WCR – Rijnmond Hoogvliet Sport wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,

Waren we vorig jaar een beetje in mineur over de verrichtingen bij de seizoenstart van onze regioclubs, nu hebben we op dat punt weinig te klagen, integendeel het plaatje ziet er vooralsnog bijzonder mooi uit.

Zo won Barendrecht in de 3e Div. B zoals verwacht thuis met ruime cijfers: 5-2 van Meerssen en behoudt daarmee hun koppositie. Daarop staan ze met 15 punten uit 6 wedstrijden los van de directe achtervolgers. Daar zal, naar verwachting, ook zaterdag weinig in veranderen als men opnieuw thuis moet aantreden tegen het Zeeuwse Hoek dat maar liefst 8 punten minder heeft. Zonder onderschatting moet dit een horde zijn die dan ook te nemen is, dachten we zo!

In de 4e Div. B doen ook onze beide clubs het prima; Zo won Poortugaal in een spectaculaire wedstrijd, na een ruststand van 0-2, uiteindelijk met 3-2 Van Capelle en pakte daarmee samen met Zwaluwen V. en RKAVV de koppositie, allen met 12 punten uit 5 wedstrijden. Daarbij hielp Smitshoek ook een handje door uit bij Zwaluwen V. te winnen. Zelf klommen ze daarmee naar de 5e plaats met 10 punten. Zaterdag wacht voor hen de thuiswedstrijd tegen ASWH dat met 1 punt meer de 4e plaats bezet. Dus kansen om nog verder op te klimmen, al zat dat niet zonder slag of stoot gaan. We wensen ze er in elk geval succes bij.

Poortugaal gaat in een soort regioderby op bezoek bij Heerjansdam. De gastheren nemen met 5 punten een bescheiden 11e plaats in, maar met derby’s weet het maar nooit en blijft het oppassen geblazen.  Ook zij dus veel succes gewenst!!

Rhoon beleefde een betere start in de 3e Kl. W-2 dan vorig seizoen, toen de eerste wedstrijd thuis verloren werd en wat daarmee de opmaat betekende voor een hele zwakke eerste seizoenshelft. Nu werd thuis met 0-0 gelijk gespeeld tegen Lyra, in een wedstrijd waarin beide ploegen hun best deden om niet te verliezen. Maar goed, het eerste punt is binnen en kan hopelijk meer worden in de uitwedstrijd tegen Rozenburg, dat met grote cijfers klop kreeg van Victoria ’04. Een pikante bijzonderheid hierbij is dat hun trainer, de oud-trainer van Rhoon is. We zijn dan ook benieuwd hoe dat af gaat lopen , maar dichten de rood/witte formatie daarbij zeker kansen toe! 

Meeuwenplaat kende in diezelfde klasse een heel wat beroerdere start door thuis met 2-5 te verliezen van Excelsior ’20. Hopelijk kan dat zaterdag recht gezet worden uit tegen Vierpolders, dat eveneens hun eerste wedstrijd verloor uit tegen Kethel Spaland. Voor beiden dus een gelangrijk treffen!!

In de 4e F W-2 haalde WCR met 0-9 vreselijk uit bij en tegen promovendus SCO ’63. Het zou weleens de opmaat kunnen betekenen voor een geweldig seizoen. Dat zal dan zaterdag ook weer moeten blijken thuis in de streekderby tegen Rijnmond H. Sport, dat eveneens hun eerste wedstrijd thuis won met 4-2 van Abbenbroek.  Uiteraard is het dan ook onze wedstrijd van de week, waarvan Dick van der Meer het live verslag zal verzorgen.

In de 5e Kl. D W-2 beleefde Pernis een valse start door met 4-0 te verliezen uit bij DRL. Zaterdag krijgt men thuis tegen Simonshaven de kans zich daarvoor te revancheren.  Al zal dat ook niet zo gemakkelijk worden, aangezien de gasten wel goed begonnen zijn met een 3-1 overwinning tegen NTVV. Wellicht hangt hier dan ook een gelijkspelletje in de lucht!

De korfballers van RWA verloren in de OK- 07 klasse ook hun derde wedstrijd en wel thuis tegen Erasmus met 13-19. Daarmee staat men met 0 punten op een troosteloze laatste plaats en stevenen dan ook regelrecht af op de degradatiepoule in de 2e seizoenshelft van de veldcompetitie volgend voorjaar! Zaterdag moet men de terugwedstrijd spelen tegen het Barendrechtse Vitesse, dat met 6 punten bovenaan staat. Hoop verloren is al verloren, maar men zal hiervoor toch wel heel veel hoop nodig hebben, om een goed resultaat in de wacht te slepen, denken we zo!!

Nikantes blijft het in de gecombineerde klasse S-079 goed doen. Nu werd NIO 4 met 22-6 aan de kant gezet en neemt men daardoor met 6 punten dan ook in die klasse de koppositie in. Zaterdag is de terugwedstrijd thuis tegen ’t Caproen 3, wat naar verwachting ook geen enkel probleem mag en zal opleveren!

Een heerlijke sportzaterdagmiddag staat ons dus zo weer te wachten, waarbij vanuit de studio Peter Bosch als presentator ons op de hoogte zal houden van de ontwikkelingen op alle andere velden en Hans Hotting daarbij de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening zal nemen!! Genoeg reden om tussen 14.00 en 17.00 uur op ons af te stemmen, dachten we zo!

Met Sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 83 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *