vv Rhoon – Groote Lindt wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’ – Erwins column

Sportvrienden,

We hebben qua voetbal een druk Paasweekend/week achter de rug. Sommigen van onze regioploegen moesten twee keer opdraven hetzij op maandagmiddag of  woensdagavond. Totaal speelden de 7 clubs (Meeuwenplaat was vrij) 12 wedstrijden, waarvan er 2 gewonnen, 3 gelijk en 7 verloren werden. Of wel van de te behalen 36 punten, werden er slechts 9 binnen gesleept. Uiteraard vindt dat zijn weerslag op de diverse ranglijsten.

Zo won Barendrecht in de 3e Div. A op zaterdag en verloor afgelopen maandag, waardoor men naar de 6e plaats zakte met 40 punten uit 26 wedstrijden. Zaterdag moet men op bezoek in Assen bij ACV. Deze ploeg staat 4 plaatsen lager met 35 punten uit evenveel wedstrijden. Wil men de top niet helemaal uit het oog verliezen, zal er daar gewonnen moeten worden, maar datzelfde geldt min of meer ook voor de gasheren. Gevoegd bij het feit dat Barendrecht moeite heeft met zijn uitwedstrijden, denk ik dat een gelijkspel hier het hoogst haalbare is!

In de Hfd. Kl. A verloor Poortugaal zowel uit als thuis en zakte daarmee naar de 8ste plaats met 36 punten uit 23 wedstrijden. Dat zijn er 9 meer dan de tegenstaander van zaterdag DUNO, al deden zij er wel een wedstrijd minder over. Wil men niet verder wegzakken dan zal er thuis dus hiervan gewonnen moeten worden. En of dat lukt gaat Dick van der Meer voor ons ter plekke bekijken en live verslag van doen.

In diezelfde klasse deed Smitshoek het iets beter, door 1x winst en 1x verlies. Hiermee passeerden ze Poortugaal weer op de ranglijst en staan ze nu, met 1 punt meer. op een 7e plaats. Zaterdag moeten ze naar Utrecht toe om DHSC te bestrijden, die 11 punten minder heeft. Alleen is er weinig peil te trekken op hun uitslagen, zodat qua ranglijst er eigenlijk gewonnen zou moeten worden, maar het zou zo ook maar eens omgekeerd kunnen uitpakken. Al hopen we dat laatste uiteraard niet. Succes daar mannen!!

In de 3e Kl. C speelde de Rijnmond H. Sport de eerste wedstrijd gelijk en verloor de tweede. Daarmee staan ze op een gedeelde 7e en 8ste plaats met 20 punten uit 16 wedstrijden. 5 minder dan het op de 3e plaats staande DVO’ 32, waar men zaterdag op bezoek moet. Al deden zij er wel een wedstrijd meer over. Alle kans dus zou je zeggen, alleen is ook hier uitwedstrijden en Rijnmond H. Sport geen gelukkige combinatie.  Reden genoeg om daar verandering in te brengen, tenminste als men in het linker rijtje wil blijven. Ook hen wensen we daar succes mee!!

In de 3e Kl. D speelde Rhoon uit, heel verdienstelijke gelijk tegen ’s-Gravendeel, één van de concurrenten in de strijd voor lijfsbehoud in de 3e klasse. Door dit resultaat staat Rhoon samen met o.a. Groote Lindt op een 8ste t/m 11e plaats met 21 punten uit 18 wedstrijden. Zaterdag ontmoeten die elkaar in Rhoon in een soort 6 punter dus. Uit speelde men gelijk, maar nu zou winst voor Rhoon op jacht naar….. heel welkom zijn!. Of dit er ook van gaat komen, gaan we live verslag van doen in onze wedstrijd van de week, waarbij ik het commentaar mag verzorgen.

In de 4e Kl. G verloor Pernis helaas zowel uit als thuis en staat nu dan ook, met 10 punten uit 16 wedstrijden, op de voorlaatste plaats. Daar zal zaterdag waarschijnlijk in de uitwedstrijd tegen koploper Hermes DVS geen verandering in komen. Zij hebben namelijk maar liefst 33 punten meer verzameld. Maar ja, de wonderen zijn de voetbalwereld nog niet uit en door onderschatting heb ik al meer gekke dingen mee gemaakt. Daar hopen we ook nu dan maar op!

In de 4e Kl. H speelde WCR thuis gelijk en bezet nu daarmee een 7e plaats met 23 punten uit 18 wedstrijden. Dat zijn er 20 meer dan het op de laatste plaats staande Piershil waar men zaterdag naar toe moet. Overigens waren die 3 punten juist tegen WCR behaald!! Maar goed, juist WCR is een ploeg die zijn punten merendeels haalt in uitwedstrijden. Oftewel ik reken op de volle buit!!

In de zondag 2e Kl. D zakte Meeuwenplaat, zonder zelf te spelen, weer naar de laatste plaats en moet men nu proberen uit bij VFC wat puntenpotjes te breken. Al zal dat gezien het puntenverschil van maar liefst 12 best wel een hele toer worden. Maar goed wat voor Pernis geldt, is ook hier van toepassing en dus houden we ons daar dan maar aan vast!!

Ja en dan de korfballers: afgelopen zaterdag bereikte RWA in een stampvolle sporthal, door met 18-18 gelijk te spelen tegen Kinderdijk, de Overgangsklasse!! Een prestatie van formaat, aangezien men nog nooit zo hoog gespeeld heeft! Hulde en onze welgemeende felicitaties aan spelers en technische staf! Maar goed, ik hoop dat ze toch een beetje uitgefeest zijn, want zaterdag wacht alweer de 2e helft van de veldcompetitie die uit 6 wedstrijden bestaat. In de 1ste  Kl. F neemt RWA daar de 6de plaats in met 8 punten uit 8 wedstrijden. Dat zijn 4 punten meer dan het op de 8ste en laatste plaats staande Juliana, waar tegen men het thuis gaat opnemen. Winst is noodzakelijk om niet in de problemen te komen. Maar hopelijk heeft men daarvoor nu genoeg zelfvertrouwen getankt

In de 4e Kl. F gaat het op de laatste plaats staande Nikantes op bezoek bij de nummer 3 van de ranglijst ’t Caproen. Ook hier moeten punten gepakt worden om er nog een beetje leuk seizoen van te maken.  

Voor veel verenigingen dus weer een belangrijk weekend, waarin resultaten geboekt moeten worden. Wij zijn er als ‘Albrandswaard Sport’ zaterdagmiddag dan ook tussen 14.00 en 17.00 uur bij met 2 live verslagen en alle overige tussen-, rust- en eindstanden vanuit de studio waar presentator Herman Spijkers alles op dat gebied voor u verzameld en Hans Martens er technisch voor zorgt dat u het allemaal te horen krijgt inclusief de muzikale opvulling er tussendoor.

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 83 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *