WMO-rit bestellen binnen dag blijft mogelijk

Het blijft mogelijk om gewone Wmo-ritten korter dan 24 uur van tevoren te bestellen. “Iedereen moet kunnen gaan en staan waar hij of zij wil. Dat geldt ook voor mensen die afhankelijk zijn van Wmo-vervoer,” zegt wethouder Mieke van Ginkel.

De gemeente moet zuinig omgaan met de gemeenschappelijke middelen. Vorig jaar leek het een goede oplossing om Wmo-ritten minimaal 24 uur van tevoren te laten bestellen. De ritten zijn dan beter te plannen en dat bespaart kosten. “Begrijpelijk dat het voorstel vragen oproept over hoe het werkt in de praktijk,” aldus de wethouder. Van Ginkel hoopt wel dat gebruikers van het Wmo-vervoer waar mogelijk ritten zo ruim mogelijk van tevoren bestellen. Uit de cijfers blijkt dat veel mensen dat al doen. “Daar ben ik heel blij mee. Zo helpen we elkaar en kunnen we er samen voor zorgen dat het Wmo-vervoer laagdrempelig én betaalbaar blijft.”

Wie met spoed naar bijvoorbeeld het ziekenhuis of een overlijden in de familie moet, kan bij het bestellen aangeven dat de rit urgentie heeft. De centralist denkt dan graag met u mee om u zo snel mogelijk op de plaats van bestemming te krijgen. In het bestellen van de terugrit van een gepland doktersbezoek of ziekenhuisbezoek verandert niets, dat blijft gewoon mogelijk tot een uur van tevoren.

Prioriteitsritten moet u wél altijd minimaal 24 uur van tevoren bestellen. Met een prioriteitsrit heeft de klant de zekerheid om op tijd op de plaats van bestemming aan te komen. Belangrijk als u bijvoorbeeld naar een theatervoorstelling moet, of een huwelijksvoltrekking, religieuze bijeenkomst of begrafenis. Of als een aansluiting van het openbaar vervoer gehaald moet worden. Bij het reserveren van de rit moet gemeld worden dat het om een prioriteitsrit gaat. Zo komt u op tijd aan.
U vindt meer informatie op www.vervoerscentralebar.nl.

(Visited 28 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *