vv Rhoon – Groote Lindt wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

Afgelopen weekend was het, sportief gezien, verreweg het beste voor wat onze regioclubs betreft, van dit lopende seizoen tot nu toe. Van de 8 gespeelde wedstrijden, werden er maar liefst 6 gewonnen en 2 verloren. Oftewel 18 punten van de 24 te behalen. Naast het feit dat dit een prima prestatie, zaten er ook nog eens een aantal niet verwachtte positieve verrassingen bij.

Dat geldt zeker voor de overwinningen van Barendrecht in de 3e Div. A en voor Poortugaal in de 4eDiv. A. Aangezien beide Divisies, dit weekend echter vrij zijn, kom ik, voor wat de consequenties voor de respectievelijke ranglijsten betreft, daar in de colomn van volgende week nog uitgebreid op terug!

Voor nu beperken wij ons tot de ploegen die wel in actie komen dit weekend.

Om te beginnen Rhoon in de 3e Kl. C  Z-1, die voor de grootste verrassing tekende, door het veel hoger staande Internos uit met 1-3 te verslaan. Het leverde hen onverwachts 3 bonuspunten op, die ze meer dan hard konden gebruiken.  Ze stegen hierdoor naar de 10e plaats met 21 punten uit 21 wedstrijden. Weliswaar nog net in de gevarenzone, maar toch, het geeft de burger of in dit geval de voetballers hopelijk moed. En die zullen ze ook nodig hebben zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Groote Lindt die op een 2e plaats staat met 41 punten uit 21 wedstrijden. Een voordeel voor Rhoon, naast het thuisspelen, kan zijn, dat voor de gasten eigenlijk niets meer op het spel staat. Kampioen kan men niet meer worden en een periodetitel hebben ze al. Dus wie weet kan er nog eens in de bonuspunten pot gegraaid gaan worden. Of dat zo is gaan we live bekijken en verslag van doen in deze wedstrijd van de week. Waarbij ik het commentaar mag verzorgen.

In de 3e Kl. D W-2 rijgt Meeuwenplaat de successen aaneen, nu werd er thuis weer met 2-1 gewonnen van lijstaanvoerder HBSS, die hiermee hun kampioensfeest nog een weekje moet uitstellen. Daarmee blijven de Meeuwenplaters met 46 punten uit 22 wedstrijden op een solide 2e plaats staan, maar wat nog veel belangrijker is, op de 1ste plaats wat de 3e periodetitel aangaat. Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Excelsior’ 20, dat op een 8e plaats staat met 29 punten. Dat moet te doen zijn, zij het niet dat deze ploeg 14 dagen geleden ook van HBSS wist te winnen, dus een gewaarschuwde ploeg telt in de opzicht voor 2. Ik bedoel maar…..!

Wat is dit allemaal in schril contrast met plaatsgenoot Rijnmond H. Sport. Helaas verloren zij thuis opnieuw en nu van OHVV, waardoor zij met 13 punten uit 22 wedstrijden vastgeplakt staan op de laatste plaats. Zaterdag wacht de uitbeurt tegen Botlek, dat op de 10e plaats staande ook nog niet helemaal veilig is. Het verschil in punten bedraagt 10, dus willen de Hoogvlietenaren nog wat teweeg brengen wat hun positie betreft, zal deze strohalm met beide handen aangegrepen moeten worden! Ik wens ze er bij voorbaat alle  succes bij!!

In de 4e Kl. E W-2 verloor WCR thuis met 1-2 van Rotterdam United, waar men uit nog van wist te winnen, maar dat was in de meer succesvollere 1ste seizoenshelft. Jammer dat men dat in de 2eseizoenshelft niet kon voortzetten, waardoor men de competitie nu zonder welke stress dan ook uit kan spelen. Datzelfde geldt ook in mindere mate voor de tegenstander Steeds Hooger, waar men zaterdag op bezoek moet. Zij staan met 8 punten minder op een 9e plaats. Een goede gelegenheid voor beiden om er een voor het publiek een aantrekkelijke wedstrijd van te maken!

Pernis won in de 5e Kl. C W-2 uit met 0-4 van Flakkee en blijft daardoor nog volop in de strijd om de prijzen. Men krijgt zelfs 2 weken de tijd om zich daarop voor te berijden en/of voor de spelers om van eventuele blessuren te genezen.

Ook de korfballers zijn weer gestart en wel met de 2e helft van de veldcompetitie. Daarin versloeg RWA in de 1e Kl. F Movado met maar liefst 27-16 en bezetten daarmee een gedeelde 4 t/m 6 plaats met 8 punten uit 9 wedstrijden! Daar kunnen ook zij dan 2 weken van uitrusten, aangezien de competitie pass weer op 13 mei hervat gaat worden!!

Die rust kan Nikantes ook goed gebruiken, aangezien ze ook op het veld helaas doorgingen met verliezen en wel thuis met 7-9 tegen ESDO. Zo blijven ze ook hierdoor de rode lantaarn in hun bezit houden, alleen is dat de enige trofee die je liever een aan een ander gunt. Maar wie weet kan men nieuwe krachten op doen voor het vervolg. 

Ondanks het wat bescheiden competitie gebeuren, toch nog genoeg sportieve uitdagingen om er een spannende sportmiddag van te maken, waar wij als Albrandswaardsport tussen 14.00 en 17.00 uur alle aandacht aan zullen besteden. En dat via één live verslag en verder vanuit se studio alle tussen- rust- en eindestanden van de andere wedstrijden, alsmede het overige sportnieuws, door Hans Hotting die dit keer de presentatie voor zijn rekening neemt. Daarin technisch en qua muziek bijgestaan door Hans Martens. Dus graag tot zaterdagmiddag.

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 53 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *