vv Rhoon – HVC’10 wedstrijd van de week bij ‘DeStand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Na een weekje afwezigheid keert Koning voetbal weer terug op de zaterdagmiddag in De Stand op zaterdag. Vier speelrondes zijn er in de diverse competities nog te gaan en de spanning is in de diverse divisies en klassen om te snijden. Zowel bovenin als onderin.

Traditiegetrouw beginnen we bij Barendrecht in de derde divisie.

In de strijd om het kampioenschap is de strijd met Stedoco er eentje die nog steeds nek aan nek gaat en waarin het doelsaldo straks wel eens een beslissende rol kan gaan spelen.

Maar op de achtergrond ruiken Blauw Geel en misschien ook nog wel TEC mogelijkheden om nog dichterbij te komen op beide koplopers.
Elk foutje van een van de koplopers brengen de twee achtervolgers mogelijk nog dichterbij en het zou zomaar kunnen dat er niet twee maar meerdere ploegen in de absolute slotfase van het seizoen gaan strijden om het kampioenschap in de derde divisie.

Om de voorsprong op de nummers 3 en 4 te houden en Stedoco niet uit het oog te verliezen, moet Barendrecht dus de punten op het eigen sportpark de Bongert zien te houden.
Tegenstander Groene Ster heeft echter ook de punten hard nodig om niet rechtstreeks de derde divisie uit te kukelen dus het belooft weer een spannende middag te worden waarbij ik Barendrecht toch de punten op het eigen sportpark zie behouden.

In de vierde divisie is de spanning er voor Smitshoek er al even af, immers zij hebben al een periodetitel op zak en dus een plek in de nacompetitie te pakken.
Maar om met een goed gevoel het toetje van de voetbalcompetitie in te gaan en om het beste ticket voor de nacompetitie te ontvangen zijn de vier nog te spelen wedstrijden toch nog van belang voor de Smitshoekers.
De tweede plaats behalen, achter kampioen ASWH, is nog zo’n doel om voor te strijden.

De mannen van Edwin de Koning staan nu op de tweede plaats met slechts 1 puntje voorsprong op een drietal achtervolgers, waarvan tegenstander Capelle er eentje is.
De thuisclub kent een moeizaam seizoen, maar heeft het in de laatste fase van het seizoen nog zo voor elkaar gekregen dat ze op drie fronten nog mee strijden om de prijzen.
Via een goede klassering in de competitie, of het winnen van de derde periode en dan strijden de Capellenaren aanstaande donderdag, 9 mei hemelvaartsdag, ook nog samen met Poortugaal om de KNVB beker voor amateur teams ofwel voor de Capellenaren staat er deze periode nog veel op het spel.

Smitshoek zal zijn huid wat betreft het verdedigen van de tweede plaats in de competitie in ieder geval zo duur mogelijk willen verkopen en dat alleen al maakt het een zeer interessante wedstrijd op Sportpark ’t Slot welke om 14.30 uur zal aanvangen.

De verrichtingen tussen Capelle en Smitshoek zullen ook door Poortugaal nauwlettend in de gaten gehouden worden.
De team van trainer Oscar Biesheuvel is een van de drie achtervolgers van Smitshoek en zou bij mogelijk puntverlies van huidige nummer twee deze positie deze plaats weer in kunnen gaan nemen.

Dan zal er wel gewonnen moeten worden van het Ridderkerkse RVVH en dat is niet zomaar gedaan.
De wedstrijd in Ridderkerk leverde een nederlaag op en in de kwartfinale van de KNVB beker moesten er zelfs strafschoppen aan te pas komen om Poortugaal een ronde verder te brengen ofwel een geduchte tegenstander waar Poortugaal het tegen op moet gaan nemen.

Spannend is het ook in de derde klasse.
Rhoon heeft nog een minimale kans op het kampioenschap in de derde klasse maar dan moet het in een rechtstreeks duel eerst met koploper HVC’10 zien af te rekenen. De club uit Hoek van Holland is bij winst op Rhoon kampioen van de derde klasse. De thuisclub strijdt ook nog mee om de derde periodetitel en winst op HVC’10 zou daarbij zeer welkom zijn. Ofwel heel veel belangen bij deze wedstrijd en daarom is Rhoon-HVC’10 ook onze wedstrijd van de week waarbij Dick van der Meer het verslag van zal doen.

Ook onder in de derde klasse is het spannend te noemen.

Meeuwenplaat verloor in de vorige speelronde van Rhoon terwijl zij eigenlijk meer verdiende dan een 2-3 nederlaag.
Maar als je eenmaal in de hoek van de klappen zit, probeer er dan maar eens goed uit te komen.
Wellicht dat de wedstrijd van zaterdag tegen het Vlaardingse DVO’32 mogelijkheden geeft om verder afstand te nemen van de tweede rechtstreekse degradatieplaats.
Meeuwenplaat verdedigt een voorsprong van drie punten op DVO’32 en bij winst van de blauw-witte is het wellicht mogelijk om nog verder omhoog te kijken.
Marco Gouw brengt u in ieder geval op de hoogte van de wedstrijd DVO’32-Meeuwenplaat waarbij we hopen dat het de Hoogvlieters nu eens voor de wind zal gaan!

In de vierde klasse wordt het voor Rijnmond Hoogvliet Sport per week moeilijker om rechtstreekse degradatie te ontlopen.
Maar zolang er nog kansen zijn moet je er voor gaan ook al heet de tegenstander Zinkwegse boys en strijden zij om het kampioenschap, samen met S’Gravendeel.
Hoe mooi zou het dan zijn om het karretje van de thuisclub in de poep te laten rijden.
Of dat ook gaat lukken weten we omstreeks 16.15 uur en we duimen voor een goed resultaat voor de Rijnmonders!

Het hoger, 3e, geklasseerde WCR heeft vanwege een oneven aantal ploegen in de vierde klasse F een vrij weekend.

Ook de clubs in de vijfde klasse hebben dit weekend een vrij weekend op twee clubs na.
Pernis en Melissant nemen het zaterdag tegen elkaar op, waar eerder deze wedstrijd door trieste omstandigheden bij de bezoekers uit Melissant niet gespeeld kon worden.

Pernis kan bij winst op de bezoekers de tweede plaats weer van Transvalia overnemen maar zijn vanwege het winnen van de eerste periodetitel hoe dan ook verzekerd van nacompetitie voetbal.

Voor de bezoekers staat er echter ook nog wat op het spel.
Winst op Pernis zouden de bezoekers de koppositie in de derde periode opleveren waarbij er dus ook voor Melissant nog mogelijkheden zijn om mee te gaan doen aan de nacompetitie.

Verlaten we het voetbal en zie ik dat zowel de korfballers als de handballers dit weekend, vanwege de meivakantie, niet in actie hoeven te komen.

Dit houdt in dat we dit weekend in de Stand op zaterdag alleen het voetbal in de uitzending zullen hebben.

Jessy Domenie zorgt er in ieder geval voor dat u aanstaande zaterdag tussen 14-17 uur weer helemaal op de hoogte bent van al het belangrijkste sportnieuws en de lekkerste muziek.

Met sportieve groet,

Dick van der Meer

(Visited 70 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *