Waarom courgettesoep zo goed is

Courgettesoep is een geweldige manier om meer courgette in je dieet op te nemen en te profiteren van alle heerlijke gezondheidsvoordelen die deze smakelijke zomerpompoen te bieden heeft.

Behalve dat het een caloriearm voedingsmiddel is dat vol zit met vitamine A en C, blijkt uit onderzoek dat het eten van courgette kan helpen de bloeddruk te verlagen, het cholesterolgehalte te verlagen en het risico op het ontwikkelen van hypertensie en coronaire hartziekten te verkleinen.

Zucchini soep is een uitstekende manier om deze prachtige groente op een andere manier toe te voegen aan je dieet – door ervan te genieten in de vorm van een heerlijke soep! Hieronder ontdek je acht redenen waarom het toevoegen van courgettesoep aan je dieet een goed idee is. Leer in dit artikel meer over courgettesoep.

Rijk aan vitaminen en mineralen

Courgettesoep is rijk aan vitaminen en mineralen, met name vitamine A, C, K en B6 en mineralen als mangaan en kalium – voedingsstoffen die essentieel zijn voor het goed functioneren van het lichaam. Vitamine A is essentieel voor een goed gezichtsvermogen, een gezonde huid en de normale werking van het immuunsysteem. Vitamine C is een krachtige antioxidant die jouw cellen beschermt tegen oxidatieve stress, waardoor schade aan het DNA wordt voorkomen en het risico op bepaalde ziekten wordt verminderd. Kalium is belangrijk voor het handhaven van een normale bloeddruk en het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Zucchini bevat ook kleine hoeveelheden andere vitaminen en mineralen, waaronder ijzer, magnesium, koper en foliumzuur.

Bestrijdt ontstekingen

Courgettesoep heeft ontstekingsremmende eigenschappen, die nuttig kunnen zijn voor mensen met inflammatoire aandoeningen zoals artritis. Zucchini bevat bepaalde verbindingen waarvan is aangetoond dat ze ontstekingsremmend zijn, waaronder carotenoïden zoals lycopeen, luteïne en bètacaroteen en de flavonoïde quercetine. Deze stoffen worden door het lichaam opgenomen en blijken ontstekingsremmende effecten in het lichaam te hebben, zoals vermindering van de productie van ontstekingschemicaliën en vermindering van de activiteit van ontstekingscellen.

Kan helpen gewichtsverlies te bevorderen

Zucchini bevat slechts 32 calorieën per 100 gram, wat aanzienlijk minder is dan andere soorten groenten zoals wortelen en bonen. Dit maakt het een zeer caloriearm voedsel dat je kan helpen afvallen. Houd er echter rekening mee dat het eten van courgette alleen niet zal leiden tot gewichtsverlies. Het zal eerder helpen als het wordt opgenomen in een gezond dieet met een goede calorieverdeling. Ga naar https://www.sap.je/ voor meer informatie.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *