vv Rhoon – Hekelingen wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Het laatste voetbalweekend voor de winterstop komt eraan. Daarmee zitten onze 3de en 4de klassers dan precies, qua wedstrijden, op de helft van het seizoen 22/23. De overige clubs daaronder nog niet, maar die hoeven ook minder wedstrijden te spelen, vandaar. Helaas is geen enkele regioclub herfstkampioen geworden, al zitten er een aantal wel dicht bij.

Zo won Barendrecht in de 3e Div. A met 2-5 van koploper GVVV en staat daarmee op een 6e plaats met 28 punten. Als men in de 2e seizoenshelft nu ook nog van de mindere clubs weet te winnen, kan men nog ver komen. Zaterdag kunnen ze  in dat opzicht al oefenen uit bij Excelsior‘ 31. Die staan namelijk met slechts 16 punten op een 18e en laatste plaats. We zijn benieuwd!

Ook de andere club uit Barendrecht, Smitshoek kampt een beetje met een dergelijk probleem. Want tegenover de prima resultaten tegen hogerstaande clubs, werd er nu thuis verloren van het laagstaande Zwaluwen Vlaardingen met 1-2. Een nederlaag waar niets op af te dingen viel, zelfs niet door het ontbreken van 2 dragende middenvelders, daarvoor speelde men te slap en lusteloos. Ik zei het vorige week al; er bestaan geen “makkies” in de sport en dat is maar goed ook! In elk geval bleef men wel op de 2e plaats staan, al zag men de achterstand op koploper Kloetinge weer oplopen naar 4 punten. Zaterdag wacht weer nieuwe proef op dat gebied, als men op bezoek moet bij promovendus Nieuwenhoorn die met 13 punten minder op een gedeelde 10e een 11e plaats staat. Ook hier zijn we dan ook benieuwd wat het gaat worden!!

In diezelfde klasse deed Poortugaal het goed door uit met 2-2 gelijk te spelen tegen het hogerstaande Capelle. Men blijft daarmee met 20 punten op een 9eplaats staan. Dat zijn 5 plaatsen hoger en 8 punten meer dan de komende tegenstander sc Feyenoord. Die deden vorig jaar nog een gooi naar promotie, maar krijgen de zaak tot nu toe niet in beweging en zitten zelfs in de degradatiezone. Op papier dus een “makkie”, maar die kennen we nu wel. Om te kijken hoe Poortugaal daar mee om gaat, reis ik er zaterdag naar toe om daar verslag van te doen.

Sportverslaggever Erwin de Jongh

Zoals we al vreesden was Rhoon in de 3e Kl. Z-1 niet opgewassen tegen Groote Lindt, met een 2-0 nederlaag als resultaat. Jammer daar men deze bonuspunten hard kon gebruiken, al was het maar omdat nu de druk op de thuiswedstrijd tegen Hekelingen alleen maar toeneemt. Er moet gewonnen worden om uit de eventuele greep van het degradatiespook  te blijven. Dat heeft namelijk Hekelingen al wel te pakken. Het verschil tussen beiden bedraagt 3 punten in Rhoons voordeel, maar die hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. Dus hoe spannend wil je het hebben? Dick van der Meer gaat voor ons kijken, in deze wedstrijd van de week, wie zijn zenuwen het beste in bedwang kan houden!!

Sportverslaggever Dick van der Meer

In de 3e Kl. C W-2 kwam Meeuwenplaat eindelijk weer eens tot winst thuis tegen Excelsior’ 20 met 3-0. Daarmee staan ze nu op een gedeelde 5e/6e plaats met 15 punten. 4 minder dan de komende tegenstander die evekens op bezoek komt: het Vlaardingse DVO’ 32, die op een gedeelde 2e/3e plaats staat.  Voor beiden dus een belangrijke wedstrijd van of aan- of afhaken!! Al eindigen dit soort wedstrijden vaak wel in een gelijkspel. Of dit nu ook zo is gaan we horen via wedstrijdflitsen van Kees Zeegers, een sport collega van Radio Vlaardingen.

Rijnmond Hoogvliet Sport sprokkelde weer een puntje erbij in diezelfde klasse, door thuis met 0-0 gelijk te spelen tegen Botlek. Hierdoor is men geklommen naar de voorlaatste plaats met 6 punten. Ook hen wacht een belangrijke wedstrijd als men op bezoek moet bij het eens zo roemruchte Delta Sport, wat slechts 2 ;punten meer heeft. Ook hier geldt dus of aan- of afhaken. Hoe dat allemaal gaat verlopen wordt voor ons gevolgd door Jessy Zwanenburg eveneens van Radio Vlaardingen, via de app en zowel in de rust als aan het einde met twee korte wedstrijdanalyses.  

In de 4e Kl. E W-2 had WCR het ook, na alle topploegen verslagen te hebben, moeilijk met een “laagvlieger” als Steeds Hooger. Na lang met 0-1 achtergestaan te hebben, werd het uiteindelijk nog 1-1-, maar gingen er hierdoor wel 2 kostbare punten verloren.  Wel blijft men op een 4e plaats staan met 21 punten. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Blijdorp, die 5 punten minder heeft. Dus opnieuw opletten geblazen om de achterstand naar de top niet verder op te laten lopen!!

Pernis blijft in de 5e Kl. C W-2 verbazen. Dit keer moest thuis koploper SCO’ 63 met 3-2 eraan geloven. Het levert ze voor alsnog een gedeelde 3e en 4e plaats op. Zaterdag wacht ook voor hen de beruchte “makkie” wedstrijd uit tegen het met 4 punten op de 10e plaats staande Delfshaven. We zijn benieuw hoe zij daarmee omgaan. Het zal in elk geval net als bij de andere clubs het gevoel waarmee men de winterstop ingaat beïnvloeden!! Wat dat aangaat wensen wij ze allemaal een goed gevoel toe!!!! 

De korfballers hadden vorige week beiden een off day! RWA moest met 23-14 in Den Haag hun meerdere erkennen in Die Haghe. Het maakt de thuiswedstrijd van zaterdag tegen Tilburg er alleen maar nog spannender door. RWA staat namelijk in de OKD met 1 punt op een 5e plaats en Tilburg met 0 punten op een gedeelde 6e/8e plaats. Winst is in deze Rood/Witte formatie dan ook uiterst belangrijk om niet al vroeg achter de feiten aan te hoeven lopen. Als u ze wil aanmoedigen: de wedstrijd begint in sporthal Rhoon om 17.30 uur!! 

Ook Nikantes verloor thuis zoals verwacht in de 3e Kl. K met grote cijfers 10-24 van WION. Een voordeel is dat men nu beide topploegen en kampioen kandidaten in deze klasse gehad heeft.  Al heeft ook de komende tegenstander waar men op bezoek moet, het Rotterdamse THOR, de eerst 2 wedstrijden gewonnen, maar met een vele malen kleiner doelsaldo, dus liggen er wellicht wat mogelijkheden!!

Hoe al deze wedstrijden af gaan lopen hoort u zoals altijd zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur in onze ‘Albrandswaard Sport’ uitzending! Dit via live-verslagen, wedstrijdflitsen, nabeschouwingen en begeleid vanuit de studio met de standen van de overige wedstrijden en overig sportnieuws door vaste presentator Paul Marseille, vakkundig bijgestaan qua techniek en muziekkeuze door Hans Hotting!  Om in de sfeer van deze maand te blijven: een hopelijk feestelijke en tevens laatste uitzending van dit jaar. 21 januari gaan we weer verder, ook met deze sportcolumn!

Daarom wensen wij u namens alle medewerkers aan ons sportprogramma goede en gezellige feestdagen toe en alvast een mooi, gezond en sportief 2023!

Tot volgend jaar!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 51 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *