vv Rhoon – De Zwervers wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden,

De afgelastingen worden gelukkig wat minder en doordat er volop door de week ingehaald wordt, komen de ranglijsten ook weer wat meer in balans. Overigens is men nu op of net over de helft van de competities en is er dus nog een lange weg te gaan. Ik ben dan ook met name benieuwd hoe het aan het einde met de nacompetities moet, aangezien de regulier competitie pas in juni eindigt en de schoolvakanties al begin juli starten. Maar goed dat is van later zorg. Nu eerst naar de komende ronde:

Daarin moet Barendrecht in de 3e Div. A thuis tegen VVOG. Op papier een makkie, aangezien Barendrecht de gedeelde 5e en 6eplaats inneemt met 25 punten uit 18 en de gasten op een 18e en laatste plaats staan met 15 uit 18. Maar ik heb het al meer gezegd, makkies en sport gaan vaak niet samen en of dat zaterdag ook zo is, wachten we dan maar af. Al reken ik er op dat de punten op de Bongerd blijven!!

In de Hfd. kl. A speelde Smitshoek gelijk tegen het thuis altijd lastige Jodan Boys, waardoor 2 kostbare punten verloren gingen. Dus zal er thuis gewonnen moeten worden tegen Zwaluwen Vlaardingen om bij te blijven bij de kopgroep, al geldt dat ook voor de gasten. Zij hebben namelijk weliswaar 4 punten minder, maar ook een wedstrijd minder gespeeld, dus voor beiden een belangrijk treffen met wellicht voor Smitshoek het derde gelijke spel op rij!!

Ja en dan Poortugaal die in diezelfde klasse afgelopen zaterdag een geweldige ‘off day’ had en thuis van ARC terecht met maar liefst 0-6 klop kreeg! In niets herkende ik de ploeg die met name haar wil oplegde aan Rijnvogels en een trotse 4e plaats op de ranglijst innam in de voetsporen van de koplopers. Zoiets kan gebeuren, maar de vraag is of en hoe lang zoiets in de koppies blijft doorwerken. We hopen zaterdag het antwoord daarop te krijgen als ze op bezoek gaan bij ’s-Gravenzande, dat met 4 punten minder, 3 plaatsen lager staat. Onnodig te zeggen dat ik reuze benieuwd ben naar het antwoord van de Klompboys!!!!

In de 3e kl. C kan Rijnmond H. Sport maar niet goed de vorm van voor de wintersport vinden. Nu werd er weer gelijk gespeeld tegen MVV’ 27, waardoor men met 15 punten uit 11 wedstrijden afgezakt is naar een 8ste plaats. Hopelijk kan men zaterdag het zelfvertrouwen wat opkrikken als de rode lantaarndrager OVV op bezoek komt. Maar ja makkies???????!!!!!!!!!!!

In de 3e kl. D is Rhoon bezig aan een opmars, Na het gelijke spel van afgelopen zaterdag werd de midweekse inhaalwedstrijd tegen de nummer laatst zelfs met 3-0 gewonnen. Ze staan nu op de twee  na onderste plaats en ontmoeten zaterdag opnieuw thuis degene die 1 plaats daar onder staan t.w. de Zwervers. Uit speelden ze indertijd gelijk en nu zou een overwinning hen meer dan helpen weer verder omhoog te klimmen. Het puntenverschil bedraagt 2 punten in Rhoons voordeel met ook nog eens een wedstrijd minder gespeeld. Alle reden om deze belangrijke pot tot wedstrijd van de week te maken, waarbij ik het genoegen heb er live verslag van te mogen doen!

vv Rhoon op Sportpark de Omloop

Helaas is er in 4e kl. G minder goed nieuws te melden over Pernis. Na de nederlaag tegen HWD is men afgezakt naar de laatste plaats. En met het oog op het invoeren van een 5e klasse, een slechte ontwikkeling. Ook zaterdag zal daar vrees ik weinig verandering in komen als men op bezoek moet in Schiedam bij Excelsior’ 20, dat 4e staat met maar liefst 13 punten meer, alleen wel een wedstrijd meer gespeeld heeft. Moeilijke tijden dan ook voor Munoz, maar hem kennende zal hij nooit opgeven, dus blijven ook wij voor hen duimen!!

In de 4 kl. H doet WCR het de laatste weken voortreffelijk en na de winst van zaterdagmiddag en dinsdagavond is men zelfs opgeklommen naar een 5e plaats met 21 punten uit 13 wedstrijden. Zaterdag gaat men op bezoek in Goudswaard om daar de plaatselijke  Boys te bestrijden. Het onderlinge verschil bedraagt 7 punten in het voordeel van WCR/ Dus normaliter kunnen de punten mee naar Rhoon en daar ga ik dan ook vanuit!!

Meeuwenplaat is in de zondag 2e kl. D na het verlies van afgelopen week, afgezakt naar de laatste plaats met 7 punten uit 12 wedstrijden. Dat zijn er 5 minder dan het Haagse DSV Full Speed wat zondag op bezoek komt en bovendien deden zij er ook nog eens 2 wedstrijden minder over. Dus alarmfase 3 in Hoogvliet!! Hopelijk wil dan dat nog helpen!!

Wat korfballers betreft moet in de 1e kl. Fb RWA op bezoek bij KOAG. Wil men koploper blijven zal er tenminste gelijk gespeeld moeten worden en dat is gezien het verleden best wel lastig in Krimpen aan den IJssel. Maar de vorm is er en wie weet gaat men ons verrassen!

Nikantes tenslotte gaat in de 4e kl. Fa op bezoek bij Oranje Zwart/de Hoekse way puntloos onderaan staat. Ook hier verwacht ik dus punten voor de Hoogvlietenaren!!

Voor de sportliefhebbers dus weer een weeknd om naar uit te kijken en……..zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur af te stemmen op Albrandswaardsport. Presentator deze middag is Dick van der Meer en de techniek plus muziekkeuze worden verzorgd door Bas van Driel!

Dus tot zaterdag!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 129 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *