WCR – Rockanje wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,

De competities in het voetbal naderen hun kookpunt in de diverse divisies en de 3e, 4e en 5e klasse wat betreft kampioenschappen en/of rechtstreekse degradatie en/of nacompetitie voetbal. Dat ging het afgelopen weekend gepaard met uitslagen waar Houdini en Shakespeare jaloers op zijn geweest.

In de derde divisie B bijvoorbeeld.

Stedoco en Barendrecht gaan daar nog steeds nek aan nek richting de finish. Tot aan de extra tijd keek Barendrecht tegen een 3-1 achterstand aan in Tiel bij, nummer vier, TEC en leek het verschil in de competitie beslecht te zijn in het voordeel van Stedoco. Maar in de toegevoegde tijd sloegen mannen van Leen van Steensel nog tweemaal toe en eindigde de wedstrijd in een 3-3 gelijkspel.

Daarmee bleven de Barendrechters op gelijke voet met Stedoco want ook de ploeg uit Hoornaar moest, in een tegen Goes, een puntendeling accepteren. SteDoCo blijft daarmee nog steeds, met evenveel punten als Barendrecht, bovenaan staan met een (1!) doelpunt verschil ten opzichte van de Barendrechters.

Zaterdag mogen beide kampioenskandidaten proberen de punten in eigen huis te houden. Stedoco krijgt laagvlieger AWC uit Wijchen op bezoek en Barendrecht treft middenmoter TOGB uit Berkel en Roderijs.

Is er een ploeg die aanstaande zaterdag het verschil kan maken of gaan we naar een nog spannender apotheose op de laatste speeldag?

Zaterdagavond rond 20:00 uur* weten we meer!

  • = Alle wedstrijden in de 3e divisie B beginnen komende zaterdag om 18:00 uur

In de vierde divisie B is de spanning wat betreft het kampioenschap er al een aantal weken vanaf. De bloemen en de champagne zijn daar een aantal weken geleden al uitgedeeld aan ASWH uit Hendrik ido Ambacht.

Op het sportpark van Poortugaal treffen de kampioen van de 4e divisie B uit Hendrik Ido Ambacht en de district bekerwinnaar uit Poortugaal elkaar en welke prijswinnaar na 2x 45 minuten de armen juichend omhoog mag doen laten we u natuurlijk in de uitzending weten.

Smitshoek verloor afgelopen zaterdag vrij kansloos van de nummer 12 van de ranglijst tw Heerjansdam. Dat de ploeg van trainer Bert Mierop zo laag op de ranglijst staat, verbaasde vorige week zelfs onze verslaggever. Om met een goed vertrouwen de nacompetitie in te gaan zou Smitshoek wellicht nog wel een overwinning willen bijschrijven .

Het in degradatienood verkerende VOC zou dan een mooi slachtoffer kunnen zijn.
Ook deze wedstrijd begint om 15.30 uur

  • = Alle wedstrijden in de 4e divisie B beginnen komende zaterdag om 15:30 uur

Had Barendrecht afgelopen zaterdag de toegevoegde tijd nodig om een puntje mee te nemen bij de tegenstander ook Rhoon keek lang tegen een 3-1 achterstand aan, bij Victoria’04 in Vlaardingen, om uiteindelijk nog een puntje mee te nemen naar Sportpark de Omloop. Ook deze wedstrijd kende een 3-3 uitslag waarbij Rhoon zijn drie punten voorsprong op de Vlaardingers hield.

Zaterdag reizen de Rhoonaars af naar, het mooie, “Sportcomplex De Hooge bomen” om het daar op te nemen tegen de plaatselijke club. Winst zou genoeg moeten zijn om definitief tweede te worden in de derde klasse D. Een heel verschil met het ternauwernood handhaven in de derde klasse van het afgelopen seizoen.

Via Marco van Wassenaar blijven we op de hoogte van de verrichtingen van Rhoon in het Westland.

En waar Meeuwenplaat vorig seizoen een topseizoen kende, moet het nu alle zeilen bijzetten om niet uit de derde klasse te kukelen. De Meeuwen kunnen in theorie nog bijgehaald worden door het Vlaardingse DVO’32 maar het doelsaldo van Meeuwenplaat is zoveel beter dan dat van de Vlaardingers dat ze zich over rechtstreekse degradatie geen zorgen meer hoeven te maken. Nu kijken of de na-competitie nog te ontlopen is. In dat opzicht was het jammer dat er tegen het reeds uitgespeelde Lyra geen resultaat behaald kon worden. Een spectaculaire 4-5 nederlaag brengt geen punten ‘in the pocket’ waardoor het nu een must win wedstrijd gaat worden in de uit beurt bij het reeds gedegradeerde Rozenburg.

Of dat gaat lukken horen we van Marco Gouw in de uitzending.

Alle wedstrijden in de derde klasse D beginnen om 14:30 uur

De spanning in de vierde klasse F bevindt zich nog zowel bovenin als onderin. Zinkwegse Boys en s’Gravendeel vechten samen uit wie er met de schaal aan de haal gaat. Beide clubs hebben 45 punten uit 22 gespeelde wedstrijden waarbij het doelsaldo van Zinkwegse Boys twee (2!) doelpunten beter is dan dat van s’Gravendeel.

De bewoners van Sportpark de Trekdam lieten het afgelopen zaterdag na om een voorschot te nemen op het kampioenschap door met 4-3 te verliezen van Rijnmond Hoogvliet Sport, die daarmee hun (allerlaatste?) kans op een lager verblijf in de vierde klasse in leven hielden. Om de kans nog een stukje verder te vergroten zou een goed resultaat bij Zwartewaal ook zeer gewenst zijn.

De blauw/witte staan op het punt de periodetitel binnen te halen en zouden dat het liefst doen met een overwinning tegen Rijnmond Hoogvliet Sport. Maar de geel/groene hebben de laatste strohalm voor lijfsbehoud aangegrepen en zullen er alles aan doen om de overwinning tegen de (gewezen) koploper een goed vervolg te geven.

Zwartewaal vs Rijnmond Hoogvliet Sport, een hopelijk spannende pot voetbal op het Zwartewaal terrein welke bekeken gaat worden door verslaggever Alex Hordijk van Linq media.

Degradatie zorgen zijn er niet voor WCR. De geel/blauwe van Sportpark de Omloop draaien het gehele seizoen al bovenin mee en strijden met Zwartewaal om de derde plaats in de competitie. Het 2-2 gelijkspel afgelopen dinsdag in de uitgestelde wedstrijd tegen GHVV’13 hielp niet mee om in punten gelijk te komen met Zwartewaal.

Zaterdag speelt WCR, weer tegen een laagvlieger in de vierde klasse. Rockanje is het nummer voorlaatst van de competitie en voelt de hete adem van Rijnmond Hoogvliet in de nek. Kan WCR Rijnmond Hoogvliet Sport een handje helpen door Rockanje te verslaan? Dick van der Meer doet verslag van deze wedstrijd van de week: WCR- Rockanje.

Alle wedstrijden in de vierde klasse F beginnen om 14:30 uur.

Tot slot de vijfde klasse D waarin Pernis het zoet der overwinning weer eens mocht smaken na een 1-4 overwinning bij NTVV. Met vier andere clubs strijden de Pernissers om de tweede plaats, achter kampioen GOZ, waarbij het elftal van Miquel Munoz al een periodetitel op zak heeft. De laatste competitiewedstrijd van Pernis is een thuiswedstrijd tegen Transvalia.

Op de Charloise Lagendijk kreeg Pernis een 4-0 nederlaag te slikken en een nieuwe uitglijder, vlak voor de nacompetitie, zou niet prettig zijn voor Pernis. We houden u in de uitzending natuurlijk op de hoogte van deze wedstrijd.

Alle wedstrijden in de vijfde klasse D beginnen om 14:30 uur

Korfbal en handbal liggen komend weekend een weekje stil en hervatten op 25 mei hun wedstrijden op het veld.

Met vier voetbalwedstrijden in de uitzending is ‘De Stand op Zaterdag’ echter goed gevuld voor dit weekend.

Dick Roelse zorgt er als presentator voor dat alle wedstrijden aangekondigd bij u uit het radiotoestel komen en Bas van Driel zorgt daarbij dat alle lijntjes met de verslaggevers kloppen en daarbij dat uw oren ook verwend worden met lekkere muziek!

Veel luisterplezier gewenst!

Met sportieve groet,

Dick van der Meer

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *