vv Pernis – Victoria ’04 wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

Sportvrienden.

We gaan zo langzamerhand beginnen aan de finale van dit toch wel weer bijzondere seizoen, al zijn we blij dat we het met wat kunst en vliegwerk dit keer toch af kunnen maken!!

Barendrecht heeft de afgelopen weken in de 3e Div. A geprobeerd aan te haken bij de top van de ranglijst, maar vooral door een aantal mindere resultaten bij de uitwedstrijden is dat er niet echt van gekomen. Zo verloor men afgelopen zaterdag weer met maar liefst 4-1 bij ACV. Het brengt hen op een 6e plaats met 40 punten uit 27 wedstrijden en dat zijn er maar liefst met nog 7 wedstrijden te gaan, 13 minder dan de koploper. Zaterdag komt het op de 15e plaats staande VVSB op bezoek, een mooie gelegenheid om nog een ferme eindsprint in te zetten. We zijn benieuwd of dat ook gaat lukken.

In de Hfd. Kl A zit Poortugaal een beetje in een vorm dip. Zo werd er thuis teleurstellend met 0-0 gelijk gespeeld tegen het lager geklasseerde DUNO. Hierdoor is men afgezakt naar een gedeelde 8e en 9e plaats met 37 punten uit 24 wedstrijden. Men staat dus nog net in het linker rijtje, maar het is wel zaak om niet nog verder terug te vallen. Al vrees ik dat de wedstrijd van zaterdag uit tegen koploper Capelle daar niet veel aan zal bijdragen. Wel zou in dit geval ook een gelijkspel toch alweer een beetje kunnen helpen.  We gaan ervoor!

Smitshoek deed het in diezelfde klasse beter door uit met 1-2 bij DHSC te winnen. Het brengt ze op een 5e plaats met 40 punten. Dat zijn er 4 minder dat het op de 4e plaats staande Feyenoord, die zaterdag bij hen te gast is. Hopelijk doen ze het daartegen beter dan Poortugaal, die enkele weken geleden in een soortgelijke situatie het onderspit moest delven. Hopelijk gaat het hun nu beter af!

In de 3e Kl. C verloor Rijnmond H. Sport zoals voorspeld met 3-1 uit van DVO’ 32. Ze zakten daardoor naar een gedeelde 9een 10e plaats met 20 punten uit 24 wedstrijden. Ook voor hen wordt het uitkijken geblazen, temeer daar hen een zware thuiswedstrijd wacht tegen de nummer 5 Kethel Spaland. Onderling verschil 4 punten. Dat is te overbruggen, maar dan moet er wel om te beginnen een goed resultaat behaald worden. Laten we hopen dat het er dan ook van gaat komen!

In de 3e Kl. D is Rhoon na de winterstop helemaal op stoom geraakt en is dan ook, mede na de prima 4-1 winst thuis tegen Groote Lindt, op een 9e plaats beland met 24 punten uit 19 wedstrijden. Nog niet veilig, maar met nog 7 wedstrijden te gaan, waarvan er 4 thuis, begint het er wel op te lijken. Zaterdag nog wel een zware uitwedstrijd tegen de nr. 2 LMO die maar liefst 11 punten meer heeft. Ook hier zou dan ook een gelijkspel een prima resultaat betekenen. We duimen ervoor.

In de 4e Kl. G gaat het helaas niet goed met Pernis. Ook zaterdag werd er weer verkoren, weliswaar met slechts 2-1 bij en van koploper Hermes DVS, maar goed het leverde geen punten op. Met nog 6 wedstrijden voor de boeg, dreigt de ploeg van Munoz dan ook terug te zakken naar de 5e Klasse of er moeten wat wondertjes gebeuren, om te beginnen zaterdag thuis tegen het op de 2e plaats staande Victoria’ 04. Of dit ook werkelijkheid wordt, gaat Dick van der Meer voor ons bekijken en verslag van doen in de wedstrijd van de week.

In de 4e Kl. H won WCR niet onverwacht uit met 0-3 van hekkensluiter Piershil. Daarmee nemen ze de 7e plaats in beslag met 26 punten uit 19 wedstrijden. Dat zijn er 20 minder dat de tegenstander van komende zaterdag het op de 3e plaats staande Zinkwegse Boys. Hopelijk kan het thuisvoordeel voor de Geel/Blauwe formatie er aan meewerken om een goed resultaat te bereiken, om zo nog wat te klimmen op de ranklijst! Ook hier dus duimen!!

Ja en dan Meeuwenplaat. Volgens mij zijn ze in gedachten al bezig met het volgende seizoen in de Zaterdag afdeling, anders kan ik de zeer ruime nederlaag van 12-0 uit tegen VFC niet verklaren. Daarmee staan ze op de 13e plaats dan ook stijf onderaan met 10 punten uit 17 wedstrijden. Dat zijn er 34 minder dat koploper HVV/Laakkwartier die zondagmiddag op bezoek komt. Wordt het weer zo’n afstraffing of weet men zich nog wat te herpakken??

De korfballers tenslotte zijn aan de 2e helft van het veldseizoen begonnen, waarbij RWA in de 1e Kl. F een weekje vrijaf gekregen heeft van de KNKV i.v.m. de dubbele strijd om promotie naar de Overgangsklasse in de zaal tegen Kinderdijk in de afgelopen weken. Voor die het gemist hebben: die hebben zij glansrijk gewonnen en dan komt zo’n weekje extra rust na het feestgedruis goed uit! Zaterdag moet men op bezoek bij Fortis die 4 punten minder heeft. Om zichzelf alvast veilig te spelen zou een overwinning zeer welkom zijn voor de Rood/Witte formatie. Aan het zelfvertrouwen zal het niet liggen, denk ik!!

Nikantes begon in de 4e Kl. F met een thuisnederlaag tegen ’t Caproen, wat hen op de laatste plaats doet belanden met 2 punten uit 9 wedstrijden. Of daar zaterdag verandert in komt, valt te betwijfelen als men op bezoek moet bij Olympia, dat 3estaat met 11 punten uit 9 wedstrijden. Maar ik heb het al meer gezegd: ook bij Korfbal is de bal rond en daar putten we dan ook maar moed uit!

Hoe dit allemaal gaat aflopen hoort u zaterdag in een nieuwe aflevering van ‘Albrandswaard Sport’tussen 14.00 en 17.00 uur. Dit via het eerdergenoemde live verslag ter plekke en de studiopresentatie van Dick Roelse. Techniek en muziekkeuze zijn. in handen van Bas van Driel.

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 53 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *