Wedstrijden vv Smitshoek – Achilles Veen en WCR – Overschie in ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Na de opgaande lijn van de afgelopen weken, viel het afgelopen weekend qua resultaten een beetje tegen, al zaten er toch ook een paar mooie uitschieters bij. Maar goed,slechts 4 winst-, 3 verliespartijen en een gelijkspel is niet helemaal in lijn met de verwachtingen vooraf!

Zo verloor Barendrecht in de 3e Div. A met maar liefst 4-0 bij DVS’ 33. Des te jammer, omdat bij winst Barendrecht op een gedeelde 1ste plaats gestaan zou hebben en nu afzakte naar de 8e en 9e plek. Een patroon wat je vorig- en dit seizoen al meer gezien hebt bij de Wit/Rode formatie, zodra men na een reeks overwinningen bijna de top bereikt heeft, volgt er een nederlaag, waardoor men weer terugzakt. Gelukkig zit alles in deze klasse dicht op elkaar, zodat men zaterdag alweer revanche kan nemen als Rijnvogels op bezoek komt. Die promovendus heeft namelijk slechts 2 punten meer en staat daardoor op een gedeelde 2et/m 6e plaats. Een op voorhand prachtig treffen met als inzet een plaats in de kopgroep! Wie wint doet dan ook goede zaken!

In de 4e Div. A heeft Poortugaal de opwaartse lijn helemaal te pakken. Nu werd het hoger staande WNC met 2-0 de dupe van hun dadendrang. Daarmee klommen ze op naar een 9eplaats met 16 punten  uit 11 wedstrijden. Dat zijn er 2 minder dan de komende tegenstander, het Alphense ARC, waar men zaterdag op bezoek moet. Vorig seizoen wist men daartegen te winnen en het zou mooi zijn, als dit opnieuw gaat lukken, zodat men nog verder kan klimmen! We zijn benieuwd!

Smitshoek blijft het in deze klasse voortreffelijk doen, Na de nederlaag van vorige week tegen datzelfde WNC, pakte men nu de draad weer op en versloeg in Gouda de Jodan Boys met maar liefst 0-3. Hierdoor staat men nu op een gedeelde 3e en 4e plaats met 21 punten. 9 meer dan het zaterdag op bezoek komende  Achilles Veen. Normaal gesproken moet dit dan ook weer 3 punten gaan opleveren. Maar ja, onderschatting enz, al gaan we daar uiteraard niet van uit!! En of we daar gelijk in hebben, gaat Dick van der Meer voor ons bekijken en verslag van doen in deze wedstrijd van de week!

Verslaggever Dick van der Meer

In de 3e Kl. C-Z1 speelde Rhoon helaas thuis gelijk tegen Klundert, daar waar men kort voor tijd nog met 2-1 voorstond. Jammer omdat men met dat ene punt van nu niet zoveel opschiet. Zo blijft de afstand naar Klundert 2 punten in Rhoons nadeel en staat men met 7 punten op een gedeelde 10/11 plaats. Zaterdag staat er alweer een zeer belangrijke wedstrijd op het programma, als men op bezoek moet bij ZBC’ 97 dat eveneens 7 punten heeft, maar daar een wedstrijd minder over deed. Alle belang dus om deze wedstrijd te winnen en aan de veilige kant van de degradatiestreep te blijven. We duimen er met z’n allen voor!!!

In de 3e Kl. D-W2 speelde Meeuwenplaat met 3-3 gelijk tegen hekkensluiter Botlek. Ook hier dus een vooraf onverwacht puntenverlies. Het lijkt wel of ze in een mindere periode zitten en dat is jammer gezien de plaats die ze innamen op de ranglijst. Ze staan nu op een 5e plaats met 11 pinten. Dat zijn er 4 meer dan Delta Sport wat zaterdag op bezoek komt. Dus opnieuw een tegenstander die lager staat. We hopen dan ook dat ze hun lesje geleerd hebben en net zo gemotiveerd aan de start verschijnen als tegen hoger staande ploegen! Dan komt het wel goed!

In diezelfde klasse heeft Rijnmond H. Sport het nog steeds moeilijk door de vele blessures, waarmee men nog steeds geconfronteerd wordt. Ook nu werd er weer verloren en wel met 1-0 in de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland. Door al die malheur is men intussen afgezakt naar een met VDL gedeelde laatste plaats, met slechts 4 punten. Of daar zaterdag thuis tegen Vierpolders verandering in gaat komen, valt te bezien, aangezien de gasten met 4 punten meer, een 4e plaats innemen. Maar wie weet kunnen de Hoogvlietnaren zich herpakken en voor een stunt zorgen. Het zou wel de nodige verlichting betekenen in hun huidige situatie, dus hopen we er dan ook op!!

In de 4e Kl. E-W2 blijft WCR stug doorgaan met winnen. Nu werd in Maasdijk de  hogerstaande gelijknamige ploeg met 0-1 verslagen, waardoor men opgeklommen is naar een 4e plaats met 14 ponten. Dat zijn er 10 meer dan Overschie die de volgende tegenstander is op het sportpark “ de Omloop”. Om in de race te blijven zal men deze dus dan ook moeten winnen, om de week hierop met een bus vol zelfvertrouwen af te reizen naar de huidige koploper: Rotterdam United! Ook hier zijn we benieuwd of dat gaat lukken.Vandaar dat Mark Hotting er naar toe gaat om er voor ons verslag van te doen.

Verslaggever Mark Hotting

In de 5e Kl. C-W2 won Pernis zijn tweede wedstrijd op rij en dit keer uit bij DRL met 2-3. Hierdoor heeft men de onderste regionen verlaten en met een 6e plek plaats genomen in de middenmoot. Of dat na zaterdag ook nog zo is moeten we afwachten, aangezien dan koploper Melissant op bezoek komt met een punten totaal van 15. Een overwinning zou Pernis in elk geval nog verder omhoog stuwen en daar gaan we toch voor???!!!!!! 

Wat de korfballers aangaat is het nog steeds oefenen geblazen als voorbereiding op de volgende week zaterdag te starten zaalcompetitie!

Hoe e.e.a. allemaal gaat aflopen is te beluisteren in ons Albrandswaardsport programma, zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur. 2 live wedstrijd verslagen en verdere informatie vanuit de studio zorgen ervoor dat je enits hoeft te missen. De presentatie wordt zoals altijd verzorgd door Paul Marseille en de techniek is in de bekwame handen van Hans Hotting. Alvast veel luisterplezier gewenst!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 12 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *