Wandelen met SPAL

Wandelen en bewegen in de buitenlucht is het momenteel helemaal. Fitter en vitaler worden, afslanken, genieten van de natuur, sociale contacten maken of verstevigen, leefstijl verbeteren, kcal verbranden.

Via stichtingSPAL is het mogelijk om in groepsverband meerderen malen per week aan een wandel gerelateerde activiteit deel te nemen voor je fitheid, conditie, afslanken, sociale contacten, leefstijl
De activiteiten bestaan uit SportiefWandelen en Nordic Walking en worden begeleid door allround wandelsporttrainers en begeleiders. Het is “meer” dan een ommetje maken, er wordt actief aan bewegen gedaan. Het is voor de meeste deelnemers hun wekelijks sport en beweeguurtje, hun doel om fit te blijven, sociale contacten te houden, een vast doel te hebben, en een zekerheid te weten dat het er is.

De wandelactiviteiten vinden plaats op dinsdagmorgen en middag, woensdag – donderdag en zondagmorgen.
Donderdag en zondagmorgen is het mogelijk een wandeltocht van ongeveer 8 km – 1,5 uur,
Dinsdagmiddag wandelen met o.a. mantelzorgers en woensdagmorgen een wandel gerelateerde training van ongeveer 1 uur.
Dinsdagmorgen is er een mogelijkheid het Nordic Walking te leren of te verbeteren

Donderdag morgen, een tweede groep ,om 11.30 uur wordt er gestart met een Wandel je Fit Extra groep. Extra aandacht voor mensen die moten –willen gaan bewegen omdat ze overgewicht hebben, niet fit zijn, of aan het revalideren zijn van b.v. een knie- of heupoperatie en langzaam aan willen beginnen met bewegen. Wandelen in de buitenlucht met of zonder stokken voor mensen die denken dan ze het “normale” tempo nog niet aankunnen, af willen afslanken en of andere lichamelijk ongemak hebben zoals bij voorbeeld diabetici of een chronisch ongemak hebben. Het gaat in deze groep wat rustiger en met meer rustmomenten.
Aad Wijntjes die deze extra groep begeleid is naast wandelsporttrainer ook personal trainer en leefstijlcoach.

Al de activiteiten vinden plaats vanuit Het Lokaal aan de Albrandswaardsedijk 180 nabij jachthaven Rhoon.

Na afloop van de activiteiten wordt er in Het Lokaal koffie of thee gedronken en wat nagepraat.
Meer informatie Aad Wijntjes tel. 06-46226208

(Visited 62 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *