vv Rhoon-Lyra wedstrijd van de week bij Albrandswaard Sport

Sportvrienden,
De inkt van de vorige column was nauwelijks opgedroogd en daar druppelde de uitslag van het restant van de wedstrijd tussen Barendrecht en Quick uit de 3e Div. B binnen. Het betrof die wedstrijd die vorige week zaterdag een week geleden bij een 0-1 stand gestaakt wegens een blessure van de schroidsrechter. Enfin, het bleek achteraf voor Barendrecht de redding te zijn, want zij wisten in het restant de zaak nog keurig om te buigen naar een 2-1 overwinning!! En aangezien ze afgelopen zaterdag ook de moeilijke uitwedstrijd tegen SteDoCo wisten te winnen met 0-2, staan ze nu plotseling bovenaan de ranglijst met 12 punten uit 5 wedstrijd.

Zo snel kan het gaan in het voetballen, al geldt ook hier dat het er komen 1 ding is, maar er blijven iets anders: van jager worden ze nu ineens prooi en het is Meerssen die zaterdag op de Bongerd als eerste de jacht opent. Nu hoeft men daar niet wakker van te liggen, want de Limburgers staan met 2 punten op de laatste plaats. Maar toch, het blijft altijd oppassen geblazen!

Ook Smitshoek en Poortugaal deden goede zaken in de 4e Div B door resp. met 3-0 thuis van RVVH en met 1-4 uit bij DSO te winnen! Het brengt Poortugaal met 9 punten uit 4 wedstrijden op een gedeelde 2e en 3e plaats en Smitshoek met 2 punten minder op een 5e plaats. Wat een luxe voor onze regioclubs. Maar goed ook voor hen geldt: er komen is 1 ding, maar handhaven en/of beteren iets anders!! Zaterdag staan er namelijk 2 moeilijke wedstrijden op het programma. Zo ontvangt Poortugaal thuis Capelle, dat weliswaar met 4 punten uit 4 wedstrijden een moeilijke start kent, maar toch altijd een gevaarlijk tegenstander blijkt, zeker voor Poortugaal die het er altijd lastig tegen heeft. En Smitshoek heeft het nog moeilijker op bezoek bij koploper Zwaluwen V.  dat met de volle winst uit 4 wedstrijden een droomstart doormaakt. Hoe dit af gaat lopen? We hopen er in elk geval voor beiden uiteraard het beste van!!

De overige regioclubs sloten de poulewedstrijden van de bekercompetitie af met over het algemeen teleurstellende eindresultaten. Alleen Rhoon wist met 7 punten uit 3 wedstrijden de 2e ronde te bereiken. Een hoopgevend resultaat zo aan het begin van de reguliere competitie. Daarin ontvangt men in de 3e Kl. D W2 Lyra. Een roemruchte club die alleen de afgelopen jaren wat in de versukkeling geraakt is. We zijn dan ook benieuwd of Rhoon hiertegen, o.l.v. hun nieuwe trainer, de positieve reeks van de afgelopen weken voort weet te zetten! Het is dan ook onze wedstrijd van de week met verslag van Dick van der Meer.

In diezelfde klasse gaat Meeuwenplaat in Schiedam op bezoek bij Excelsior ’20. De vraag daarbij is of de Hoogvlietenaren het prima vorige seizoen, een succesvol vervolg kunnen geven. Dat zal nodig zijn omdat er ook dit seizoen in de derde klasse weer een vergrote degradatieregeling van kracht is!

In de 4e Kl. 4F W2 komen ook zowel een Rhoonse als een Hoogvlietse vereniging uit. WCR begint hierin uit tegen promovendus SCO ’63. Een van oudsher altijd lastige tegenstander. Rijnmond H. Sport start hun sportieve campagne, om weer na 1 seizoen terug te keren naar de 3e klasse, thuis tegen Abbenbroek  Voor beide regioclubs geldt uiteraard nog steeds dat de 1ste klap een daalder waard is en daar kopen we dan ook op!!

In de 5e Kl. 5D W2, moet Pernis gaan proberen de op het nippertje misgelopen promotie, dit seizoen wel te realiseren. Uit bij DRL moet daarvoor de eerste stap gezet kunnen worden en dat lijkt, gezien beider bekerresultaten geen al te moeilijke opgave!

RWA is in de Overgangsklasse 07, het korfbal veldseizoen slecht begonnen. Na de thuisnederlaag van vorige week, volgde er nu een uit nederlaag tegen het Dordtse Oranje Wit met 19-13. Zaterdag komt Erasmus op bezoek. Een wedstrijd die absoluut gewonnen moet worden, om nog enigszins mee te kunnen doen in deze poule!

Nikantes heeft ook zijn 2de wedstrijd gewonnen in de gecombineerde S-klasse 080 door met 22-4 te winnen van het 4e team van ZKV. Zaterdag komt het nog puntloze 4e team van NIO op bezoek. We zijn benieuwd hoe hoog de uitslag dan wordt!! In elk geval hebben ze een goede stap gezet op de  weg  terug naar de

4e Klasse!!

Het wordt dus weer een ouderwets middagje sport met diverse interessante ontmoetingen met live verslag van Dick van der Meer. De presentatie is deze week in handen van Peter Bosch. Hij wordt hierin bijgestaan door Bas van Driel, die de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening zak nemen. Al met al dus weer reden genoeg om zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur op ons af te stemmen.

Mert sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 74 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *