vv WCR – DRL wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Afgelopen weekend was sportief gezien wel heel succesvol voor onze regioclubs. Van de 8 clubs was er 1 vrij en van de overige speelde er 1 gelijk en wonnen de andere 6 hun wedstrijd, oftewel een score van 19 punten totaal. Zo’n geweldig weekend kan ik mij eigenlijk niet heugen! Daarbij kwam het voor een aantal clubs om diverse redenen ook als geroepen!

Zo won Barendrecht zijn 2e wedstrijd op rij en dit keer thuis van Ter Leede met 4-2 en klom daarmee uit de gevarenzone naar de 9e plaats.  En ook zaterdag moet er weer gewonnen kunnen worden in de uitwedstrijd tegen VVSB die op een 17e en twee na laatste plaats staat met 7 punten minder. Maar ja, zoals ik al eerder schreef, dit zijn vaak de lastigste wedstrijden omdat zo’n ploeg er op hun beurt alles aan zal doen om d e onderste plaatsen te verlaten. Toch hou ik het op een overwinning voor Barendrecht!

De andere ploeg uit onze buurgemeente, Smitshoek krijgt een soortgelijk treffen in de thuiswedstrijd tegen Achilles’ 29. Na de uit overwinning op ’s-Gravenzande staat de ploeg van Edwin de Koning op een mooie 4eplaats met 26 punten. De gasten daarentegen hebben er slechts 8 en bezetten de 14e plaats. Dus ook hier geldt dat men alert moet blijven en de wedstrijd niet te licht op moet vatten. Normaal gesproken zijn het 3 punten maar die moeten wel verdiend worden!!

Ook sv Poortugaal doet het in deze Hfd. Kl. A voortreffelijk. Na de thuiswinst afgelopen zaterdag tegen het laagstaande Spijkenisse, staat men met 25 punten op een 6e plaats net achter Smitshoek. Echter is de tegenstander komende zaterdag t,w. sc Feyenoord wel van een ander kaliber. Zij staan namelijk op kun beurt weer 1 punt onder Poortugaal op een 7e plaats. Voordeel is dat het belang van de wedstrijd niet aan de spelers uitgelegd hoeft te worden, maar het blíjft toch een hele klus, temeer daar het een uitwedstrijd betreft. Een gelijkspel zou dan ook logisch zijn, maar je hoopt natuurlijk op meer!!!!!!

De derde klassers deelden ook in de puntenwinst door beiden te winnen. Rijnmond H. Sport deed dit in de 3e kl. C thuis tegen het op de laatste plaats staande Botlek en klom daarmee met 14 punten naar een 4e plaats. Zaterdag gaan we kijken wat dat waard is oftewel hoe de vlag er echt sportief gezien bij staat, als men op bezoek gaat bij koploper Zuidland. Deze ploeg doet het voortreffelijk met 23 punten uit 9 wedstrijden. Hier zou dus een gelijkspel al een heel goed resultaat zijn, ware het niet dat Hoogvlietenaren juist in dit soort wedstrijden boven zichzelf uit kunnen groeien. We zijn dan ook benieuwd hoe dit gaat aflopen!!

In de 3e kl. D won het op de laatste plaats staande Rhoon verrassend met 4-2 thuis van SSS de nummer 3 van de ranglijst. Een verklaring hiervoor is o.a. het feit dat de ziekenboeg bij Rhoon leeg gestroomd is. Of dit inderdaad tot een echte ommekeer gaat leiden moet zaterdag duidelijk worden als men op bezoek gaat bij VVOR. De Rotterdammers staan met 6 punten meer ook 6 plaatsen hoger. Dus een overwinning zou Rhoon wel eens richting de middenmoot kunnen brengen!! Ook hier kijken we dus met spanning naar uit!

Pernis was in de 4e kl. G de enige “dissonant” door thuis gelijk te spelen tegen AGE-GGK. Ze staan nu met 8 punten op een 10e plaats. Zaterdag wacht hen opnieuw een zware thuiswedstrijd tegen koploper Hermes DVS. Ik vrees dat hier zelfs een gelijkspel al een te moeilijke opgave zal zijn, al weet jet het met een ervaren en slimme coach als Munoz natuurlijk nooit. En hoop verloren is………. juist ja!

WCR won de zware uitwedstrijd tegen SCO’63 met maar liefst 0-4 en kwam via een 8e plaats en 12 punten dan ook de middenmoot letterlijk en figuurlijk binnen stormen. Of dit blivend is zal zaterdag blijken in de thuiswedstrijd tegen het eens zo roemruchte DRL. Zij staan met 8 punten meer op een 4e plaats en gaan dus als favoriet van start. Maar ja met WCR weet je het maar nooit en vandaar dat Dick van der Meer voor ons eens  gaat kijken, in deze wedstrijd van de week, hoe e.e.a. uiteindelijk uit gaat pakken!!

En dan gaat tenslotte ook Meeuwenplaat zondag in de 2e kl. D aan hun eerste wedstrijd na de winterstop beginnen en wel direct met een hele belangrijke tegen HVV. Beide ploegen verblijven namelijk in de onderste regionen waarbij Meeuwenplaat met nog 2 andere ploegen de laatste plaats deelt en HVV met 1 punt meer net daarboven staat. Een overwinning zou dus meer dan welkom zijn voor de ploeg uit Hoogvliet!

Alles overziende staat ons dus naast het weer ook sportief gezien een mooi weekend te wachten, waar wij met Albrandswaardsport op zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur uitgebreid verslag van zullen doen. Zowel langs de lijn als vanuit de studio, waar Herman Soijkers de presentatie verzorgt en Hans Martens zijn debuut bij ons als technicus maakt!

Graag tot dan!!

Groet,

Erwin de Jongh

(Visited 45 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *