vv Rhoon – Oud Beijerland wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden.

Afgelopen weekend was sportief gezien iets beter dan het vorige, al is het nog te vroeg om de champagnekurken te laten knallen. Van de te behalen 24 punten werden er 6 gerealiseerd en dat is in schoolcijfers uitgedrukt een 2,5. Daarbij zaten 4 gelijkspelen en die waren dan ook vorige week al een beetje ingecalculeerd, al is het ene gelijkspel nog niet het andere.

Zo was Barendrecht in de 3e Div A achteraf blij met de 2-2 thuis tegen ASV, waar vooraf toch wel een beetje gerekend was op 3 punten. Dit mede door het feit dat de gelijkmaker pas laat in de 2e helft tot stand kwam.  Alleen kwam daar afgelopen dinsdagavond de thuisnederlaag tegen Sportlust’ 46 met 0-2 overheen, die ervoor zorgt dat het afglijden op de ranglijst nu wel heel snel gaat!! Na 9 wedstrijden neemt men nu met 11 punten de 9 t/m 11e plaats in. Bovendien wacht zaterdag een lange en vaak zware uitwedstrijd tegen het Friese Harkemase Boys. Een ploeg die de Barendrechters niet echt ligt en waar men dan ook in het verleden nogal wat punten aan verspeeld heeft. En ondanks het feit dat die ploeg nu 3 punten minder heeft, blijft het dan ook toch dus oppassen geblazen daar en zou een gelijkspel ook nu wel weer eens tot tevredenheid kunnen leiden!

In de 4e Div. A speelde ook Smitshoek gelijk en wel met 0-0 uit bij Capelle, dat duidelijk nog bezig was met de verwerking van de afstraffing die week daarvoor tegen Spijkenisse. Ik denk dan ook dat Edwin de Koning iets minder blij geweest zal zijn met dit resultaat. Temeer daar men wat terugzakte naar een gedeelde 6e t/m 9e plaats met 9 punten uit 6 wedstrijden. Dat zijn er dan wel 5 meer dan de komende tegenstander die op bezoek komt t.w. sc Feyenoord, die wel heel slecht aan het seizoen begonnen is. Alle kans dus om 3 punten te pakken, al zal ook de tegenstander de weg naar boven in willen slaan. Toch hou ik het op een overwinning voor de Smitshoekers.

In diezelfde klasse is Poortugaal op zoek naar de vorm die nodig is om de onderste regionen te verlaten. Ook zaterdag lukte dat niet met op een aantal plaatsen gewijzigd team, wat duidelijk niet op elkaar ingespeeld was. Weliswaar viel de schade met de 0-1 nederlaag tegen GOES nog mee, maar dat kwam mede daar het voortreffelijke keeperswerk. Men staat nu op een 13e en 14e plaats met 5 punten uit 6 wedstrijden. Dat is er 1 minder dan de tegenstander van zaterdag het Vlaardingse Zwaluwen, wat eveneens een moeizame start kent. Beiden moeten eigenlijk winnen en zeker niet verliezen, wat meestal een gelijkspel tot gevolg heeft en weinig spektakel. Of dat nu ook zo is, gaat Tom Vlielander van Radio Vlaardingen voor ons bekijken en live verslag van doen.Met hem zijn wij benieuwd naar het resultaat!!

In 3e Kl C Z1 leed Rhoon zijn 2e nederlaag uit tegen DFC met 3-0. Jammer, al lag het wel een beetje in de lijn van de verwachtingen. Zaterdag komt Oud-Beijerland op bezoek dat 3 punten meer heeft. Al is het wel een ploeg waar Rhoon in het verleden puntjes tegen wist te pakken. Hopelijk is dit zaterdag ook het geval, want die kan men beste gebruiken, al was het maar een gelijkspelletje. Het is dan ook onze wedstrijd van de week, waar Dick van der Meer voor ons verslag van zal gaan doen!

In de 3e Kl. D W2 eindigden de wedstrijden van en Meeuwenplaat en Rijnmond H. Sport beide in een 3-4 uitslag. Alleen deden de Meeuwenplaters dit thuis en Rijnmomd H. Sport uit en wel tegen het “gevreesde” VDL. Daardoor blijven de geel/blauwen steken op 1 punt en hebben de Rijnmonders er nu al 4 te pakken. Hopelijk kunnen de laatsten dat thuis verder uitbreiden in hun wedstrijd tegen Victoria’ 04 dat 1 punt minder heeft. Meeuwenplaat daarentegen wacht een zware uitwedstrijd in Oostvoorne tegen OVV, die uit de 2 gespeelde wedstrijden de volle buit van 6 punten binnen wist te halen!

Voor beide Hoogvlietse verenigingen dus belangrijke wedstrijden!! We zijn benieuwd wat het op gaat leveren.

In de 4e Kl. E W2 speelde WCR thuis gelijk tegen Overmaas onder het toeziend oog van Mark Hotte, die wel met de uitslag kon leven. Geen hoogstaande wedstrijd waarin het laten we zeggen af toe mannelijk toe ging. Beiden zijn nu de hatelijke 0 kwijt en moeten proberen daar zaterdag een vervolg aan te geven. Wat WCR betreft is dat uit tegen Egelantier Boys wat na 2 wedstrijden nog puntloos onderaan bengelt. En wat de Rhoonaars betreft blijft dat ook zo. We zullen ervoor duimen!

In de 5e Kl. C won Pernis uit bij Delft met 1-3, waardoor zij die ploeg met 0 punten op de laatste plaats achter lieten. Zaterdag wacht opnieuw een uitwedstrijd en wel tegen OFB dat 1 punt meer heeft. Wie weet heeft het positieve resultaat tegen Delft de ploeg vleugels gegeven en gaat men opnieuw op punten jacht! Ook daar duimen we voor!

Ook de korfballers zorgden er mede voor dat het aantal gelijke spelen zaterdag omhoog werd gekrikt naar 6. Beiden deden daar namelijk aan mee. RWA door een 12-12 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Fortis, wat dus daarmee ook een broodnodig puntje opleverde. Zaterdag komt IJsselvogels op bezoek, wat 1 punt meer heeft. Met een overwinning zou men dus goede zakendoen in deze 1e Kl. F.

Nikantes speelde met 7-7 gelijk in de 4e Kl. E uit bij ZKV. Het betekende voor beide ploegen het eerst puntje, waardoor men echter nog steeds samen de laatste plekken bezet. Zaterdag komt Triade op bezoek wat al 5 punten meer heeft. Ook dan zou dus een gelijkspel al meer dan welkom zijn. We wachten af of dat gat lukken!

Zaterdag dus een aantal voor onze regioclubs belangrijke wedstrijden, waar wij dan ook met ‘Albrandswaard Sport’ tussen 14.00 en 17.00 uur uitgebreid aandacht aan zullen besteden. Deels door 2 live verslagen en deels door de uitgebreide informatie over de andere wedstrijden vanuit de studio, waar Paul Marseille de presentatie voor zijn rekening neemt. Op het technisch gebied bij gestaan door Bas van Driel die ook voor de nodige ontspannende muziek zal zorgen. Reden genoeg om weer op ons af te stemmen dus!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 58 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *