vv Smitshoek – RVVH wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Langzaam maar zeker beginnen de krachtsverhoudingen al wat zichtbaar te worden bij zowel de voetbal- als bij de korfbalteams. En ik weet wel het is nog maar de start, nieuwe trainers en tegenstanders , bekercompetitie, maar toch de eerste duidingen zijn er, zowel positief als negatief. En gelukkig heb je voor wat dat laatste betreft nog genoeg tijd om daar verandering in aan te kunnen brengen.

Zo zal Barendrecht in de 3e div. B het niet zo erg gevonden hebben, dat de thuiswedstrijd tegen Quick een kwartier voor tijd gestaakt werd wegens een blessure van de scheidsrechter. De wit/rode formatie stond toen namelijk met 0-1 achter en zou zo maar tegen hun 2e nederlaag in 4 wedstrijden opgelopen kunnen zijn. Hopelijk kan men zich nu nog herpakken, zowel bij het uitspelen van de wedstrijd, als ook bij de komende wedstrijd uit tegen SteDoCo. Het verschil tussen beiden bedraagt nu 2 punten in het voordeel van de thuisploeg, waarbij de gestaakte wedstrijd nog niet meegerekend is. Een belangrijke wedstrijd dus voor de Barendrechters, want bij eventueel verlies van beide wedstrijden loopt de achterstand ineens al op naar 5 punten en zakken ze terug naar de middenmoot. En alleen daarom al wensen we ze alle succes toe.

In de 4e Div. B kent Poortugaal, onder leiding van de nieuwe trainer, een prima start. Met 6 punten uit 3 wedstrijden bezet men dan ook de 4e plaats. Zaterdag mag men gaan proberen, op bezoek in Zoetermeer bij DSO, daar weer 3 punten aan toe te voegen.  De gastheren hebben namelijk nog maar 1 punt weten te vergaren uit de 3 gespeelde wedstrijden. Zonder onderschatting moet dat dus te doen zijn, dachten we zo!

Smitshoek kent een wat stroevere start, misschien nog mede door de teleurstelling van het net niet behalen van de promotie vorig seizoen. Ook afgelopen zaterdag kwam men uit bij LRC niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daardoor staan ze op een 6e plaats met 4 punten uit 3 wedstrijden. Dat is 1 punt meer dan promovendus RVVH die zaterdag op bezoek komt. Een soort semi-derby dus Barendrecht – Ridderkerk, waarbij de uitslag zich mede daardoor moeilijk laat voorstellen. Voor beiden staat in elk geval het “aanhaken bij” op het spel!! Hoe dat allemaal gaat aflopen in deze wedstrijd van de week,  gaat Dick van de Meer voor ons verslaan!

In de bekercompetitie van de overige regioclubs zal het voor de meesten moeilijk worden om de 2e ronde te bereiken. Voor Meeuwenplaat zelfs al onmogelijk en voor WCR, Rijnmond H. Sport en Pernis een piep kleine kans, maar dan moet ook echt alles meezitten.  De enige met een gerede kans is dan ook Rhoon, dat samen met Strijen in hun poule aan kop gaan met 4 punten uit 2 wedstrijden, maar wel met een verschil in doelsaldo van plus 2 in Rhoons voordeel. Zaterdag zal er echter uit in en tegen Den Bommel fiks gewonnen moeten worden om die voorsprong te behouden, aangezien Strijen tegen de zwakste broeder uit de poule: COAL, aan moet treden. Aan de andere kant geven de resultaten van Rhoon al voorzichtig wel wat hoop op een beter seizoen, aangezien begin vorig seizoen alle 3 de poulewedstrijden werden verloren. 

Hierbij de 3e en laatste poulewedstrijden van de eerste bekerronde:

Den Bommel – Rhoon

Meeuwenplaat – Westlandia 2

TransvaliaZW – WCR

Dilettant – Rijnmond H. Sport

Pernis – SCO ‘63

Ook de korfballers zijn aan hun 1e helft van het veldseizoen 2023/24 begonnen. Daarin leed RWA in de Overgangsklasse een gevoelig thuisnederlaag in de derby tegen Vitesse. De ploeg heeft door verschillende oorzaken wat spelers en trainer zien vertrekken en het smeden van een nieuw team, onder leiding van de 2 nieuwe trainers, kost nu eenmaal tijd, nog los van het feit of men veel aan kwaliteit heeft moeten inboeten. Enfin, zaterdag wacht in Dordrecht alweer de volgende opgave als men tegen het gedegradeerde Oranje Wit moet aantreden. Opnieuw een klus om “U” tegen te zeggen!!

Nikantes boekte uit tegen ’t Caproen 3 in poule S-079 een 6-12 overwinning. Dat geeft de korfbalburger moed!! Zaterdag komt het 12e team van Avanti op bezoek en ook dat zou toch een overwinning op moeten kunnen leveren dachten we zo!!

In elk geval weer stof genoeg voor een mooie en spannende uitzending van ‘Albrandswaard Sport’ a.s. zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur, waarin naast het live verslag, Paul Marseille ons vanuit de studio op de hoogte zal van alle overige ontwikkelingen op de velden. Daarin bijgestaan qua techniek en muziekkeuze door Bas van Driel. Alvast veel luisterplezier gewenst!!

Groet,

Erwin.     

(Visited 27 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *