door burgemeester Jolanda de Witte, beloven de nieuwe burgers de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren en verplichtingen die daarbij horen na te komen. De ceremonie is verplicht voor iedereen vanaf zestien jaar die Nederlander wil worden.

Ongeveer elke zes weken is er in Albrandswaard een naturalisatieceremonie. De laatste naturalisatieceremonie van het jaar is zoals in elke Nederlandse gemeente tijdens de landelijke naturalisatieceremonie op 15 december.

(Visited 22 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *