Wedstrijd van de week vv Pernis -Linschoten bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
De eerste ronde van de nacompetitie zit er op en van de vijf deelnemers uit onze regio zijn er ook vijf door naar de tweede ronde of zelfs al een finale.
Hoe knap is dat en wat zou het toch mooi zijn als….
Het overzicht begin ik deze week met Smitshoek.


Het 1-1 gelijkspel tegen AWC uit Wijchen in de eerste wedstrijd van de nacompetitie leek op voorhand niet het beste resultaat voor de return. Maar in het Gelderseland wist Smitshoek voor een mooie stunt te zorgen. Twee doelpunten van Nino Urban, net na de rust en vlak voor tijd, zorgde er voor dat zijn ploeg nog steeds kans heeft om volgend seizoen in de derde divisie uit te gaan komen.
De laatste horde die hiervoor genomen moet worden is Achilles Veen.
De Brabanders versloegen in twee wedstrijden het Westlandse Westlandia (3-0 en 2-0 overwinning voor Veen) en zijn nu de tegenstander van Smitshoek in twee finale wedstrijden waarvan vandaag de tweede en beslissende finale op het programma staat in Brabant.


Lukt het Smitshoek om te promoveren naar de derde klasse, de eerste wedstrijd op het sportpark van Smitshoek werd afgelopen woensdag door een doelpunt van Ilano Silva Timas, met 1-0 gewonnen, of steekt Achilles Veen hier een stokje voor? Deze wedstrijd in Veen begint om 15:30 uur. Hopelijk is het dan rond 17:30 uur feest voor de Oranje/zwarte formatie van Edwin de Koning. We houden u natuurlijk op de hoogte!


De tweede ploeg die vandaag ook een finalewedstrijd speelt is Pernis.
In een spannend en boeiend gevecht met OHVV scoorde beide ploegen na 120 minuten een keer.
Vanaf de strafschopstip moest de beslissing komen en hierin was Pernis de betere (5-3) waardoor de mannen van Miquel Munoz uitzicht blijven houden op een plek in de vierde klasse. De laatste hindernis die hiervoor genomen moet worden is Linschoten.

Linschoten ligt tussen Woerden en Montfoort en de voetbal vereniging eindigde als 11e in de vierde klasse B met 30 punten. Niet genoeg om nacompetitie te ontlopen. In de eerste ronde van de nacompetitie schakelde de Utrechters SEP, uit Delft, door, na een 2-1 achterstand bij rust, met 2-3 te winnen waardoor het nu in de finale de tegenstander van Pernis zal zijn.

Deze beslissende wedstrijd om een plek in de vierde klasse zal worden gespeeld op het, neutrale, veld van Alphese Boys in Alphen aan de Rijn. Natuurlijk volgen we deze wedstrijd van de week op de voet! Dick van der Meer is aanwezig in Alphen aan de Rijn om u alles over deze finale wedstrijd te vertellen met hopelijk een goede afloop voor Pernis.

Rhoon, Meeuwenplaat en WCR zijn nog niet aan hun finalewedstrijden toe.

Wel hebben deze clubs de eerste schifting overleefd en staan ze nu in de halve finale van de nacompetitie.

Bij Rhoon-Neptunus/Schiebroek duurde het 120 minuten voordat de beslissing viel.
In de extra tijd wist Ricardo Merrelaar een gaatje te vinden in de defensie van Rotterdammers en dat leverde uiteindelijk de zege op voor de rood/witte bespelers van Sportpark de Omloop.

De zege leverde Rhoon een plekje in de halve finale van de nacompetitie op waarin een volgende Rotterdamse tegenstander wacht: CKC.

De zwart/witte formatie heeft al twee wedstrijden moeten spelen om in de halve finale te komen.
In de eerste ronde werd in Schiedam Ecelsior’20 met maar liefst 1-5 aan de kant gezet en in de tweede ronde werd er knap met 0-1 bij 2e klasser Berkel gewonnen.

Berkel degradeert, net al Neptunus/Schiebroek, naar de derde klasse en Rhoon en CKC strijden op de Omloop om een plek in de finale van de nacompetitie die volgende week op neutraal terrein gespeeld zal gaan worden.

Of Rhoon zich voor deze finale gaat plaatsen horen we in de uitzending uiteraard van Marco van Wassenaar.

Meeuwenplaat was vorige week de enige van de 5 nacompetitie clubs die geen etra tijd of strafschoppenserie nodig had om de tegenstander te verslaan.

Mede door twee doelpunten van Youri Rombouts en twee eigen doelpunten van tegenstander VDL werd het in Maassluis een gemakkelijke 1-6 overwinning behaald.

Om in de derde klasse actief te mogen blijven zullen de Meeuwen nog twee wedstrijden dienen te winnen om te beginnen de wedstrijd van vandaag tegen het Haagsche Laakkwartier.

De thuisclub werd op doelsaldo veroordeeld tot het spelen van extra wedstrijden en had in de eerste ronde een vrije ronde.

Nu wacht Meeuwenplaat en als de blauw/witte het vizier op net zo scherp hebben staan als vorige week in Maassluis dan zou dat wederom een mooi resultaat kunnen opleveren.

Of dat ook gaat lukken horen we natuurlijk van Meeuwenplaat watcher Marco Gouw.

Tot slot WCR

Ook zij hielden het 120 minuten lang spannend bij VVOR uit Rotterdam.
En net als Pernis waren ook de geel/blauwe van Sportpark de Omloop het zuiverst vanaf de penaltystip en mogen zij het in de halve finale van de nacompetitie voor een plek in de derde klasse het gaan opnemen in Zoeterwoude tegen Meerburg.
Meerburg eindigde als tweede in de vierde klasse B op vijf punten van kampioen Teylingen.

Lukt het WCR ook om deze horde te nemen dan wacht er voor de mannen van trainer Ferry Seton ook volgende week een finale wedstrijd op neutraal terrein.
Ook van deze wedstrijd houden wij u natuurlijk op de hoogte!

KORFBAL

Een week na het negentig jarig bestaan, die werd besloten met een 17-12 overwinning van het vlaggenschip tegen Pernix, mag Vitesse Barendrecht het a.s. zaterdag het gaan opnemen tegen VEO.

De wedstrijd in Den Haag zal om 18:30 uur aanvangen en natuurlijk blikken we in de stand op zaterdag uitvoerig vooruit met Vitesse watcher Leo vd Pol.

RWA krijgt vanaf 16:00 uur IJsselvogels uit Moordrecht op bezoek.

Met wat geluk krijgen we de uitslag van deze wedstrijd nog vermeld in het laatste uur van de Stand op zaterdag.

Nikantes mag zaterdagmiddag ook om 16:00 uur hun wedstrijd aanvangen.

Dat doen de Hoogvlieters in Spijkenisse bij Olympia en ook hier geld als alles een beetje meezit kunnen we de uitslag tegen de klok van vijf uur nog bij u melden in de Stand op zaterdag.

Handbal

Tot slot van deze column het handballen.
(Bijna) wekelijks hebben we Glen Stolk van Savossa aan de telefoon voor een update van de verrichtingen van de dames en de heren.
Beide vlaggenschepen zijn dit weekend vrij maar komende maandag speelt Savossa dames wel om 20:00 uur een wedstrijd tegen de Twist dames en op dinsdag staat er een bekerwedstrijd voor de heren op het programma.
Met Glenn gaan we uitvoerig op deze twee wedstrijden vooruitblikken in de stand op zaterdag.

Paul Marseille is uw leidsman in de drie uren sport op de zenders van RTV Albrandswaard en Exxact Barendrecht en Bas van Driel zorgt er voor dat alle binnenkomende lijnen en de muziek op de juiste momenten ingestart worden. Ofwel we hopen u zaterdag weer aan het toestel gekluisterd te vinden.

Veel luisterpleizier gewenst!

Met sportieve groet,

Dick vd Meer

(Visited 99 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *