vv Rhoon – Botlek wedstrijd van de week in laatste ‘Albrandswaard Sport’ van dit seizoen.

Sportvrienden,

En dan is het zover: Het laatste competitieweekend van dit seizoen voor wat het amateurvoetbal betreft. En om maar direct met de deur in huis te vallen, zo te zien wordt het  zeker voor 3 clubs uit onze regio een heel belangrijk weekend. Voor twee om niet in de nakomertje voor eventuele degradatie te belanden en voor één om te proberen via een  periodekampioenschap in de nacompetitie voor promotie te mogen uitkomen.

Dat alles geldt in de 2de Div. niet voor Barendrecht. Zij zijn helaas al gedegradeerd naar de 3de Divisie en de wedstrijd van komende zaterdag uit tegen Jong Almere City is dan ook voor beiden een soort troostwedstrijd omdat de gastheren ook gedegradeerd zijn.  Ik zou zeggen maak er dan nog iets leuks van, al was het maar voor de trouwe supporters!

Voor Smitshoek daarentegen staat er in de Hfd. kl. A nog wel iets op het spel, omdat zij één van de 2 ploegen zijn die gevaar lopen in die nacompetitie terecht te komen voor degradatie naar de 1ste klasse. Er zal in elk geval thuis van Achilles Veen gewonnen moeten worden om zich veilig te spelen omdat bij elk ander resultaat zij afhankelijk zijn van de concurrentie.  De pech is echter dat ook de gasten niet veilig zijn. Zij hebben weliswaar 1 punt meer dan de Oranje/Zwarten maar bij winst spelen ook zij zich veilig. Alle reden voor een spannend gebeuren in Carnisselanden.

De andere club die zich zorgen moet maken is sv Poortugaal in de 1stekl. B. Ook zij moeten winnen om veilig te zijn, alleen hebben zij het in zoverre makkelijker dat de tegenstander Deltasport al wel in de nacompetitie uit moet komen en zaterdag ook nog eens thuis klop kreeg van Kloetinge met maar liefst 1-9. Normaliter moet dit dus voor de ploeg van Marco van Rijn te doen zijn, als zij tenminste de zenuwen de baas blijven. Maar daar ga ik gewoon van uit!

Rhoon heeft andere belangen in de strijd om de 3de periodetitel in de 3e kl. D. Ook zij zullen moeten winnen om die binnen te halen. En ook dit moet te doen zijn tegen Botlek, die al in de nacompetitie voor behoud van het 3de klasse schap beland is. Het verschil tussen beiden bedraagt dan ook 13 punten.

Maar ook hier geldt dat men het koppie erbij moet houden, omdat de eventuele prijs pas na het laatste fluitsignaal binnen is!! Toch ben ik optimistisch gestemd dat het ze gaat lukken en of dat terecht is gaat Arie Korteweg voor ons bekijken en verslag van doen in onze wedstrijd van de week!

Voor Rijnmond H. Sport staat er niets meer op het spel en sluit men zelfs het seizoen een beetje in mineur af na het ontslag van de trainer /coach. Ze moeten dus met een interim coach op bezoek bij ’s-Gravendeel die bij verlies van Rhoon nog een theoretisch kans heeft op die 3de periodetitel. Ik ben benieuwd of men zich weet te herpakken en toch met een positief resultaat dit seizoen af weet te sluiten.

Pernis is al een tijdje veroordeeld tot de nacompetitie voor lijfsbehoud in diezelfde 3de klasse D. Zaterdag komt daar Oud Beijerland op bezoek die net als ’s -Gravendeel loert op een misstap van Rhoon om hen voorbij te kunnen  streven. 

In de 4e kl. G staat er voor WCR zaterdag niets meer op het spel en kan men uit tegen het laag geplaatste NBSVV in Nieuw Beijerland zich dan ook uitleven en zo positief afscheid nemen van het seizoen.

Ook Meeuwenplaat is bij de zondagamateurs in de 2e kl. D zorgeloos aan de laatste wedstrijden bezig. Ze hebben het met een voorlopige 6de  plaats meer dan uitstekend gedaan als promovendus in de 2deklasse en mogen nu nog wat uit freewheelen. Dat bleek afgelopen zondag al toen men uit met maar liefst 5-5 gelijk speelde tegen Concordia, waarbij het publiek dit keer dus de grote winnaar was. Zondag ontvangt men SVV  dat met 2 punten meer op een 5de plaats staat. Weet men te winnen van de Schiedammers dan pikt men zelfs nog hun plaatsje in ook. Toch nog iets om voor te spelen dus!!

WCR zondag speelt zijn laatste wedstrijd uit tegen koploper Wilhelmus. Bij verlies zou men de 5e plaats in de promotie nacompetitie van de 3e klasse  eventueel kwijt kunnen raken aan sv Charlois en dat laat men toch niet gebeuren hoop ik!

Wat de  korfballers betreft speelde RWA zich zaterdag in de 1ste kl. F veilig. Weliswaar verloor men thuis met 1 punt verschil van KCR, maar ook de concurrentie verspeelde punten en zodoende kan men dus niet meer in gevaar komen. Lekker uitballen zou ik zeggen om zo het afscheid van de scheidende trainer/coach André Verbaas een extra feestelijk tintje te geven. Om te beginnen in de uitwedstrijd tegen eeuwige rivaal Albatros, waar nu toch maar eens van gewonnen meet worden!!

Nikantes is in de 3de kl. I aan een leuk slot van het veldseizoen bezig door zowel van Sperwers als van Eureka te winnen, waardoor men nu de 3de plaats inneemt. Een kampioenschap zit er niet meer in, maar dit geeft de burger wel moed! Zaterdag speelt men uit in Hellevoetsluis tegen ’t Caproen en ook dat moet zeker te doen zijn!!

Ik zei het al aan het begin het wordt een sportweekend met volop spanning, waar wij dan ook graag verslag van doen zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur.  Met in de studio Dick van der Meer die in elk geval de techniek en muziek zal verzorgen. Of Hij ook de presentatie voor zijn rekening moet nemen hangt af hoe mijn voet het houdt. Ik ben namelijk afgelopen week behoorlijk gevallen met als resultaat een enorme bloeduitstorting en een verrekte pees in mijn rechtervoet. Normaal gesproken had ik verslag gedaan van sv Poortugaal – Deltaport maar mocht dit niet lukken dan kruip ik gezellig met Dick de studio in om samen  met Arie de ontwikkelingen op de diverse velden live of via andere wegen voor u in de gaten te houden.

In elk geval een enorm fijn en sportief weekend gewenst en toy, toy voor de  clubs waar het om spant!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 118 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *