WCR stopt met inzameling oud papier

Voetbalvereniging WCR stopt per 1 april met de inzameling van oud papier in verschillende wijken op Rhoon. De dalende papierprijs is de reden voor dit besluit.

WCR stopt in Rhoon Noord zelfs aanstaande vrijdag al met het ophalen van het papier. 
De vereniging blijft wel oud papier en karton ophalen bij bedrijven, scholen en De Boekenstal. En zolang er bewoners zijn die nog geen beschikking hebben over de blauwe bak zal de papierwagen ook daar nog langsrijden.

Het besluit is  in goed overleg met de gemeente Albrandswaard genomen. Om de verwachte financiële verliezen op te vangen, is een regeling getroffen met de gemeente. Martin van de Grind, voorzitter van WCR: ,,Gelukkig laat de gemeente ons niet in de kou staan.” Een keurig aanbod, zo laat penningmeester Backbier weten. Zeker gezien de gekelderde prijs die men nog voor oud papier krijgt. Backbier: ,,Het was eerst 75 euro per ton, toen 60, 40 en nu 15. Dat betekent minder inkomsten. Voorheen konden we rekenen op rond de 2500 euro per maand, nu halen we krap 600 euro binnen. Vrijwilligers hebben aangegeven zich hier dan steeds minder voor in te willen zetten.”

Daarnaast kunnen de vrijwilligers niet in de lengte der dagen doorgaan. Jaap de Raadt, die sinds jaar en dag vrijwilliger is bij WCR, wordt bijvoorbeeld zeventig jaar. Van de Grind: ,,Wij drijven op vrijwilligers. Maar we hebben daarbij nieuwe aanwas nodig.”

De komende jaren buigt de voetbalvereniging zich over het vraagstuk hoe de verliezen bij het oud papier op te vangen. Van de Grind: ,,We kunnen niet meer bezuinigen. Geld is een groot probleem bij amateurverenigingen. Maar we praten nog steeds over de toekomst en willen investeren. We laten het er zeker niet bij zitten.”

Wethouder Martijn Heezen: ,,WCR haalde sinds jaar en dag het oud papier op in Rhoon. Het was prettig te weten dat zij met die inkomsten gedeeltelijk voor het voortbestaan van de club konden zorgen. Nu komt er een einde aan het ophalen van oud papier, maar gelukkig niet aan de vereniging. Het scheelde de gemeente natuurlijk ook werk. Ik wil graag alle vrijwilligers bedanken voor hun jarenlange inzet.”

(Visited 203 times, 1 visits today)