vv Pernis – WCR wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’ met Erwin de Jongh.

Sportvrienden,

De 4de competitieronde verliep afgelopen weekend voor sommige van onze regioteams teleurstellend, gelet op de welen daarvoor. Er werden van de 7 wedstrijden (WCR was vrij) 3 gewonnen, 3 verloren en 1 gelijkgespeeld! Of te wel 10 punten uit de te behalen 21.

Zo lieten beide Barendrechtse verenigingen het met forse nederlagen afweten, waardoor men uiteraard ook zakte op de ranglijst. Barendrecht staat nu in de 3e Div. A op een 11 plaats met 9 punten uit 8 wedstrijden en zakt daarmee naar de onderkant van de middenmoot. En Smitshoek staat in de Hfd. kl. A samen met Capelle op een gedeelde 9e en 10e plaats met 10 punten uit 7 wedstrijden en is daarmee ook in het rechter rijtje terecht gekomen. Beiden hebben zaterdag geen competitieverplichtingen en kunnen dus werken aan een eventueel herstel.  

Poortugaal deed het in de 1e kl. B een stuk beter door ook hun 4de duel te winnen, al was dat tegen VELO toch een stuk moeilijker dan de ranglijst vooraf deed vermoeden. Zaterdag moet men op bezoek bij Forum Sport wat een zwakke start kende en met 4 punten uit 4 wedstrijden een bescheiden 10de plaats inneemt. Maar de les van afgelopen zaterdag is dat men zulke tegenstanders niet moet onderschatten omdat zij tegen een ongeslagen koploper vaak net iets meer kunnen brengen dan normaal!!

In de 3e kl. D ging Rhoon onderuit tegen HBSS en staat nu samen met VDL en Vlotbrug op een gedeelde 11e t/m 13e plaats met 3 punten uit 4 wedstrijden. Zaterdag ontvangt men thuis VFC dat 1 puntje meer heeft en bij winst dus voorbij gestreefd kan worden. In de vorm van tegen Vierpolders moeten daarvoor mogelijkheden liggen.

In diezelfde klasse speelde Rijnmond H. Sport teleurstellend gelijk tegen datzelfde Vierpolders. Het brengt hen samen met OVV en Zuidland op een gedeelde 4e t/m 6eplaats met 7 punten uit 4 wedstrijden. Zaterdag ontvangt men thuis Vlotbrug waar men gezien het verschil in punten van zou moeten kunnen winnen, maar ze weten nu dat dit ook niet alles zegt. In elk geval gaat Arie Korteweg voor ons kijken of ze afgelopen week hun lesje wat dat betreft geleerd hebben.

Pernis heeft in de 4de klasse H de smaak van het winnen te pakken, waarbij dit keer Piershil thuis met 3-4 het onderspit moest delven. Het brengt de Pernissers op een met Zinkwegse Boys gedeelde 3e en 4e plaats met 9 punten uit 4 wedstrijden. Zaterdag staat thuis de regioderby op het programma tegen WCR.

Datzelfde WCR was afgelopen weekend vrij en staat mede daardoor met 4 punten en 1 wedstrijd minder gespeeld op een 9de plaats. Voor beiden dus een belangrijke wedstrijd waarin men zich eigenlijk geen puntverlies kan permitteren. Hoe dit af gaat lopen ga ik bekijken en verslag van doen in de wedstrijd van de week!!

De korfballers lieten het helaas ook afweten. Zo verloor RWA  in de 1e kl. F uit bij Fortis met 20-15., waardoor ze samen met Kinderdijk  op de één na laatste plaats blijven staan met 3 punten uit 6 wedstrijden. Laatste is Maassluis met nog 0 punten  en deze ploeg komt zaterdag op bezoek aan de Landweg in Poortugaal. Duidelijk is dat RWA deze wedstrijd moet winnen om uitzicht te houden op behoud van het 1ste klasse schap en daarnaast om met een goed gevoel straks aan de zaalcompetitie te beginnen!! We zullen voor ze duimen!!

Ook Nikantes verloor in de 4e klasse H uit bij Luctor met 21-13. Zij staan nu met nog 0 punten uit 4 wedstrijden samen met Voltreffers onderaan. Zaterdag ontvangt men opnieuw een Zeeuwse ploeg als Seolto op bezoek komt. Alweer een moeilijke tegenstander aangezien zij al 6 punten vergaard hebben. Dus wordt het hopen op een klein wondertje!

Alles overziende wordt dat zaterdagmiddag tussen 14.00 en 17.00 uur dus weer  een druk sportprogramma, met dit keer zelfs 2 live verslagen en daarnaast uiteraard alle tussen- rust- en eindstanden van de overige wedstrijden. Dit alles met de enthousiaste presentatie van Dick v.d. Meer en de muziekkeuze van onze technicus van dienst Jeroen van Dinther.

En daarom veel luisterplezier gewenst!!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 138 times, 1 visits today)