vv Smitshoek – sv Poortugaal wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

De kop is er af wat ons sportprogramma voor dit nieuwe seizoen betreft. En het was weer fijn wat mij betreft om langs de lijn te zitten en te genieten van een mooie en spannende wedstrijd. Maar daar over straks meer. 

We beginnen gewoonte getrouw met de 3e Div. waarin Barendrecht thuis na 2 overwinningen zijn eerste nederlaag leed en wel tegen runner up SteDoCc. Afgelopen dinsdagavond herstelden zij zich gelukkig weer via een 0-2 winst in de uitwedstrijd tegen VVOG. Samen met DOVO staan zij nu met 9 punten uit 5 wedstrijden op een gedeelde 2e en 3e plaats, 1 punt achter koploper Urk. Zaterdag wacht er weer een pittige wedstrijd als men op bezoek moet in Nijkerk tegen Sparta. Die staan namelijk slechts 2 punten onder hen en bij winst zouden ze zelfs de Barendrechters passeren op de ranglijst. Dat wordt dus oppassen geblazen!!

In de 4e Div. A, herstelde Poortugaal zich van de nederlaag in de eerste ronde, door thuis met 2-1 te winnen van Spijkenisse. Zoals ik zo pas al schreef in een heerlijke wedstrijd, waarbij beide ploegen voor de aanval kozen en dat leverde heel wat spectaculaire momenten voor beide doelen op. Uiteindelijk toen de kruitdampen opgetrokken waren, kon men vrede hebben met de winst van de blauw/zwarte formatie. Zaterdag wacht hen weer een nieuwe uitdaging in de uitderby tegen Smitshoek.

Datzelfde Smitshoek kon zelf maar gedeeltelijk de nare smaak van de eerste nederlaag uitwissen door een 0-0 gelijkspel uit tegen De Dijk. Dus zullen ze zaterdag er tegenaan moeten om niet nu al acterop te raken, terwijl Poortugaal de ingeslagen weg naar boven graag wil vervolgen!! Dat zou dus zo maar, evenals de beide wedstrijden van vorig seizoen, in een gelijkspel kunnen eindigen! Of dat zo is, gaat Dick van der Meer in deze wedstrijd van de week, voor ons bekijken en verslag van doen!

De overige regioclubs startten vorige zaterdag met de eerste poulewedstrijden van de bekercompetitie. Daarbij wist alleen Meeuwenplaats te winnen en wel met 0-4 uit bij Rhoon. 

Verdere uitslagen: Rijnmond H. Sport – CKC 2-2, Bolnes – WCR 5-2 en Egelantier Boys – Pernis 4-3. Zaterdag een nieuwe ronde met nieuwe kansen. Daarin krijgt Rhoon het opnieuw moeilijk uit bij Lyra, gaat RHS op bezoek bij Dilettant, speelt Pernis thuis tegen Pretoria en mag WCR eveneens thuis proberen tegen SCO’. 63, de nederlaag van vorige week van zich af te spelen. Of dat gaat lukken daar gaat Mark Hotting voor ons live verslag van doen.

Tenslotte gaan de korfballers zaterdag aan hun 1e helft van het veldseizoen beginnen. RWA doet dat in de 1e klasse F thuis tegen DVS’ 69 uit Hendrik Ido Ambacht, terwijl Nikantes eveneens thuis titelkandidaat Sperwers op bezoek krijgt. Beide wedstrijden beginnen om 16,15 uur. En ook hier geldt weer dat de eerste klap een…..juist ja, als ze het maar onthouden.

Al met al weer een ouderwets vol sportprogramma waarbij Paul Marseille zijn presentatie debuut bij ons gaat maken, na overigens zo’n 30 jaar ervaring opgedaan te hebben bij Radio Vlaardingen. Van harte welkom Paul! Technisch zal hij bij gestaan worden door Hans Hotting, die tevens de muziek voor zijn rekening neemt. Reden genoeg om te luisteren tussen 14.00 en 17.00 uur dacht ik zo!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 80 times, 1 visits today)

Eén reactie op “vv Smitshoek – sv Poortugaal wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *