vv Rhoon – De Jonge Spartaan wedstrijd van de week met Dick van der Meer.

Sportliefhebbers.

Het is zover, dit weekend luidt, wat het amateurvoetbal aangaat, de bel voor de laatste ronde. Voor iedereen hetzelfde,  alleen bij sommige zal het een geluid van opluchting zijn, bij andere een geluid van teleurstelling, maar in het algemeen een geluid van tevredenheid dat we ondanks alles het seizoen af hebben kunnen maken. Wat onze regioclubs aangaat zal het gevoel min of meer positief zijn, misschien met uitzondering van Pernis, maar daarover straks meer. 

Wat Barendrecht aangaat in de 3e Div. A, is het een seizoen geworden van sterk wisselende resultaten: met  uitschieters naar boven, maar ook naar beneden, Zo verloor men vorige week kansloos met 4-0 van de nummer 4 DSS’ 33. Het bracht hen op een voorlopig 8ste  plaats met 47 punten. Dat kan komende zaterdag, als de nummer 2, Sparta Nijkerk  op bezoek komt, afhankelijk van het resultaat, uiteindelijk een 6e of een 9e worden. Het verschil tussen beiden bedraagt 17 punten, een mooie gelegenheid voor de Barendrechters om voor eigen supporters een prachtig slotakkoord te verzorgen en zo lekker de vakantie in te gaan!

Zo’n mooi slot heeft ook eigenlijk Poortugaal nodig in de Hfd. Kl. A. De resultaten in de afgelopen weken vielen in het algemeen wat tegen  en bracht hen uiteindelijk dan ook op een 9e plaats met 40 punten. De thuiswedstrijd tegen het op de laatste plaats staande Rijsoord biedt hen alle gelegenheid om nog een keer te vlammen! Het verschil in punten bedraagt maar liefst 28! Bij winst kan men, afhankelijk van andere uitslagen, nog 2 plaatsen stijgen en bij verlies 1 plaats zakken. Dus ook hier geldt: verwen het trouwe thuispubliek nog een keer en ga met een positief gevoel de vakantie in!  

Een zelfde soort verhaal geldt eigenlijk ook voor onze  andere club in de Hoofdklasse: Smitshoek! Al waren ze naar het einde toe wat gelijkmatiger in de uitslagen, met als mooie uitschieter de recentelijke winst uit tegen koploper Rijnvogels. Zij staan momenteel zelfs op een 7de plaats, al kunnen ze er eventueel ook nog 2 zakken zaterdag bij verlies uit tegen Achilles’.29.  Wel is die kans niet zo groot, aangezien zij al gedegradeerd zijn en het gat tussen beiden 26 punten beslaat. Maar ja, met voetbal weet je het nooit en kan er zo maar gemakzucht aan de ene kant en een laatste stuiptrekking aan de andere kant, een verassende uitslag opleveren. We zijn benieuwd wat het gaat worden.

In de 3e Kl. C had Rijnmond H. Sport zich al veilig gespeeld en dat was misschien ook wel de reden, waarom men tegen het nog 1n gevaar verkerende Botlek uit met 2-1 verloor. Zaterdag staat de thuiswedstrijd op het programma tegen MVV’ 27, die eveneens geen sportieve belangen meer heeft. Ze staan op een 7e plaats oftewel 1 plaats boven RHS en met 4 punten meer ook niet voor hen in te halen. Al met al kan dit een leuke wedstrijd  opleveren, zonder al te veel tactische hoogstandjes, maar met een hoge amusementswaarde voor de supporters. Een leuk afscheidscadeautje van dit seizoen dus!!

Rhoon speelde zich, in de 3e Kl. D na een 1-0 achterstand bij rust en een prima 2e helft, met 1-4 veilig uit bij BZC/Zuiderpark, die hierdoor definitief degradeerde en dat ook nog eens op hun 100steverjaardag! Wat Rhoon betreft kunnen de supporters de ploeg zaterdag uitgebreid feliciteren bij de thuiswedstrijd tegen De Jonge Spartaan voor wie ook niets meer op het spel staat dan de spreekwoordelijke eer! Overigens voor Rhoon een dubbel feestje, omdat men ’s avonds het 75 plus 1 jarig bestaan viert, wat i.v.m. de Coronaperikelen een jaartje opgeschoven werd, vandaar die plus 1!! Hopelijk wordt het daar dus in meerdere opzichten genieten aan de Omloopseweg!! En waar feest is, zijn wij uiteraard ook live aanwezig met onze feestganger bij uitstek Dick van de Meer. Hij verslaat voor ons de “jubileum-wedstrijd” tussen Rhoon en De Jonge Spartaan in de wedstrijd van de week!

In de 4e Kl. G is Pernis als enige van de regioclubs nog niet veilig. Weliswaar won men vorige week knap met 0-1 bij mede degradatiekandidaat Egelantier Boys, maar daarmee hebben zij de competitie afgesloten, terwijl de overige teams nog een wedstrijd moeten. Hoe spannend het is, blijkt wel uit de stand waarin SVV en Egelantier Boys samen onderaan staan met 13 punten en Pernis 1 plaats daarboven met 14 punten. Alleen als beiden zaterdag verliezen is Pernis veilig of als alleen Egelantier Boys verliest en SVV gelijk speelt, dit i.v.m. het doelsaldo van de 3 teams. Dat wordt dus een zaterdagmiddagje billen knijpen voor de Munoz-boys en wij knijpen uiteraard mee!

In de 4e Kl. H sluit WCR een prima seizoen af op een voorlopig 5e plaats met 2 punten meer dan ZBVH, Zaterdag wacht hen echter nog een spannend gebeuren, als men op bezoek gaat in en bij Hekelingen. Deze ploeg moet namelijk winnen om de kampioensvlag te kunnen hijsen, aangezien men slechts 1 punt voorsprong heeft op Overmaas, die op hun beurt op bezoek gaan bij ZBVH. Spanning alom dus met een nog ongewisse kampioen en bezetting van de 5e en 6e plaats. We zijn benieuwd wat dat uiteindelijk op gaat leveren!!

In de zondag 2e Kl. D ging ook de laatste thuiswedstrijd van Meeuwenplaat in het zondagvoetbal tegen Antibarbari met maar liefst 0-6 verloren. En komende Pinkstermaandag, in hun overall laatste wedstrijd uit tegen COAL, zal het wellicht niet beter gaan. Een treurig afscheid dus, maar straks een hoopvol nieuw begin bij de zaterdagamateurs.

De Korfballers van RWA lieten in de 1e Kl. F een mooie kans voorbij gaan om nog mee te doen in de strijd om het kampioenschap door thuis met 20-22 te verliezen van Vitesse. Zaterdag is men vrij en daarna wacht een week later de thuiswedstrijd tegen het Sliedrechtse Merwede.

Nikantes zag hun wedstrijd in de 4e Kl. F tegen Ven V afgelast en moeten die nu op woensdagavond 8 juni a.s. inhalen.

Er wacht ons dus nog een leuk en spannend sportief weekend, waar we als Albrandswaardsport uiteraard tussen 14.00 en 17.00 uur bij aanwezig zijn, met 1 live verslag en verder alle wetenswaardigheden en standen van de overige wedstrijden vanuit de studio. Presentatie Arie Korteweg, terwijl de techniek en muziekkeuze in handen is van Herman ten Broeke.

Veel luisterplezier gewenst!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 20 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.