Welke 65 inch TV is het beste geschikt voor in de woonkamer?

Ben jij op zoek naar een nieuwe televisie voor in je woonkamer? De afmeting van de televisie is daarbij heel belangrijk. Om te bepalen hoe groot je tv moet zijn, kijk je naar de grootte van je woonkamer en de afstand tussen het beeldscherm en de bank. Een 65 inch tv is ideaal als de afstand tussen je bank en de televisie ongeveer 400 centimeter is. Televisies beschikken over allerhande technische eigenschappen die het kijkplezier enorm kunnen vergroten. Waar let je op?

De beeldkwaliteit

Het scherm van je televisie bestaat uit pixels. Deze pixels vormen samen het beeld. Hoe meer pixels, hoe scherper het beeld. Moet je altijd gaan voor de hoogste resolutie? Voor een televisie in je woonkamer is een hoge resolutie wel fijn voor een optimale beleving, maar voor je slaapkamer is dat minder noodzakelijk. De beeldkwaliteit wordt uitgedrukt in HD, Full HD en 8K-resolutie waarbij HD de laagste resolutie heeft en 8K de hoogste resolutie. Veel televisies hebben tegenwoordig Ultra HD of 4K. Deze beeldkwaliteit is over het algemeen prima voor een televisie in je woonkamer. Naast de resolutie heeft de keuze tussen een OLED of QLED televisie ook invloed op de kwaliteit van het beeld. Bij een OLED tv wordt elke pixel individueel opgelicht waardoor je zelfs het diepste zwart ziet. Vind je kleurweergave en helderheid belangrijk, kies dan voor een QLED-tv. De techniek die in deze televisie gebruikt wordt, laat alleen de gewenste kleuren door zodat de kleurintensiteit groot is.

Geluid voor optimaal kijkplezier

Kijk je graag films of concerten op televisie? Het geluid levert een grote bijdrage aan het kijkplezier en de beleving. Met een soundbar optimaliseer je het geluid van de speaker in jouw tv. De soundbar is een langwerpige speaker en deze kan je kwijt op het tv meubel of aan de muur als je ook je televisie aan de muur bevestigd hebt. Je hebt geen extra speakers meer nodig en er lopen ook geen extra kabels door je woonkamer. Bovendien is zo’n soundbar een stuk goedkoper dan een home cinemaset. Bedenk van tevoren waar je de soundbar wilt plaatsen, houd hierbij rekening met de ruimte op je televisiemeubel of aan de muur.

Door te vergelijken vind jij de 65 inch tv die aan al jouw wensen voldoet. Zo wordt televisiekijken nog leuker!

(Visited 224 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *