Weekend van de Romantische Muziek gaat door

Goed nieuws voor liefhebbers van klassieke muziek: Het Weekend van de Romantische Muziek gaat door, inclusief een zinnenprikkelend Maanlichtconcert op zaterdagavond. 

Op zaterdagavond 21 augustus en zondag 22 augustus staat het Park bij de Euromast in Rotterdam in het teken van passie en romantiek tijdens het Weekend van de Romantische Muziek. Het openlucht muziekfestival, al jaren een publiekstrekker in de Rotterdamse festivalagenda, pakt dit jaar uit met een keur aan binnen- en buitenlandse musici en een exclusief Maanlichtconcert met een culinair randje. Evenals voorgaande edities worden bezoekers uitgenodigd zich romantisch te kleden.  

Op zaterdagavond 21 augustus gaat het Weekend van de Romantische Muziek van start met een exclusief Maanlichtconcert. Tijdens dit soiree mag het publiek zich verheugen op optredens van vermaarde musici, waaronder de Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest), bariton Henk Neven, gitarist Eric Vaarzon Morel, pianist Thomas Beijer en de sopraan Laetitia Gerards. Gastronomen komen aan hun trekken met het Culinaire Romantique Arrangement: een hoogwaardige dinerbox met uiteenlopende amuses die de smaakpapillen in extase brengen.

Zondag 22 augustus staat het park bij de Euromast in het teken van de liefde tijdens de ‘Dag van de Romantische Muziek’. Met het stadspark als prikkelend decor kunnen liefhebbers van van klassieke en romantische muziek genieten van concerten van onder meer: Hannes Minnaar (piano), Het Doelen Ensemble met Maya Fridman (cello) en Maarten van Veen (piano), Duo Inside Out met Doriene Marselje (harp) & Celia García-García (piano) en het Amsterdamse gitaartrio Trio Debu met Eva AukesBas Gaakeer en Ward Reijmerink

Tot en met 2019 werd het Weekend van de Romantische Muziek, een voortvloeisel van de ‘Dag van de Romantische Muziek’, georganiseerd door de Cultuurbrigade. Dit jaar wordt het stokje over genomen door het evenementenbureau JMR Event Makers, bekend van onder meer de Nacht van de Kaap, Camping Rotterdam en het Nationale Vuurwerk. Jasper Scholte (JMR Event Makers) is blij dat het festival dit jaar doorgang kan vinden: “Een evenement organiseren in het coronatijdperk is een uitdaging, maar met enig pas- en meetwerk zijn wij erin geslaagd om het Weekend van de Romantische Muziek te conformeren aan de actuele coronarichtlijnen voor evenementen. Het karakter van dit evenement kwam daarbij van pas. Allereerst is het Weekend van de Romantische Muziek een openlucht evenement en bovendien biedt het park genoeg ruimte om bezoekers zodanig te placeren dat iedereen het festival op een veilige én publieksvriendelijke manier kan bezoeken.” 

Het Weekend van de Romantische Muziek wordt mede mogelijk gemaakt door Stichting Droom en Daad. Stichting Droom en Daad zet dromen om in daden die de stad Rotterdam nóg beter en mooier maken. Dit doet de stichting door te investeren in cultuur van en voor iedereen: voor jong en oud, van Pietje Bell tot Erasmus. De stichting investeert, initieert, stimuleert en realiseert. Zo werkt Droom en Daad mee aan een aantrekkelijke stad voor bewoners en bezoekers. Stichting Droom en Daad richt zich op alle vormen van cultuur: muziek, theater, dans, architectuur, film, literatuur en beeldende kunst. Ook richt de stichting zich op het verfraaien van de openbare ruimte en op talentontwikkeling. 

Kaarten voor het Maanlichtconcert op zaterdagavond 21 augustus zijn te bestellen via www.weekendvanderomantischemuziek.nl. In verband met de actuele coronarichtlijnen is er een beperkt aantal kaarten beschikbaar. De Dag van de Romantische Muziek op zondag 22 augustus is gratis toegankelijk. In verband met de actuele coronarichtlijnen is er een beperkt aan plaatsen beschikbaar. Wil je de Dag van de Romantische Muziek bezoeken? Reserveer dan nu een plaats via www.weekendvanderomantischemuziek.nl 

(Visited 39 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *