vv Smitshoek – Spijkenisse wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’.

Sportvrienden,

Na een voor verreweg de meeste ploegen vrij weekend, starten we de competitie weer op. Voor sommige ploegen is zo’n onderbreking welkom om even op adem te komen na wat mindere resultaten, voor anderen, die juist in een lekkere flow zaten, kan het hinderlijk zijn. 

Dat laatste geldt bijv. voor Barendrecht die in de 3e Div. A., na wat slechte weken, de opwaartse lijn weer aardig te pakken had. Hopelijk laat men zich daardoor dan ook niet van de wijs brengen en reist men met een tas vol zelfvertrouwen naar Staphorst toe, om daar aan te treden tegen de gelijknamige ploeg. Gezien het verschil op de ranglijst van 8 plaatsen en 6 wedstrijdpunten, hoeft men zich ook niet al te veel zorgen te maken, al is Staphorst thuis vaak op hun best en laat Barendrecht tegen lager staande ploegen wel eens een steekje vallen. 

In de 4e Div.A was het ook voor Poortugaal jammer dat men na de mooie zege tegen Nieuwenhoorn, daar niet direct een vervolg aan kon geven. Alhoewel het ze aan de andere kant de kans gaf zich goed voor te bereiden op de komende uitwedstrijd tegen koploper ODIN’ 59. Een ploeg die vorig seizoen uit de 3e Div. degradeerde en die plek weer zo snel mogelijk wil terugveroveren. Met 19 punten uit 8 wedstrijden is men daar dan ook hard mee bezig. Een moeilijk middagje dus voor de Klomp Boys, al zag ik in de laatste wedstrijd weer trekjes terug van het oude succesvolle Poortugaal van voorheen! Wie weet, kan men dan ook voor een mooie verrassing zorgen!

In diezelfde klasse ontvangt Smitshoek in een soort streekderby Spijkenisse. Het verschil tussen beiden bedraagt 5 punten in Smitshoeks voordeel. Daarnaast draait men met een gedeelde 3e en 4e plaats volop mee in de kopgroep. Toch moet men de tegenstander niet onderschatten. Ik zag ze een paar weken terug tegen Poortugaal een goede en degelijk wedstrijd spelen, die toen maar ternauwernood door hen verloren werd. Oppassen geblazen dus!! Of men dat ook doet gaat Mark Hotting voor ons bekijken en verslag van doen in de wedstrijd van de week!!   

Mark Hotting – Foto: Linkedin

In de 3e Kl. C-Z1 kwam het vrije weekend voor Rhoon als geroepen na de oorwassing met 8-0 tegen IFC. Nu is deze ploeg weliswaar de torenhoge kampioenskandidaat, maar toch komt zoiets best wel aan. Of men de klap al te boven is moet dan ook blijken thuis tegen het Klaaswaalse SSS. Het verschil tussen beiden bedraagt 4 punten in Rhoons nadeel, aan de andere kant heeft men juist tegen deze ploeg vorig seizoen 4 punten behaald. Alles overziende, reden genoeg voor mij om ernaartoe te gaan en live verslag van te doen!

In de 3e Kl. D-W2 gaat Rijnmond H. Sport een moeilijk middagje tegemoet in de uitwedstrijd tegen Rozenburg. De gastheren staan namelijk op een 5e plaats met 8 punten uit 4 wedstrijden, terwijl de Hoogvlietenaren de gedeelde 9e en 10e plaats innemen met 4 punten minder. Voor beiden dus een belangrijke wedstrijd om of aan te haken bij de kop of bij de middenmoot. Gezien de huidige vorm van RHS zou in dit geval een gelijkspel al een beetje als winst aanvoelen.

Meeuwenplaat begint zich in deze klasse steeds beter thuis te voelen en bezet dan ook met 7 punten uit 4 wedstrijden de gedeelde 6e t/m 8e plaats. Dat zijn overigens 2 punten minder dan de komende tegenstander, het verrassende op een 3e en 4e plaats staande Vierpolders waar men uit de strijd tegen moet aanbinden. Ook hier zou ene gelijkspel al mooi zijn, al wil Meeuwenplaat in uitwedstrijden nog wel eens positief voor de dag komen. We zijn dan ook benieuwd naar de uitslag!!

In de 4e Kl. E-W2 heeft WCR de weg omhoog gevonden. Met 7 punten uit 4 wedstrijden neemt men dan ook de gedeelde 4e en 5e plaats in. Of men zich al met de top kan meten zal komend weekend blijken als men op bezoek gaat bij Hermes DVS, de gedeelde koploper met de volle 12 punten uit 4 wedstrijden. Onnodig te zeggen dat we reuze benieuwd zijn naar het verloop van deze wedstrijd en het feit dat wij ze daarbij alle succes toewensen!!

Pernis tenslotte gaat in de 5e Kl. C-W2 op bezoek in en tegen Simonshaven. Een moeilijke uitwedstrijd gezien het verschil in punten van 4 in het voordeel van de gastheren. Maar wie weet kan het ook een keerpunt betekenen en wil men weer terug naar de 4e Klasse, zal dat ook moeten voor de Pernissers

De korfballers sluiten dit weekend de 1e helft van het veldseizoen af om daarna de zaalcompetitie in te gaan. Overigens is Nikantes zaterdag vrij en komt dus alleen RWA in actie in de 1e Kl. F in een uitwedstrijd tegen DVS’69. Voor beiden een belangrijk treffen aangezien ze samen met 5 punten uit 7 wedstrijden op een gedeelde 7e en 8e plaats staan oftewel de op 2 na en voorlaatste plaats. De thuiswedstrijd in september werd door RWA ruim gewonnen en hopelijk houdt men zich daaraan vast, want met een goed resultaat zou men niet allen opschuiven op de ranglijst, maar ook met een goed gevoel de zaal in gaan. We zullen ervoor duimen!! 

Genoeg aanknopingspunten dus voor een leuk en hopelijk spannend sportweekend, met 2 live verslagen en in de studio met het presenteer debuut van Hans Hotting die alle overige tussen- rust- en eindstand met ons door zal nemen. Daarin wordt hij technisch en qua muziekkeuze bijgestaan door Hans Martens. Reden genoeg dus om zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur op ons af te stemmen!!!

Groet,

Erwin.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *