Woningen bij Antes stap dichterbij

Na een lange vergadering heeft de raad van Albrandswaard ingestemd met de intentieverklaring die woningbouw op het Antes terrein een stap dichterbij brengt.

In de intentieverklaring moet duidelijk worden hoeveel woningen er gebouwd gaan worden en aan wordt voor soort woningen wordt gedacht. Daarnaast zou duidelijk moeten worden hoe deze nieuwe locatie bereikt zou moeten gaan worden en hoe de overlast door psychiatrische patienten van de kliniek kan worden beperkt.

Juist de overlast zowel door aanwezige patienten als toenmend verkeer is een van de belangrijkste redenen voor omwonenden van de kliniek om stevig te protesteren tegen de komst van nieuwe woningen in het gebied. Al enige jaren is er met name over de veiligheid voor omwonenden van de psychiatrische kliniek een spanningsveld tussen de beide partijen.

Antes wil ongeveer 500 woningen laten bouwen op haar terrein. Ook zou er ruimte zijn voor enige horeca voorzieningen. De bouw wordt door de instelling gebruikt om geld op te halen voor nieuwe zorgvoorzieningen.

Door het stemmen voor de intentieverklaring kunnen het college en Antes verder gaan met de voorbereidingen voor het woningbouwinitiatief.

(Visited 224 times, 1 visits today)

2 reacties op “Woningen bij Antes stap dichterbij”

  1. Urenlang hebben wij gekeken naar de raadsvergadering die uiteindelijk leidde tot het besluit de intentieverklaring te accepteren om te constateren dat de belangrijkste zorg van de inwoners de overlast is die de patiënten van Antes zouden veroorzaken. Ook onze zoon is inwoner van Poortugaal maar helaas voor hem is hij ook patiënt die al bijna 30 jaar verblijft in één van de klinieken van Antes. Met een variant op de uitspraak van George Orwell over gelijk zijn zou ik willen zeggen: alle inwoners van Poortugaal zijn gelijk maar sommige inwoners (lees de patiënten van Antes) zijn minder gelijk dan andere. Treurige constatering dat de raad kiest voor iets dat ze eigenlijk niet wil om te voorkomen dat Antes haar dreigement om de zorgactiviteiten uit te breiden gaat uitvoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *