vv Rhoon – Rijnmond Hoogvliet Sport wedstrijd van de week bij RTV ‘Albrandswaard Sport’.

Sportvrienden,

Het bekergebeuren wat de eerste ronde betreft zit er op en is wat onze deelnemende regioclubs betreft een aardig succes geworden. Zo gaan sv Poortugaal, Meeuwenplaat, Rijnmond H. Sport en WCR door naar de 2de ronde, welke vanaf dat moment in een zgn. knock-out fase afgewerkt zal worden. Alleen Rhoon en Pernis misten de boot en zullen zich dan ook nu volledig op de, vanaf komend weekend te starten, competitie moeten en kunnen concentreren.

Een competitie die voor de Barendrechtse clubs al even bezig is. Zo heeft Barendrecht er in de 3de Div. A al 4 wedstrijden op zitten, waarvan er 2 gewonnen en verloren werden. Ze bezetten daarmee een gedeelde 6e t/m 8e plaats. Zaterdag moet men op bezoek bij de amateurs van Ajax, die het minder goed deden en nog maar 1 wedstrijd gewonnen hebben. Dat zou dus eigenlijk moeten resulteren in een overwinning voor de wit/rode brigade, die ook nodig is om de aansluiting met de top te behouden. Hopelijk gaat dit dan ook lukken!

Smitshoek heeft tot nu toe 3 wedstrijden achter de rug in de Hfd. kl.  A, waarvan 1 gewonnen en 2 gelijk zijn gespeeld. Zij staan daarmee op een gedeelde 8e en 9plaats samen met Zwaluwen Vlaardingen, waar tegen men afgelopen zaterdag uit met 3-3 gelijk speelde. Zaterdag moet men thuis aantreden tegen Achilles Veen dat nog maar 3 punten heeft weten te verzamelen uit de afgelopen wedstrijden. Dus ook hier geldt dat er 3 punten behaald zouden kunnen worden, maar dat moet dan wel eerst nog even gebeuren. We zijn er benieuwd naar!

Ja en voor alle andere clubs begint dan zaterdag pas  het competitie gebeuren. Daarbij moet sv Poortugaal direct thuis in de 1ste Kl. B aan de bak tegen degradant XerxesDZB, die uiteraard hun verloren gegane plekje in de Hoofdklasse wil terug veroveren. Maar ook de Poortugalers hebben o.l.v. de nieuwbakken trainer Peter Klomp grote plannen en hebben dat in de afgelopen bekerwedstrijden  ook al min of meer laten zien. Dus al met al een spannend gebeuren, waarbij wij de kansen van Poortugaal op de 3 punten iets hoger inschatten.

In de 3e kl. D staat er direct al een derby op het programma als Rhoon thuis Rijnmond H. Sport ontvangt. Een echte ouderwetse kraker, die altijd garant staat voor spektakel. Rhoon heeft een wisselvallig bekertoernooi achter de rug, terwijl Rijnmond H. Sport al zijn wedstrijden won, maar goed de competitie is weer wat anders en iedereen wil daarbij de eerste “klap” uitdelen. In elk geval is het onze wedstrijd van de week, waarbij ik het commentaar mag verzorgen en collega Arie Korteweg de analyse voor zijn rekening zal nemen. Wij hebben er zin in en hopelijk ook beide ploegen, dan kan het een heerlijk middagje worden op sportpark de Omloop.

In de 4e kl. H start WCR, waarbij de zondag tak evenals bij vele andere verenigingen voor hen in West 2 opgegaan is in het zaterdag gebeuren, uit tegen SCO’ 32. Gezien de resultaten in de beker zou het wel eens een mooi seizoen kunnen worden voor de geel/blauwe formatie. Maar ja laten we het maar per wedstrijd bekijken, temeer daar er meer verenigingen in die klasse met grote plannen rondlopen. Toch denken we dat zaterdag de eerst 3 punten mee naar Rhoon komen!

In diezelfde klasse gaat Pernis proberen het verloren gegane 3de klasse schap te heroveren. Daarvoor kan er uit in Mijnsheerenland tegen GOZ de eerste stap gezet worden, maar dan zal er wel gewonnen moeten worden!!  Hopelijk gaat dat ook gebeuren!

Ook  de korfballers zijn begonnen aan hun 1ste deel van de veldcompetitie en zijn daarbij komend weekend al weer toe aan de 3de wedstrijd. De resultaten zijn tot nu toe niet best. Zo verloor RWA haar beide wedstrijden thuis tegen KOAG en uit tegen Merwede/Multiplaat. Daarmee bezet men samen met Maassluis en Kinderdijk die ook nog puntloos zijn de onderste 3 plaatsen. Zaterdag krijgt men KCR op bezoek die met de volle buit uit 2 wedstrijden een gedeelde eerste plaats inneemt. Een moeilijke opgave dus voor de ploeg van André Verbaas ,maar wil men niet teveel achterop raken, zal er toch wat moeten gebeuren. Dus: er tegenaan zou ik zeggen!!

Nikantes heeft in de 4e kl. H eveneens een slechte start gehad door de eerste wedstrijd te verliezen. Vorige week was men vrij en nu moet men op bezoek in Spijkenisse bij Olympia. Een tegenstander die men zou moeten kunnen hebben, maar ja het moet eerst wel gebeuren natuurlijk!!

Al met al, mede gezien de weersvooruitzichten een mooie voetbalzaterdag met interessante wedstrijden. Uiteraard doen we daar weer van 14.00  tot 17.00 uur verslag van, waarbij het gebeuren een extra feestelijk tintje krijgt omdat na een lange afwezigheid i.v.m. fietsongeluk Jeroen van dinther weer terug is als technicus. Fijn dat je er weer bij bent Jeroen. De presentatie tenslotte is in handen van de immer enthousiaste Dick v.d. Meer. Dus alle ingrediënten zijn aanwezig voor een heerlijk sportmiddagje bij ‘Albrandswaard Sport!!’

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 144 times, 2 visits today)