vv Rhoon – Exelsior’20 wedstrijd van de week bij ‘De Stand op Zaterdag’

Sportvrienden,
Het wordt een iets kleiner programma, omdat er voor met name de 3e en 4e Divisie een inhaalweekend op het programma staat. Overigens is Poortugaal hierbij de enige van onze desbetreffende regioclubs, die niets in te halen heeft.

Zo moet Barendrecht in de 3e Divisie B op bezoek bij zondagclub UNA in Veldhoven. v.v. Meerssen leerde 14 dagen geleden dat zoiets geen makkelijke klus is, temeer daar ook deze wedstrijd pas om 18 uur begint. Wil men echter de strijd met SteDoCo om de 1e plaats volhouden, zullen er punten gepakt moeten worden!! Hopelijk heeft men op dit punt hun lesje geleerd!

Smitshoek heeft in de 4e Divisie B maar liefst nog 2 wedstrijden in te halen. Om te beginnen ontmoet men zaterdag thuis Capelle, dat eenzelfde klus te doen staat. Het verschil tussen beiden bedraagt na 19 wedstrijden 7 punten in Smitshoeks voordeel. Om mee blijven draaien in de top van deze divisie, zullen ook zij punten moet halen, wat ik, mede gezien het thuisvoordeel, wel zie gebeuren, al heeft men het tegen Capelle wel altijd lastig!

In de 3e Kl. D speelde Rhoon uit met 1-1 gelijk tegen het laagstaande OVV. Jammer, omdat men daardoor wat achteropraakte op de twee boven hen staande ploegen. Dat kan men zaterdag gedeeltelijk goedmaken als koploper Excelsior ’20 op bezoek komt. Het verschil tussen hen bedraagt 5 punten, dus een overwinning zou daarbij flink helpen. Het is dan ook onze wedstrijd van de week, waarbij Dick van der Meer er voor ons verslag van zal doen. 

In diezelfde klasse treedt Meeuwenplaat thuis aan tegen CWO. Om uit de gevarenzone te komen behaalden de Hoogvliettenaren  afgelopen zaterdag uit MVV ’27 een nuttig gelijkspel. Een overwinning zou hen dan ook wat dat betreft nog verder op weg helpen. Het verschil tussen hen bedraagt 5 punten in het nadeel van de Meeuwenplaters, maar is te overzien!  Of e.e.a. gaat lukken horen we via wedstrijdflitsen van Marco Gouw.

In de 4e Kl. F versloeg WCR thuis OHVV en nestelde zich daarmee nog vaster op de 2e plaats. Dat kan zaterdag nog vaster worden als men op bezoek moet bij het op de voorlaatste plaats staande ZBVH. Maar de mannen uit Zuid-Beijerland zijn wel de kat die in het nauw zit en dan weet je het maar nooit. Toch houden wij het er maar op dat de punten gewoon meekomen naar Rhoon!

Rijnmond Hoogvliet Sport, was diegene die ZBVH van de laatste plaats verloste door ertegen te verliezen en zo zelf de rode lantaarn over te nemen.  Een twijfelachtige eer, die men zo gauw mogelijk kwijt moet zien te raken, als men althans degradatie wil voorkomen. Daarvoor zal zaterdag een eerste stap gezet moeten worden uit tegen Botlek. Of dat gaat lukken horen we via collega Willem Heijdacker van LinQ media, die de wedstrijdflitsen van deze wedstrijd voor ons zal verzorgen!

In de 5e Kl. D staat Pernis voor een cruciale wedstrijd, wat een eventueel kampioenschap aangaat, als men op bezoek moet bij koploper GOZ in Mijnsheerenland. Het verschil in punten bedraagt 6 in Pernis nadeel, dus er moet gewonnen worden om de race naar de glorie open te houden. We zullen de hele middag met ze mee duimen, reken maar!!

Met nog 2 wedstrijden te gaan naderen de korfballers het einde van de zaalcompetitie. Het helaas al reeds uit de OKC gedegradeerde RWA moet uit naar Vriendenschaar en wat zou het leuk zijn als men daar de allereerste troostpunt(en) zouden weten te vergaren. 

In de OKD doet Vitesse het wat dat betreft een stuk beter door zich veilig te spelen en zodoende volgend seizoen opnieuw in de overgangsklasse uit te komen! Wat rest zijn hopelijk nog 2 leuke wedstrijden om het moraal hoog te houden als voorbereiding op het 2e gedeelte van de veldcompetitie. Hierin treft men zaterdagavond thuis het Delftse Excelsior wat 4 punten meer heeft. Dus wie weet wat er nog te halen valt!! Zoals als altijd krijgen we er weer van Leo v.d. Pol een telefonische voorbeschouwing op!

In de 3e Kl. J moet Nikantes op bezoek bij koploper Trekvogels. Nu zijn wonderen de wereld nog niet uit, maar een gelijkspel of overwinning zou in dit geval wel een heel groot mirakel zijn. Maar ja, aan de andere kant de bal is ook bij de korfbal echt rond!!

Het wordt alles overziende weer een heerlijk sportmiddagje! Tussen 14.00 en 17.00 staan we er in ons sportprogramma weer uitgebreid bij stil via 3 live wedstrijden en via de diverse apps-contacten met onze correspondenten ter plekke. Dit alles vakkundig bijeen verzameld en aangevuld met ander sportnieuws door presentator Paul Marseille, technisch en muzikaal bijgestaan door Bas van Driel.  

Een fijne en spannende uitzending gewenst!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *