vv Rhoon – OVV wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,

Wat blijft het toch moeikijk om sportwedstrijden te voorspellen. En dat is maar goed ook, want daardoor blijft het aantrekkelijk om er naar (uit) te kijken.

Zo kon mijn voorspelling dat koploper Barendrecht in de 3e Div. B wel even thuis van Hoek zou winnen, na afloop de prullenbak in, aangezien men met 3-4 verloor. Gelukkig blijven ze nog bovenaan staan, maar toch het maakt het me wat voorzichtiger wat de volgende wedstrijd betreft. Die is uit tegen laagvlieger Blauw Wit ’38, die met 8 punten uit 7 wedstrijden de 12e plaats inneemt. Je zou dus zeggen…. Maar ik zeg even niets, wens ze succes en wacht met spanning af.

Ook mijn voorspelling dat Poortugaal in de 4e Div B de punten mee zou nemen uit tegen Heerjansdam, was slechts gedeeltelijk waar, want het werd daar een 1-1 gelijkspel. Daardoor passeerde ASWH, dat uit met 1-2 van Smitshoek won hen op de ranglijst. Ook dat had ik anders ingeschat. Maar goed, dit alles resulteert nadat de kruitdampen zijn opgetrokken, in een voor Poortugaal gedeelde 2e t/m 4e plaats met 1 punt minder dan de koploper, terwijl Smitshoek zelfs terugzakte naar een gedeelde 7e en 8e plaats met daar weer 3 punten onder. Maar het voordeel in de sport is ook, dat er elke ronde weer nieuwe kansen komen op herstel! Zo trad Smitshoek afgelopen donderdagavond al aan uit bij sc Feyenoord en nam daar, door

een 0-1 overwinning de 3 punten mee naar huis. Zodoende voegde zij zich, weliswaar met 1 wedstrijd meer gespeeld bij de eerdergenoemde 3 ploegen.

Poortugaal krijgt zaterdag zijn kans op revanche, als men thuis hekkensluiter VOC op bezoek krijgt. Dat moet dus wel…… maar nee ik waag me er even niet meer aan en wacht ook hier met spanning af.

In de 3e Kl. D W-2 deed Rhoon wel wat we van hen verwachten en wonnen met 0-4 uit bij Rozenburg. Daarnaast wonnen ze deze week ook nog eens thuis met 4-1 van Rijsoord in de strijd om de BetCityCup, wat aangeeft dat men prima aan dit nieuwe seizoen begonnen is. Zaterdag krijgt men OVV op bezoek wat samen met o.a. Meeuwenplaat op een gedeelde 10e t/m 12e plaats staat met 1 punt en dat zijn er 3 minder dan de Rhonaars. Dus…..  nee, ook hier geen voorspelling. Al gaat Dick van der Meer hier in onze wedstrijd van de week kijken hoe dit afloopt!

Meeuwenplaat kende hier een tot nu toe wat moeizame start. Na het verlies van vorige week speelde men nu uit tegen Vierpolders met 3-3 gelijk. Zaterdag krijgt men MVV ’27 op bezoek wat 3 punten meer heeft. Om dus niet te ver achterop te raken zal er gewonnen moeten worden en daar duimen we dan ook maar voor!! 

In de 4e Kl. F W-2 was er de derby tussen WCR en Rijnmond H. Sport wat een spectaculaire wedstrijd opleverde die, met 8 gele en 1 rode kaart, tenslotte in 2-2 eindigde. Beide teams hebben nu 4 punten en delen daar mee de 2e t/m 4e plaats. Beiden moeten zaterdag uit: WCR naar OHVV en Rijnmond H. Sport naar ZBVH. Die beide ploegen hebben 1 punt minder en dus wachten onze regioteams twee interessante en op voorhand belangrijke ontmoetingen. En nee ook hier geen…nou ja vooruit 2 gelijke spelen!

In de 5e Kl. D W-2 herstelde Pernis zich gelukkig thuis van de uitnederlaag in de eerste wedstrijd door nu Simonshaven met 4-0 klop te geven. Het brengt ze met 3 punten op een, met o.a. Fortuna-Be Quick, gedeelde 4e t/m 9e plaats. En dit team is de volgende tegenstander waar men op bezoek moet. Hier durf ik echt me niet aan een voorspelling te wagen, maar hoop wel dat de Pernissenaren de punten mee naar huis nemen!

Wat de korfballers betreft gebeurde in poule 07 van de Overgangsklasse, wat we van tevoren al dachten en verloor RWA opnieuw de streekderby en nu uit bij Vitesse. Het verstevigde de 1e plaats van de Barendrechters, alsmede ook de laatste plaats van de Rhoonaars. Vitesse gaat zaterdag op bezoek bij de nummer 3 Erasmus en dat zullen waarschijnlijk ook weer 2 punten op gaan leveren en RWA ontvangt thuis Oran je Wit en zullen al dolblij zijn al het een gelijkspel wordt. 

Als de voortekenen niet bedriegen wordt het al met al weer een in alle opzichten prachtig sportweekend, al was met maar omdat dit tussen 14.00 en 17.00 uur voortaan gevolgd wordt door een, samen met Exxact Barendrecht, gezamenlijke sportuitzending, onder de nieuwe naam: de Stand op Zaterdag! De aftrap vindt komende zaterdag plaats met 1 live wedstrijd en voor het overige worden alle sportieve ontwikkelingen gevolgd, vanuit de studio in Rhoon, door presentator Herman Spijkers die daarbij ook de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening neemt. Dus zorg, om er niets van te missen, er vanaf de aftrap om 14.00 uur bij te zijn.

Alvast veel luisterplezier gewenst!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 107 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *