vv Rhoon – OVV wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Bij Barendrecht begint Jack v.d. Berg de zaak aardig op orde te krijgen. Afgelopen zaterdag werd er opnieuw gewonnen en steeg de ploeg op de ranglijst van de 3e Div. A naar een met Excelsior’ 31 gedeelde 7de en 8ste plaats. Ook komend weekend kunnen er weer punten gepakt worden als men op bezoek gaat bij de nummer laatst ONS Sneek. Alleen zijn dit vaak de moeilijkste wedstrijden qua mogelijke onderschatting. Enfin, ze zijn in elk geval op de goede weg en hopelijk trekken ze die ook door!!

Met Smitshoek gaat het in de Hfd. kl. A een stuk minder. Opnieuw werd er verloren en nu uit bij Sportlust’ 46 met 4-1. Nu is 12 tegendoelpunten in 2 wedstrijden een aardige score maar dan wel negatief!  Zaterdag wacht er weer een moeilijke wedstrijd als koploper AZSV op bezoek komt. Aan de andere kant een mooie gelegenheid om het gedeukte zelfvertrouwen een nieuwe impuls te geven met een goed resultaat. We zullen er voor duimen!

sv Poortugaal heeft de ‘3 punten draad’ weer opgepakt door in de 1e kl. B uit te winnen van Heinenoord, die het overigens voor een gedeelte met 10 man moest doen. Aangezien runner up Neptunes Schiebroek verloor is de afstand tussen hen  weer 4 punten geworden en staat men daardoor weer wat vaster op de 1ste plaats. Zaterdag komt RVVH op bezoek die zich de laatste weken aardig uit de gevarenzone gespeeld heeft en nu een  gedeelde 8ste en 9de plaats inneemt. Een ploeg kennelijk in een mooie flow met alle gevaren van dien. Het wordt dus oppassen voor Peter Klomp en zijn mannen.

In de 3e kl. D boekte Rhoon zijn 2de opeenvolgende overwinning en opnieuw in een uitwedstrijd. VDL moest er met 1-2 aan geloven.  Het levert de ploeg samen met GHVV’ 13 een gedeelde 9de en 10de plaats op.  Zaterdag komt de nummer 4 van de ranglijst het Oostvoornse OVV op bezoek. Deze ploeg heeft 5 punten meer en een wedstrijd minder gespeeld. Een beste opgave dus voor de rood/witten, maar wie weet zitten ook zij nu in een mooie flow!! Reden genoeg om dat te gaan bekijken in onze wedstrijd van de week met Arie Korteweg als verslaggever. 

Rijnmond H. Sport heeft het momenteel een stuk moeilijker. Opnieuw werd er verloren en nu thuis van het vooraf lager geplaatste VFC. Of men e.e.a. zaterdag weet om te buigen valt te bezien, aangezien men op bezoek moet bij koploper CION. Maar ook hier geldt net als bij Smitshoek dat dit de wedstrijden zijn om het  geheel een nieuwe positieve impuls te geven en ook daar duimen we dan voor!!

In de 4e kl. H behaalde WCR opnieuw een overwinning en wel thuis tegen NBSVV met maar liefst 5-0! Hierdoor steeg men naar een plekje in de middenmoot en wie weet waar dat allemaal toe gaat lijden.  Zaterdag gaat men op bezoek bij de nummer laatst Piershil en ook dat moet normaliter dus  3 punten op gaan leveren!

Pernis  zit in deze klasse in een dipje. Nu werd thuis met 0-3 verloren van medeconcurrent Hekelingen in de strijd om een plaats in de kopgroep. Zaterdag kan men zich revancheren op bezoek bij het op de één na laatste plaats staande Simonshaven. We gaar ervan uit dat dit ook gaat lukken!!

In de zondagse 2e kl. D begint Meeuwenplaat langzaam een beetje op stoom te komen. Opnieuw werd er gelijkgespeeld en nu in de uitwedstrijd tegen het op de laatste plaats staande XerxesDZB, zodat het onderlinge verschil hetzelfde blijft namelijk 4  punten. Zondag kan men een mooie stap omhoog zetten als men het op de één na  laatste plaats staande ESTO op bezoek krijgt.  De ploeg uit Bodegraven heeft 1 punt minder en kan dus door de Hoogvlieters bij winst ook op 4 punten gezet worden. Ook hier is het dus weer duimen geblazen!!!

De Korfballers zijn met wisselende resultaten aan hun zaalcompetitie begonnen. Zo verloor RWA uit bij BEP in de 1ste kl. C met 29-23. Zaterdag ontvangt men thuis het Utrechtse Synergo die wel hun eerste wedstrijd wist te winnen. Alle reden om, wil men al niet gelijk achterop raken, deze wedstrijd koste wat kost te winnen. Of dat gaat gebeuren hoop ik zelf te gaan bekijken, mits de verbindingen mij niet in de steek laten, want anders ga ik naar Poortugaal – RVVH. U merkt het zaterdag vanzelf. Overigens begint de korfbalwedstrijd om 15.40 uur in de eigen sporthal in Rhoon.

Nikantes deed het in de 4e kl. F een stuk beter door thuis DOC te verslaan. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen het Noordwijkse Fluks, die eveneens hun eerste wedstrijd wonnen. Een vier punter dius met hopelijk een goede afloop voor de Hoogvlietse formatie.

Concluderend wacht ons dus weer een spannend weekend met sportief gezien belangrijke wedstrijden op diverse fronten. We zijn er in elk geval bij 2 ervan live bij en voor het overige zal presentator Dick v.d. Meer ons gedurende onze sportuitzending tussen 14.00 en 17.00 uur op de hoogte houden. Trouw terzijde gestaan wat de techniek en muziek betreft door Jeroen van Dinther. Alle reden dus weer om op ons af te stemmen!!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 136 times, 1 visits today)