Weekend Sportoverzicht van Erwin de Jongh

Sportvrienden,

Het is momenteel per week afwachten welke wedstrijden wel en welke niet doorgaan en dat allemaal in verband met de corona.

Zo werd in de 3e Div. A de wedstrijd van Barendrecht thuis tegen Harkemase Boys afgelopen week afgelast. Jammer, want men zat juist in een positieve flow. Gelukkig was er deze week nog een wedstrijd in het kader van het KNVB bekertoernooi uit tegen De Treffers, welke in de verlenging met 2-3 gewonnen werd. Zodoende kan men zaterdag met een goed gevoel afreizen naar Sassenheim voor de wedstrijd tegen Ter Leede. Een horde die te nemen moet zijn gelet op het verschil in punten dat na 4 wedstrijden  al 7 bedraagt. Alleen onderschatting kan nog roet in het sportieve eten gooien.

Ook sv Poortugaal zag in de Hfd. kl. A zijn wedstrijd uit tegen Scherpenzeel afgelast worden. Jammer omdat de gastheren nog 0 punten hadden en Poortugaal dus bij winst een aardig gaatje had kunnen slaan. Komende zaterdag zou eveneens een ploeg met nog 0 punten op bezoek komen t.w.: Rijsoord. Echter gaat ook deze wedstrijd wegens de Corona besmettingen niet door!!Zo wordt de situatie steeds verwarrender en onduidelijker!

Helaas is ook Smitshoek is in deze klasse nog puntloos, mede door het verlies met 5-0 afgelopen zaterdag tegen sc Feyenoord, waarbij ook nog eens een rode kaart voor hen te betreuren viel! Wat dat betreft zit men in de bekende hoek waar klappen uitgedeeld worden! Zaterdag krijgen ze misschien een voorzichtige kans op een herstel als Spijkenisse op bezoek komt. Een gelijkspel zou in dat opzicht al mooi zijn! Los van alles is het ook een pikante ontmoeting omdat beide trainers Edwin de Koning en Marco van Rijn goede vrienden zijn! Maar of ze elkaar daardoor ook iets gunnen moet nog blijken.

In de 3e kl. C werd de uitwedstrijd tussen Rhoon en Kethel Spaland in de rust gestaakt, wegens een blessure van de scheidsrechter. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van de gastheren. En om het bovendien allemaal nog wat ingewikkelder te maken is de thuiswedstrijd van zaterdag tegen BZC/Zuiderpark eveneens wegens Corona besmettingen afgelast!

Rijnmond H. Sport haalde thuis moeizaam in extremis een punt tegen OVV. Daardoor is de hatelijke nul qua punten tenminste weg gewerkt en kan men met  wat meer zelfvertrouwen de uitwedstrijd tegemoet zien tegen het Geervlietse GHVV’ 13. Een ploeg die overigens al 3 punten verzameld heeft, dus een makkie zal het niet worden voor de Hoogvlietenaren.

In de 4e kl. H gaat WCR onverdroten voort met winnen: eerst werd zaterdag thuis met moeite en een rode kaart met 4-3 Zinkwegse Boys verslagen en afgelopen dinsdagavond won men de uitwedstrijd tegen Pernis met 3-5. Door dit alles staan ze samen met ZBVH ongeslagen op een gedeelde 1ste plaats met 9 punten uit  3 wedstrijden. Zaterdag wacht Egelantier Boys die met 3 punten minder op een gedeelde 4e en 5e  plaats staat. Dus alle hens aan dek voor de Rhoonaars om de punten mee naar huis te kunnen nemen.

Met Pernis wil het nog ziet zo vlotten in deze klasse. Zaterdag werd uit bij NBSVV gelijk gespeeld met ook nog eens  een rode kaart en deze week verloor men thuis de eerder gememoreerde wedstrijd tegen WCR. Met 2 punten uit 3 wedstrijden staat men dan ook op een bescheiden 9e plaats. Zaterdag komt GOZ op bezoek die 1 punt meer heeft, alleen geen schim meer is van de ploeg van vorig seizoen. Dus er liggen kansen! Grijp ze zou ik zeggen!!

Ook met Meeuwenplaat is het niet zo best gesteld. De uitwedstrijd tegen Full Speed werd zondag afgelast, waardoor men na 2 wedstrijden nog altijd 0 punten heeft en met nog 3 andere ploegen op een gedeelde laatste plaats staat. Eén van die ploegen is het aloude XerxesDZB dat zelfs al 3 wedstrijden puntloos is. Zij zijn de komende tegenstander van de Hoogvlietenaren. Een mooie kans om via het thuisvoordeel te trachten de laatste plaats aan de “zebra’s” over te doen. We duimen ervoor!!

De korfballers van RWA hebben zich in de 1e kl. E gelukkig kunnen herpakken door uit bij Die Haghe met 1 doelpunt verschil te winnen. Hierdoor zijn ze een plaatsje opgeklommen naar de op 2 na onderste plaats met 4 punten uit 5 wedstrijden. Dat is 1 punt meer dan Refleks dat overigens een wedstrijd minder gespeeld heeft. Zaterdag komen zij op bezoek bij de Rood/Witte formatie. Zaak dus om opnieuw te winnen, dan ziet de toekomst er alweer een stukje rooskleuriger uit, aan gezien het verschil met de bovenste plaats slechts 3 punten bedraagt.  Of te wel iedereen wint en verliest net zo makkelijk van elkaar!

Nikantes is het in de 4e kl. E een beetje kwijt. Zaterdag verloor men thuis van het Spijkenisser Olympia met 5-15. Door dit resultaat is men samen met Triaz afgezakt naar de twee voorlaatste plaatsen. Zaterdag zal daar weinig verandering in komen aangezien ze dan vrij zijn. Gelegenheid om de accu op te laden voor de laatste 3 veldcompetitie wedstrijden voordat de zaalcompetitie begint.

Een wat uitgekleed programma dus, maar daar zullen we, denk ik, de komende weken aan moeten gaan wennen.  Albrandswaardsport laat zich er in elk geval niet door uit het veld slaan en is er dus gewoon zaterdagmiddag weer tussen 14.00 en 17.00 uur. Waarschijnlijk zonder live verslag, al zal ik kijken of we bij de korfbal terecht kunnen. In de studio is Dick v.d. Meer zo wie zo aanwezig, zodat hij ons kan informeren over de tussen,- rust- en eindstanden van die wedstrijden die wel doorgaan en tevens kan voorzien van de broodnodige muzikale vitamientjes!

Ondanks alles toch een fijn en sportief weekend gewenst!

Erwin.

(Visited 46 times, 1 visits today)