vv Rhoon – Botlek wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’.

Sportvrienden,

Het afgelopen weekend paste qua sportieve prestaties weer precies in het seizoen plaatje tot nu toe: wat winst, wat gelijk en wat verlies. Meevallers en tegenvallers, kortom het normale beeld.

Wat betreft het kopje tegenvallers, kunnen we daar beslist Barendrecht onder rangschikken, wat  in de 3e Div. A thuis onderuit ging tegen laagvlieger DOVO. Na de prima resultaten van de afgelopen wedstrijden was dit best een teleurstelling. Weliswaar staat men samen met Hoek nog op een gedeelde 6de en 7de plaats met 30 punten uit 19 wedstrijden, maar  de kloof naar de bovenste plaatsen is er wel groter door geworden. Bovendien wacht hen zaterdag een zware uitwedstrijd als men juist tegen datzelfde Hoek aan moet treden. Een zuivere 6 punter dus, die hen bij verlies verder terugwerpt. Zullen we het daarom maar op een gelijkspel houden???!!!

In de Hfd. kl. A herstelde Smitshoek zich van het verlies van de week daarvoor door  bij ‘s–Gravenzande met 0-2 te winnen.  Hierdoor kan men ook, kijkend naar beneden, weer wat opgeluchter ademhalen, alhoewel er opnieuw een moeilijke uitwedstrijd op het programma staat en wel tegen Zwaluwen Vlaardingen. Deze ploeg heeft 1 punt minder dan de Oranje/zwarten, dus ook hier een 6-punter, waarbij ik eveneens teken voor een gelijkspel!

In de 1e kl. B won sv Poortugaal de lastige uitwedstrijd bij XerxesDZB met 1-2, waarbij het winnende doelpunt pas in de 94e muur door Gret gescoord werd. Het gaat allemaal niet meer zo makkelijk als in de eerste wedstrijden nu men een beetje weet hoe de ploeg van Peter Klomp speelt. Aan de andere kant brengt elke overwinning hoe klein ook hen dichter bij het gehoopte einddoel. Maar dan zullen in dat kader ook zaterdag weer de mouwen opgestroopt moeten worden, als men thuis Nootdorp ontvangt. Uit werd er van gewonnen, maar dat geeft geen enkele garantie voor deze wedstrijd.  Toch hou ik het op 3 punten  voor de blauw/zwarten. Of dat ook gaat gebeuren hoop ik persoonlijk te gaan bekijken en er live verslag van te doen.

In de 3e kl. D gaf de derby tussen Rijnmond H. Sport en Rhoon niet dat vuurwerk wat men er vooraf van verwachtte. Integendeel, op 1 bevlieging van Kranendonk na, die met een solo de hele verdediging van Rhoon inclusief de keeper het nakijken gaf, werd het een soort gezapig en vriendschappelijk aftreksel van wat eens een fanatieke strijd tussen beiden was. Maar goed de Hoogvlieters trokken uiteindelijk dus aan het langste eind en Rhoon moest met lege handen terug. Dat laatste maakt er de wedstrijd van zaterdag thuis tegen Botlek alleen maar nog spannender op. Rhoon staat weliswaar nog op een 9de plaats met 15 punten en de ploeg uit Spijkenisse op een 14de en laatste plaats met 7 punten, maar bij verlies wordt de afstand nog maar 5 punten en dus ook makkelijker overbrugbaar. Hopelijk laat Rhoon het niet zover komen en houdt men de punten dit keer in eigen zak. Of dat ook zo gebeurt gaat Arie Korteweg voor ons, in deze wedstrijd  van de week,  bekijken.

Rijnmond H. Sport moet in de uitwedstrijd tegen OVV gaan proberen het succes van afgelopen zaterdag verder uit te bouwen. Een lastige klus daar beiden met 19 punten samen met Zuidland de 6de t/m 8ste plaats delen. Ook hier dus alweer een 6-punter met een waarschijnlijk gelijkspel als uitkomst.

In de 4 kl. H kwam WCR helaas thuis niet verder dan een gelijkspel tegen Abbenbroek, waarbij ik vooraf al voorspelde dat het een moeilijke wedstrijd zou kunnen worden. Voor de stand op de ranglijst had het in zoverre geen consequenties, dat de geel/blauwen op de 2e  plaats blijven staan, al zag men door de winst van GOZ uit bij Pernis deze ploeg wel 2 punten uitlopen en dus vaster op de 1ste plaats komen. Zaterdag opnieuw een lastige opgave als men uit in Zuid- Beijerland aan moet treden tegen ZBVH. Die ploeg heeft 3 punten minder, maar is met name thuis een niet te onderschatte tegenstander.  Toch geef ik de Rhoonaars de beste papieren om met de volle buit huiswaarts te keren.

Zoals eerder vermeld moest Pernis thuis in koploper GOZ hun meerdere erkennen en zal nu in de uitwedstrijd  tegen Abbenbroek moeten proberen de draad weer op te pakken om niet verder af te zakken, al kan WCR ze vertellen hoe lastig dat zal zijn. Maar goed gelukkig blijft voetbal een onvoorspelbaar spelletje en levert wekelijks dan ook diverse plezierige verrassingen op, dus waarom ook dit keer niet! We duimen er maar voor!

Over plezierige verrassingen gesproken, dat geldt zeker voor het niet verwachtte, maar wel behaalde gelijkspel in de 2e kl. D van de zondag door Meeuwenplaat thuis tegen het op de derde plaats staande DONK. Of dit de gewenste ommekeer gaat worden zullen we zondag zien,  als men opnieuw thuis moet aantreden tegen PVCV, dat men 8 punten meer, 3 plaatsen hoger staat dan de Hoogvlietse formatie. Maar dat verschil is wel veel kleiner dan met DONK, dus………… juist: Ga ervoor!!

Bij de korfballers zag ik RWA in de 1ste kl. C  thuis zich min of meer door BEP gewillig naar de slachtbank laten leiden. Jammer, want men had de punten best kunnen gebruiken. Zaterdag wacht er opnieuw een belangrijke wedstrijd uit in Utrecht tegen Synergo. Deze ploeg heeft 1 punt meer dan RWA en wil men niet verder afzakken zal deze wedstrijd toch echt gewonnen moeten worden. Iets wat ze een paar weken gelden thuis al deden. Dus ook hier weer duimen!!!

Nikantes tenslotte ontvangt het op de 2de plaats staande Fluks uit Noordwijk. Zelf staan de Hoogvlieters op een keurige 3de plaats met 4 punten minder. Een overwinning van de thuisploeg zou de 2 ploegen dus dichter bij elkaar brengen. We zijn benieuwd of dat gaat lukken.

Dus ook zaterdag weer spanning genoeg op de diverse velden en zalen. Uiteraard zijn we daar met ‘Albrandswaard Sport’ tussen 14.00 en 1700 uur weer bij met 2 live verslagen, begeleid vanuit de studio door presentator Dick van der Meer met alle tussen- rust- en eindstanden, daarbij technisch bijgestaan door Jeroen van Dinther die als vanouds de techniek en muziekkeuze voor zijn rekening neemt.

Genoeg reden dus om weer gezellig op ons af te stemmen dacht ik zo!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh.

(Visited 126 times, 1 visits today)