vv Rhoon – Internos wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Gelukkig bleven in het afgelopen weekend de sportprestaties op hetzelfde niveau als de week ervoor en zelfs nog ietwat beter. In plaats van 1 gelijkspel waren er nu 2 ten koste van het aantal verliespartijen. Oftewel het puntenaantal van 13 werd nu opgehoogd naar 14. Wel bleven de prettige en minder prettige verrassingen ongeveer hetzelfde.

Zo speelde Barendrecht in de 3e Div. A thuis gelijk tegen Rijnvogels, waar eigenlijk een overwinning verwacht werd. Hierdoor zakte men naar een 7e plaats met 24 punten, waardoor ook de koplopers weer wat verder uit zicht dreigen te raken. Hopelijk kan men zaterdag de zaak weer wat repareren, als men opnieuw thuis mag aantreden tegen Ter Leede, wat met 18 punten op een gedeelde 11e t/m 13e plaats staat. Al moet ik er direct bijzeggen dat dit altijd een lastige tegenstander is, waarvan men vorig seizoen ook thuis verloor. Maar goed, misschien betekent dit wel de ommekeer, die men weer even nodig heeft!

Ook Poortugaal zorgde in de 4e Div. A voor een mineurstemming door, na een bliksemstart van de gastheren, uit met 4-1 te verliezen van ARC. Jammer, omdat hierdoor de opgaande lijn wreed verstoord werd. Die zal ook komend weekend onder druk staan, als men de koploper Kloetinge op bezoek krijgt. Het puntenverschil tussen beiden bedraagt 12 punten en dat zegt toch wel iets! Maar goed wat heb je te verliezen? Elke punt die je haalt is een bonuspunt en geeft weer nieuwe impulsen!

Met Smitshoek blijft het verrassend goed gaan in diezelfde klasse. Nu werd Achilles Veen, na een 0-1 achterstand, met 2-1 verslagen, waardoor men met 24 punten de 2eplaats voor zich heeft opgeëist! Maar ook zij krijgen een moeilijk middagje voor de kiezen, als ze op bezoek moeten bij eveneens een Zeeuwse ploeg t.w. GOES. Die maken weliswaar een iets mindere periode door en hebben dan ook 3 punten minder, maar hebben wel hoger gestaan en willen die positie graag weer terug zien te winnen! De “Koning-boys” zijn dus bij deze gewaarschuwd!!

De winst van Rhoon met 1-2 uit tegen ZBC’ 97, was een prettige verrassing en broodnodig ook om uit de gevarenzone te blijven. Ze staan nu met 10 punten op een gedeelde 7e en 8e plaats. Zaterdag is er in dat kader opnieuw een belangrijk treffen als men thuis Internos treft, die met 4 punten meer, als zgn. ”Best of te rest”, op een 3eplaats staat in deze 3e Kl. C Z-1. Winst zou dan ook voor Rhoon een mooie plaats in de middenmoot opleveren. Vandaar dat het onze wedstrijd van de week is, waarvan ik zelf het live verslag mag  verzorgen!

De beide Hoogvlietse ploegen in de 3e Kl. D  W-2,  zorgden helaas niet voor positieve berichten. Zo verloor Rijnmond H. Sport thuis met 0-1 van Vierpolders en bezet daarmee met 4 punten een gedeelde laatste plaats. Zaterdag zal men dan ook met bezorgde gezichten afreizen naar Oudenhoorn om daar OHVV te ontmoeten die met 5 punten meer op een vooralsnog redelijk veilige 9e en 10e plaats staat. Aan de andere kant is er juist in dit soort wedstrijden eer te behalen en punten. Zeker als de blessuregolf eens zou gaan afnemen! We zullen voor ze duimen!

Dat doen we ook voor Meeuwenplaat wat opnieuw wat teleurstelde, door thuis met 1-1 gelijk te spelen tegen Delta Sport! Ze staan nu weliswaar nog met 12 punten op een veilige middenmootplaats maar moeten nu op bezoek bij HBSS, de met 19 punten gezamenlijke koploper. Wel hebben de Meeuwenplaters juist in deze wedstrijden nogal eens uitgehaald en waarom zou dat dan nu weer niet kunnen? Het zou hun positie en zelfvertrouwen een boost geven. Dus ga ervoor, zou ik zeggen!!

WCR gaat in de 4e Kl. E W-2 als de Brandweer. Nu werd Overschie weer na een 2-0 winst, met lege handen naar huis gestuurd! Het levert ze met 17 punten, een keurige 4eplaats op. Of daar nog meer in zit, moet zaterdag blijken als men op bezoek gaat bij de koploper Rotterdam United, die met 24 punten uit 8 wedstrijden nog geen puntverlies geleden heeft! Maar ja, één keer moet toch de eerste keer zijn nietwaar???!! Dus waarom niet nu???!!! We wachten met spanning af.

Ook Pernis heeft in de 5e Kl. C W-2 de smaak van het winnen helemaal te pakken. Zaterdag werd thuis koploper Melissant met 3-0 afgeschminkt! Daardoor delen ze momenteel met 12 punten samen met Flakkee de 4e en 5e plaats. En laat dat nu ook net de tegenstander van komende zaterdag zijn, alleen wel in een uitwedstrijd. Toch mooi om te kijken in hoeverre de afgelopen 3 overwinningen geen toeval waren! Ook hier wachten we dus met spanning op het eindresultaat!!

De korfballers gaan dit weekend beginnen aan de zaalcompetitie, waarbij RWA voor het eerst in hun bestaan uitkomt in de Overgangsklasse. We zijn benieuwd hoe men het daarin vanaf gaat brengen. Ze beginnen in elk geval met een thuiswedstrijd en wel tegen een goede bekende die men ook op het veld al tegengekomen is, namelijk Fortis. Een ploeg dir hen zeker thuis over algemeen wel ligt, dus wie weet kan men de eerste punten binnen schieten. De wedstrijd begint helaas om 17.00 uur en dat betekent dat wij er niet live bij kunnen zijn en ook bij alle overige thuiswedstrijden verstek moeten laten gaan. Maar uiteraard staat een ieder vrij de wedstrijd te bezoeken, waarbij je in elk geval droog en warm zit. Dus ik zou zeggen ga ze aanmoedigen!!

Ook voor Nikantes in de 3e Kl. K gaat het allemaal beginnen, alleen zij doen dat met een uitwedstrijd en wel tegen één van de titelkandidaten Trekvogels, waar men ook op het veld al tegen gespeeld heeft. Maar goed, de zaal is anders dan het veld en wie weet, ligt juist daar de kracht van de Hoogvlietenaren. We zijn benieuwd!!

Dus weer een vol programma met een aantal interessante wedstrijden. Bij 2 ervan zijn we live bij en de anderen worden vanuit de studio uiterst nauwkeurig gevolgd door presentatoren Paul Marseille en Dick Roelse, hierin technisch bijgestaan door Bas van Driel, die er ook een smakelijk muzikaal sausje over heen zal gooien. Met andere woorden wij van ‘Albrandswaard Sport’ zijn er zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur klaar voor!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 107 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *