WCR – GOZ wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Het grote aftellen is begonnen. Met nog 5 wedstrijden te gaan voor de clubs uit de 3e Divisie en nog maar 4 voor de meeste clubs uit de Hoofd- en lagere klassen, gaat de spanning nu per ronde oplopen! Zeker voor die clubs die nog kans hebben op promotie of voor wie de degradatie en/of nacompetitie dreigt. 

Voor wat onze regioclubs aangaat, zal de spanning bij Barendrecht in die 3e Divisie A wat minder zijn. Hun seizoen werd gekenmerkt door wisselvalligheid: slecht begonnen, daarna opgeklommen, maar uiteindelijke, door onnodige punt verliezen,  blijven hangen rond de 7e plaats. Ook zaterdag werden er weer punten verspeeld door bij SteDeCo met 2-2 gelijk te spelen. Om het seizoen niet als een nachtkaars uit te laten gaan, zou wat vuurwerk aan het einde zeker voor de trouwe supporters welkom zijn!! Om te beginnen zaterdag als het op de 2 na laatste plaats staande DOVO op bezoek komt. Verschil in punten 15, dus…. Alleen hebben zij nog iets om voor te vechten en Barendrecht??? We gaan het zien…..!

Poortugaal doorbrak in de Hfd. Kl. A de matige reeks van de afgelopen weken door thuis af te rekenen met Zwaluwen Vlaardingen. Zij achterhaalden daarmee op de ranglijst Smitshoek die uit verloor van ARC. Ze staan nu samen met Achilles Veen op een gedeelde 6e t/m 8e  plaats met 40 punten uit 26 wedstrijden. Beiden kunnen frank en vrij spelen, omdat er niets meer op het spel staat, dan de spreekwoordelijke eer en de sportiviteit t.o.v. andere clubs. Poortugaal moet in Utrecht tegen DHSC, die nog wel volop bezig is uit de gevarenzone te blijven, dus zullen ze er vol in gaan. We zijn benieuwd naar de reactie daarop van de “Klomp-boys”.

Smitshoek kent een zelfde situatie aks men thuis Scherpenzeel ontvangt. Deze ploeg  heeft weliswaar 4 punten meer dan DHSC, maar ook een wedstrijd meer gespeeld en kan daarom ook eigenlijk geen puntverlies velen! Dus ook hier benieuwd naar hoe de “Koningsploeg” daar mee omgaat

In de 3e  Kl. C verloor Rijnmond H Sport afgelopen dinsdagavond thuis van Vierpolders en is dus nog lang uit de degradatiezorgen. Zij staan op een gedeelde 8e en 9e plaats met 5 punten voorsprong op de Nacompetitie plaats. Voeg daarbij het feit dat ze zaterdag op bezoek moeten bij koploper VFC, die in die wedstrijd bij winst kampioen wordt, dan laat het zich raden, dat de zorgen ook daarna waarschijnlijk nog niet voorbij zijn, al hopen we natuurlijk dat het toch goed afloopt.

In de 3e Kl. D staat Rhoon er eigenlijk nog slechter voor. Na het verlies tegen Oud Beijerland volgde er dinsdagavond thuis een 2-2 gelijkspel tegen Den Bommel, waar winst eigenlijk noodzakelijk geweest was. Rhoon staat dan ook op een 10e plaats met slechts 3 punten voorsprong op de Nacompetitie plaats in die klasse. En ook zij gaan een moeilijke uitwedstrijd tegemoet in Klaaswaal tegen SSS die 2e staat. Weliswaar op eerbiedige afstaand van koploper Nieuwerkerk, maar toch. Het enige luchtpuntje is wellicht dat men thuis van deze ploeg heeft gewonnen, maar ook hier geldt dat in het verleden behaalde resultaten enz. enz. Desondanks hopen wij ook met hen op een goede afloop!

In de 4e Kl. G speelde Pernis dinsdagavond verdienstelijk gelijk tegen Rotterdam United, waardoor ze nu met 11 punten op een gedeelde laatste plaats staan met SVV, die er wel een wedstrijd minder over deed.  En laat dat nu de tegenstander zijn van komende zaterdag als men er in Schiedam tegen moet aantreden. Onnodig on nog verder het belang van deze wedstrijd uit teleggen dachten we zo!!! Het enige wat telt en dat is de 3 punten mee naar huis nemen!!!

In de 4e Kl. H trok WCR, als we Dick van der Meer moeten geloven, in een aantrekkelijke wedstrijd uit bij DRL aan het langste eind met 1-2. Het brengt ze op 6e plaats met 39 punten uit 22 wedstrijden. Dat zijn er 3 minder dan GOZ die zaterdag op bezoek komt. Winst zou dus beiden op gelijk hoogte brengen. Reden genoeg voor ons om Dick van der Meer opnieuw te vragen er naar toe te gaan om te kijken of dat de Geel/Blauwen ook inderdaad gaat lukken in onze wedstrijd van de week!

Meeuwenplaat tenslotte moet donderdagavond het thuis opnemen tegen RKDEO en komende zondag uit tegen Concordia. We zijn benieuwd of ze de voorzichtig ingezette weg omhoog in beide wedstrijden kunnen voortzetten.

Ook de korfballers gaan de “kunstweide” weer in voor het vervolg van de 2e helft veldcompetitie. Daarin moet RWA in de 1e Kl. F uit tegen het op de laatste plaats staande Fortis. Het verschil bussen beiden bedraagt 4 punten, dus zou RWA bij winst al een goede stap kunnen zetten voor lijfsbehoud, iets wat ze na hun kampioenschap in de zaal eigenlijk wel aan hun stand verplicht zijn.

Ja en dan Nikantes die in de 4e Kl. F onderaan bungelt. Zij moeten naar Olympia die maar liefst 9 punten meer heeft. Kansloos? Misschien, maar gelukkig blijft het Sport en die is vaak onvoorspelbaar, vraagt het maar aan de trouwe Totoinvullers!!

Uiteraard zijn we als Albrandswaard Sport zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur weer present om u verslag te doen van dit aankomende en spannende sportweekend voor diverse van onze regioclubs. Deels door een live verslag en deels door de presentator van dienst Arie Korteweg, die ons op de hoogte zal houden van het reilen en zeilen bij de overige wedstrijden. Daarin bijgestaan door Hans Hotting, die de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening neemt.

Dus afstemmen op ons station zou ik zeggen!!!!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *