vv Capelle – Smitshoek wedstrijd van de week bij ‘Albrandswaard Sport’

De sportcolumn van Erwin de Jongh

Allereerst mijn excuses dat er vorige week geen uitgebreide sportcolumn is verschenen. Door een onhandigheid mijnerzijds heb ik het origineel gewist in plaats van te verzenden, vandaar! Gelukkig had onze redacteur het bijtijds in de gaten zodat er toch nog een vermelding van de wedstrijd van de week was. Hopelijk gaat het deze keer weer allemaal goed!

Over verwarring gesproken, het wordt er met de diverse afgelastingen en midweekse inhaalwedstrijden steeds rommeliger op. Maar goed we hopen dit keer de competities uit te kunnen spelen en dat is dan weer een hele winst t.o.v. de vorige 2 seizoenen.

Zo moest en moet Barendrecht in de 3e Div. A in een tijdsbestek van 2 weken 5 keer aantreden, waarbij er ook nog eens 2 topwedstrijden bij zaten. Maar goed ze hebben het redelijk overleefd en hun positie in de kopgroep weten te handhaven. Dit mede door een spectaculaire winst afgelopen zaterdag thuis tegen de nr. 2 van de ranglijst FC Lisse. In die wedstrijd wist men namelijk een 0-2 achterstand om te buigen naar een 6-2 overwinning. Afgelopen dinsdagavond moest men alweer aan de bak in de uitwedstrijd tegen de nr. 3 Excelsior’ 31, wat een verdienstelijk gelijkspel opleverde. Daardoor staat men nu op een 5e plaats met 37 punten uit 23 wedstrijden. De achterstand op de nr. 1 bedraagt 10 punten en is met nog 11 wedstrijden voor de boeg nog overbrugbaar. Zeker met in het vooruitzicht van de wedstrijd komende zaterdag uit tegen hekkensluiter GOES. Maar ja, dat zijn aan de andere kant toch ook wel weer vaak de lastigste!

In de Hfd. Kl. A won sv Poortugaal de lastige uitwedstrijd tegen Scherpenzeel met 0-1. Het brengt hen op een met sc Feyenoord gedeelde 3e en 4e plaats met 35 punten uit 20 wedstrijden. Zaterdag wacht opnieuw een moeilijke uitwedstrijd als men op bezoek moet in Gouda bij de Jodan Boys die 10e staat met 29 punten maar wel uit slechts 19 wedstrijden Thuis werd in elk geval met 1-3 van ze verloren, al is bekend dat de ploeg van Peter Klomp de meeste punten in uitwedstrijden verzameld heeft. Dus wie weet gaat dat ook dit keer weer gebeuren. We wachten in spanning af!

In dezelfde klasse ging Smitshoek onverwacht thuis met 1-3 onderuit tegen het lager staande Achilles Veen. Men zakte daardoor met 34 punten uit 20 wedstrijden naar een 6e plaats. We zijn benieuwd of daar zaterdag verandering in komt als koploper Capelle met 44 punten uit 20 wedstrijden op bezoek komt. Of dat ook werkelijk gaat gebeuren gaan we live meemaken in deze wedstrijd van de week, waarvan ik verslag mag doen!   

In de 3e Kl. C ging Rijnmond Hoogvliet Sport met 0-1 onderuit tegen HBSS. Daardoor zakte men met 19 punten uit 14 wedstrijden naar een 6e plaats. 2 plaatsen en 2 punten hoger dan GHVV’ 13 waar men zaterdag op bezoek moet. Thuis verloor men er indertijd van en ook de afgelopen jaren bleek dat de ploeg uit Heenvliet de Hoogvlieters niet zo erg ligt. Tijd dus om daar eens verandering in aan te brengen. We zijn benieuwd!

In de 3e kl. D herstelde Rhoon zich na het midweekse verlies van de week daarvoor door nu thuis met 4-2 te winnen van het hogerstaande Zwarte Pijl. Hierdoor klom men naar een met ’s-Gravendeel gedeelde 8e en 9e plaats met 20 punten uit 16 wedstrijden. Zaterdag wacht er nog een zwaardere opgaven als men op bezoek moet bij koploper Nieuwerkerk die maar liefst 16 punten meer heeft. Thuis werd er met 1-1 gelijk gespeeld, waarin Rhoon zelfs meer had verdiend, dus houden we ons dan ook maar aan die strohalm vast!!

In de 4e Kl. G werd er opnieuw een wedstrijd van Pernis afgelast en wel de uitwedstrijd tegen VOB. Gelukkig werd afgelopen dinsdagavond wel de inhaalwedstrijd thuis tegen Maense afgewerkt, anders raakt men wel erg achteropnqua aantal gespeelde wedstrijden! De wedstrijd zelf eindigde in een 3-3 gelijkspel, waardoor men een plaatsje steeg op de ranglijst en nu 11e staat met 10 punten uit 14 wedstrijden. Zaterdag is PPSC te gast op de Loswal, die 5e staat met 23 uit 15. Een aardig verschil dus, maar gelukkig blijft ook in deze wedstrijd de bal rond, dus je weet maar nooit.

In de 4e Kl. H werd er dinsdagavond ook door WCR gespeeld en wel de wedstrijd die voor komende zaterdag op het programma stond thuis tegen koploper Overmaas. Men zal er geen spijt van gehad hebben, want het leverde een verrassende en verdiende 2-0 overwinning op voor de thuisclub! Daarmee steeg men naar de 5e plaats met 25 punten uit 17 wedstrijden. Het verschil met de huidige 3 koplopers bedraagt 12 punten met nog 9 wedstrijden te gaan. Wie weet gaat het dan ook nog een spannende eindsprint worden. Zaterdag is men in elk geval vrij om lekker bij te komen.

In de Kl. 2D van de zondag verloor Meeuwenplaat zoals verwacht met 2-5 van de runner up Wippolder, waardoor men nog iets vaster op de laatste plaats staat. Veel zal het voor hen allemaal niet meer uitmaken, aangezien men aan het einde van het seizoen toch overstapt naar de zaterdag afdeling. Het betekent dus uitspelen van de competitie met o.a. zondag de uitwedstrijd tegen FC IJsselmonde die met 6 punten meer 2 plaatsen hoger staat. Wordt het inderdaad uitzingen of volgt er nog een mooie solo??

Voor de korfballers zit het zaalseizoen er bijna op, met voor RWA nog een spannend toetje. In een uit- en thuiswedstrijd tegen Kinderdijk wordt namelijk beslist wie er gaat promoveren naar de Overgangsklasse. Komende zaterdag speelt men eerst uit en de week daarop thuis. Als ze de vorm van deze mini competitie vast weten te houden, zou het wel eens een feestje kunnen opleveren voor de rood/witte formatie die nog nooit zo hoog gespeeld heeft. Uiteraard duimen we dan ook met en voor hen mee!!!!

Nikantes is tenslotte al echt uitgespeeld en mag zich dan ook gaan voorbereiden op de 2e helft van het veldseizoen.

Genoeg stof dus voor weer een spannende aflevering van ‘Albrandswaard Sport’ zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur met de eerdergenoemde live wedstrijd en verder alle tussen-, rust-, en einduitslagen van de overige wedstrijden vanuit de studio. Presentator van dienst is Dick van der Meer, terwijl de techniek en muziekkeuze berust bij Hans Hotting.

Hopelijk dan ook tot zaterdag!

Met sportieve groet,

Erwin de Jongh

(Visited 30 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *