Woensdag 19e wielerronde van Albrandswaard

ALBRANDSWAARD – Woensdag 19 juni wordt in Rhoon de 19e wielerronde van Albrandswaard verreden. Op deze avond gaan er drie verschillende categorieën van start.

Om 17.30 uur starten de sportklasse en basisleden voor een wedstrijd van 50 kilometer. Om 19.00 uur worden de prominenten weggeschoten en drie kwartier erna, om 19.45 uur is het de beurt aan de elite, beloften en amateurs voor hun wedstrijd van 80 kilometer. Het parcours leidt de renners als vanouds over de Rijsdijk, Dorpsdijk, Zwaluwenlaan en via de Tijsjesdijk terug naar de Rijdsijk. Bij start en finish aan de Rijsdijk (Viaductweg) zal het VIP- dorp verschijnen.

De organisatie is zoals altijd in handen van de Stichting Wielerronde Albrandswaard (SWA) in samenwerking met PRC Delta uit Spijkenisse.

Aftredend voorzitter Cor van Os van de SWA: “Dit jaar hebben we veel te danken aan onze hoofdsponsors MCD Rhoon en Jordex, vele andere sponsors en alle vrijwilligers. De buurtpreventie is aanwezig, de EHBO Rhoon en vele verkeersregelaars. Daarnaast zijn er veel vrijwilligers in touw met de opbouw van het VIP- dorp en het parcours.

Bij de sportklasse en de basisleden staat de winnaar van vorig jaar, André van Reek, weer aan de start. Renners uit de omgeving die aan de start staan in deze categorie zijn Ton Ippel, Sjoerd Bult en Joeri van Dijk.

Om 19.00 uur staat het team van Jordex aan de start evenals het team van De Rijke om hun rondjes over het parcours te maken.
Bij de Elite, beloften en amateurs gaan onder andere Louis de Koning, Mitchell Huenders, Raymond Kreder, Marco Kuijvenhoven en Jordi Talen strijden voor een plek op het podium.

Verkeershinder wielerronde woensdag 19 juni 2019

Het parcours wordtl op woensdag 19 juni om 17.00 uur afgesloten door middel van dranghekken, die direct na afloop van de wielerronde omstreeks 22.00 uur, weer worden verwijderd. Het parcours loopt via de volgende straten: Rijsdijk (start en finish ter hoogte van de Viaductweg) linksaf Dorpsdijk, linksaf Zwaluwenlaan, linksaf Tijsjesdijk en linksaf Rijsdijk.

Aan een wielerronde beleven heel veel mensen plezier, toch het is onvermijdelijk dat er ook mensen zullen zijn, die er mogelijk enig ongemak van zullen ondervinden. Men wordt verzocht om auto’s e.d., vóórdat de afzethekken worden geplaatst dus vóór 17.00 uur, tijdelijk buiten het parcours neer te zetten. Voertuigen, die na 17.00 uur nog op het parcours staan, zullen op grond van de plaatselijke wegsleepregeling of op last van de politie, maar op kosten van de eigenaar worden verwijderd. Van 17.00 uur tot het einde van de wielerronde omstreeks 22.00 uur geldt op het parcours namelijk een tijdelijk parkeerverbod.

Als u tussen deze tijdstippen met de auto naar huis wil, zal u een klein stukje moeten omrijden of uw voertuig tijdelijk elders moeten parkeren. De binnen het parcours vallende wegen zijn dan namelijk voor zowel het bestemmingsverkeer als voor het doorgaand verkeer afgesloten, noodgevallen daargelaten.

Wanneer eventuele hulpdiensten erdoor moeten zal dit altijd voorrang krijgen, maar geeft u dat dan wel door als u iemand belt die zorg moet verlenen, op aanwijzing van de verkeersregelaars zullen zij altijd doorgang krijgen.

Tenslotte wil de organisatie de bewoners en bezoekers de volgende adviezen geven: Houd kinderen aan de hand en honden aan de lijn en de katten binnen. Het bestuur van de Stichting Wielerronde Albrandswaard vraagt iedereen, die langs of binnen het parcours woont, begrip voor het tijdelijk ongerief en hoopt op ieders loyale medewerking.

(Visited 118 times, 1 visits today)