vv Smitshoek – sc Poortugaal wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,

Wat ben ik blij, dat ik me vorige week niet of nauwelijks aan voorspellingen gewaagd heb, want de surprises vlogen ons weer om de oren.

Zo speelde koploper Barendrecht in de 3e Div B uit met 2-2 gelijk tegen laagvlieger Blauw Geel ’38, waardoor ze gezakt zijn naar een gedeelde 3e en 4e plaats. Hopelijk herhaalt de geschiedenis zich zaterdag niet opnieuw, als men thuis OJC Rosmalen ontvangt dat met 9 punten minder op een gedeelde 15e en 16e plaats staat!

In de 4e Div. B maakte Poortugaal het nog bonter door thuis met 1-3 te verliezen van hekkensluiter VOC. Mede door dat Smitshoek midweeks met 0-1 won bij sc Feyenoord, staan beiden nu op een met RKAVV gedeelde 3et/m 5e plaats met 4 punten achterstand op koploper ASWH. En laat nu zaterdag de derby Smitshoek – Poortugaal op het programma staan. Beiden moeten dus eigenlijk winnen om de koploper in het vizier te houden. En ja er is veel mogelijk in de sport, maar dat niet, dus wordt het een uiterst spannend gebeuren zaterdagmiddag. We gaan het allemaal live meemaken in deze wedstrijd van de week, waarbij Dick van der Meer het verslag voor ons zal verzorgen! En een voorspelling????? Ik begin er niet meer aan!!! 

In de 3e Kl. D W-2 heeft Rhoon de zegereeks voortgezet door thuis OVV met 3-1 te verslaan. Ze staan nu op een 1e t/m 4e plaats met 7 punten. Zaterdag wacht er een serieuze test als men op bezoek moet bij medekoploper Excelsior ’20. Normaal zeg ik dan een gelijkspel, maar nu: wachten we in spanning af!

In diezelfde klasse begint ook Meeuwenplaat op stoom te komen. Thuis werd er met 2-0 gewonnen van MVV ’27, waardoor men nu met 4 punten een gedeelde 7e t/m 9e plaats inneemt. Zaterdag gaat men op bezoek bij één van de andere koplopers namelijk CWO. We zijn benieuwd hoe men zich daartegen houdt. In elk geval kunnen wij via een contact op de hoogte blijven van de tussen- rust- en eindstand. Ook zij alvast bij deze succes gewenst.

In de 4e Kl. F W-2 gaat ook de andere Rhoonse vereniging als een speer! Zo werd zaterdag uit met 0-1 gewonnen van OHVV, wat hen met 7 punten het koploper schap oplevert. Zaterdag mag men dat gaan verdedigen in de thuiswedstrijs tegen ZBVH, dat met 4 punten op een gedeelde 6e en 7e plaats staat. 

Rijnmond H. Sport speelde afgelopen zaterdag uit tegen datzelfde ZBVH en kwam daar niet verder dan een 3-3 gelijkspel, waardoor men met 5 punten terugzakte naar de gedeelde 4e en 5e plaats. Zij ontvangen zaterdag thuis Botlek, wat 1 punt meer heeft. Een soort semiderby, die altijd spektakel oplevert en daardoor qua uitslag ook alle kanten op kan. Een gelijkspelletje ligt in de lijn der verwachtingen, maar ja…!

In de 5e Kl. D W-2 speelde Pernis met 3-3 gelijk tegen de kersverse fusievereniging Fortuna Be Quick. Daarmee belanden ze met 4 punten op een gedeelde 6e en 7e plaats. Zaterdag komt koploper GOZ op bezoek, dat met maar liefst 5 punten meer, medekoploper is.  Wil Pernis echter een rol van betekenis gaan spelen, zal men deze wedstrijd moeten winnen. Maar of dat lukt, ik zou zeggen duimen maar…………….! 

De korfballers gaan hun laatste veldcompetitieweekend van de eerste seizoenshelft in. Onze beide regioclubs in de Overgangsklasse 07 doen dat met gemengde gevoelens. Zo gaat het bij Oranje Wit – Vitesse om niets minder dan het herfstkampioenschap, waarbij Vitesse aan een overwinning, gelijkspel of een nederlaag met meer dan 4 doelpunten verschil, genoeg heeft om dat binnen te halen. Bij een groter verlies gaat de titel naar Oranje Wit. Leo van de Pol houdt ons via flitsen op de hoogte van het verloop van deze kraker!

RWA moet als puntloze hekkensluiter op bezoek bij Erasmus, dat 2 punten meer heeft. Zou RWA weten te winnen, is de schrale troost dat beide ploegen dan onderaan eindigen, met als gevolg waarschijnlijk verhuizing naar de degradatiepoule, die komend voorjaar in de tweede seizoenshelft gespeeld zal worden.

Die zorgen heeft Nikantes niet, want zij worden met vlag en wimpel eerste in de gecombineerde poule 079, wat het resultaat zaterdag uit bij NIO 4 ook gaat worden. Daarmee zijn ze in elk geval zeker van een plek in een promotiepoule die eveneens komend voorjaar gespeeld zal worden. Iets waar we ze nu alvast mee willen feliciteren!

Als ik me vergis staat er ons dus weer een spannend sportweekend te wachten, waar we dan ook uiteraard met de Stand op Zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur bij zullen zijn. En dat met twee liveverslagen en vanuit de studio met alle informatie over de andere wedstrijden, waarbij ik weer even van stal gehaald ben om de presentatie ervan te verzorgen, daarin technisch bijgestaan door Hans Hotting die ook nog eens de muziekkeuze voor zijn rekening zal nemen. Graag nodigen we dan ook alle thuisblijvers uit om op ons af te stemmen! 

Dus tot zaterdag dan maar!

Groet Erwin.

(Visited 111 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *