Zeker drie doden bij ernstig ongeluk Groene Kruisweg in Rotterdam-Zuid

UPDATE 11:45 uur

Bij een vermoedelijk frontale botsing maandagochtend rond 06:00 uur op de kruising van een afrit van de A15 met de Groene Kruisweg in Rotterdam-Zuid zijn drie doden gevallen. Het zijn een 35-jarige vrouw uit Spijkenisse, een 36-jarige inwoner van Helmond en een meisje van 7 uit Spijkenisse. Dat meldt de politie.

Een getuige meldt dat de ambulanceverpleegkundigen tevergeefs geprobeerd hebben een van de inzittenden te reanimeren.

De bestuurder van de andere auto raakte ook zwaar gewond. Een 28-jarige man uit Den Haag is met een spoedtransport naar een ziekenhuis gebracht. Daar is hij aangehouden.

Het ongeluk is gebeurd ter hoogte van de afrit 19 richting Rotterdam-Charlois en Rhoon, komende uit de richting Ridderkerk. Zowel voor het verkeer dat van de afrit komt, als voor het verkeer dat al op het verkeersplein rijdt, zijn er verkeerslichten. De auto’s staan beiden in het gras naast het asfalt. De ene auto ligt op de kant en zit volledig in de kreukels, de andere staat met de neus de verkeerde kant op met de airbags uitgeklapt.

De politie meldt dat ook een vierde inzittende is geraakt. Dit slachtoffer is met een spoedtransport naar een ziekenhuis gebracht. Het is niet bekend hoe deze persoon er nu aan toe is.

Bij het ongeluk zouden twee personenauto’s frontaal op elkaar zijn gebotst. Hoe dat heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De hulpdiensten rukten massaal uit. Er gingen zes ambulances naar de Groene Kruisweg.

Lokatie Groene Kruisweg van het ongeval

Het ongeluk gebeurde op tweede kerstdag kort voor 06:00 uur ’s ochtends. Een deel van de Groene Kruisweg is in verband met het ongeluk afgesloten. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeluk

(Visited 772 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *