vv Rhoon – Klundert wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Elk weekend worden de resultaten beter, dus ook het afgelopen weekend, waarbij maar liefst 5 keer gewonnen en slechts 3 keer verloren werd, oftewel 15 punten van de te behalen 24.

Daar deed in de 3e Div. A, Barendrecht meer dan aan mee, door Urk met een fikse 5-1 nederlaag naar thuis te sturen. Daardoor is men opgeklommen naar een gedeelde 2e t/m 4 plaats met 23 punten uit 13 wedstrijden. Dat is 1 punt meer dan de komende tegenstander waar men op bezoek moet, het Ermelose DVS’ 33, dat daarmee een 5/8 plaats inneemt. Het is met andere woorden dan ook dringen aan de top. Of dat na dit weekend ook nog zo is, wat deze twee ploegen aangaat, weten we zaterdagmiddag na afloop van de wedstrijd. Perso onlijk denk ik dat het zomaar weer eens een gelijkspelletje zou kunnen worden.

In de 4e Div. A deed Poortugaal wat we vooraf al verwachten, namelijk winnen van hekkensluiter De Dijk en wel met 2-0. Dit overigens in een rommelige en niet al te beste wedstrijd, waarbij De Dijk ruim één helft, door een rode kaart, met 10 man moest spelen. Maar goed wat telt, in deze fase van het seizoen, zijn de punten en die werden binnengehaald. Daardoor is men opgeklommen naar een gedeelde 9e en 10e plaats met 13 punten uit 10 wedstrijden. Dat zijn er 7 minder dan de komende tegenstander die op bezoek komt, het Waardenburgse WNC, wat thuis Smitshoek wist te kloppen met 1-0. Een moeilijk middagje dus voor de ploeg van Peter Klomp, die dan ook in een betere vorm aan de start zal moeten verschijnen om een goed resultaat te behalen, waarbij wellicht het thuisvoordeel iets zou kunnen helpen. Mark Hotting gaat voor ons kijken of dit allemaal klopt en er tevens live verslag van doen.  

Smitshoek zal zich, na die eerdergenoemde nederlaag, moeten zien te herpakken en wel opnieuw in een uitwedstrijd tegen de Jodan Boys. Een ploeg die vooral thuis moeilijk te bestrijden is, maar toch denk ik dat de “Koningsploeg” de punten uit Gouda mee naar huis zal nemen.

In de 3e Kl. C-Z1 deed ook Rhoon wat ze moesten doen, namelijk winnen van hekkensluiter de Fendert in Fijnaart, al was het wel met de hakken over de sloot 0-1! Door dit resultaat is men opgeklommen naar een bijna veilige 10e plaats met 6 punten uit 6 wedstrijden, 2 punten minder dan het nu op bezoek komende Klundert. Een opnieuw zeer belangrijke wedstrijd voor de Rood/Witte formatie, aangezien men bij winst niet alleen de bezoekers voorbijgaat, maar ook tevens in veiliger regionen terecht komt. Met Merrelaar, weer hersteld en al in de gelederen, moet dat toch mogelijk zijn. In elk geval is het onze wedstrijd van de week, waarbij Dick van der Meer het live verslag voor zijn rekening neemt.

In de 3e Kl. D-W2 deed Meeuwenplaat nu juist niet wat er verwacht werd, namelijk thuis winnen van het lager staande OHVV. Uiteindelijk werd het daar 0-3. Toch staat men nog altijd op een keurige 5e plaats met 10 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag kan men bovendien e.e.a. rechtzetten door uit te winnen bij hekkensluiter Botlek, iets wat ik eigenlijk wel verwacht of ga ik me weer vergissen?

In diezelfde klasse werd het bij Rijnmond H. Sport ook een 0-3 nederlaag en wel tegen OVV. Hierdoor neemt men nu met 4 punten uit 6 wedstrijden samen met nog 2 andere ploegen de laatste 3 plaatsen in, zodat alle seinen hier op rood staan! Weliswaar geldt als excuus dat maar liefst 16 selectiespelers geblesseerd waren en 2 wegens een rode kaart geschorst ontbraken. Maar ja, de competitie gaat gewoon door en hoe bitter ook, je krijgt er geen enkele compensatie voor. Misschien dat men zaterdag zich met volle inzet kan revancheren in de uitwedstrijd tegen Kethel Spaland, dat slechts 1 punt meer heeft. We zullen voor ze duimen!!

In de 4e Kl. E-W2 staat op WCR op dit moment geen maat. Ook nu werd weer een hogerstaande ploeg met 0-3, achteloos opzijgezet en is men daardoor opgeklommen naar een 6e plaats met 11 punten uit 6 wedstrijden. Zaterdag wacht er opnieuw uit weer een behoorlijke klus tegen het met 2 punten meer op een gedeelde 3e en 4e plaats staande Maasdijk. We zijn benieuwd of ook deze “reus” geveld kan worden, want dan ligt de weg naar de top serieus open!!

Pernis deed tenslotte in de 5e Kl. C-W2 ook wat er van hen verwacht werd, door thuis te winnen van SVV met 3-1. Hierdoor staat men nu 8ste met 6 punten uit 6 wedstrijden. Dat is 1 plaats en punt lager dan DRL de komende tegenstaander, die men uit gaat ontmoeten. Bij winst daar, zou men wel eens in de middenmoot terecht kunnen komen. Ook hier zijn we benieuwd of dat gaat lukken!!

U ziet, er is sportief gezien weer van alles te beleven komende zaterdagmiddag, waarbij ook wij uiteraard tussen 14.00 en 17.00 uur van de partij zullen zijn met 2 live verslagen en vanuit de studio met presentator Paul Marseille, die ons naast het andere sportnieuws ook van de rest van de wedstrijden van onze regioclubs op de hoogte zal houden. Daarbij technisch en muzikaal kundig bijgestaan door Hans Hotting. Dus tot zaterdag dan maar!!!!!!!!!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 48 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *