Voormalig wethouder Albrandswaard, Ronald Schneider, wordt burgemeester van Barendrecht

BARENDRECHT – Ronald Schneider wordt de nieuwe burgemeester van de gemeente Barendrecht. De gemeenteraad heeft hem  dinsdagavond voorgedragen. Dat meldt de gemeente Barendrecht.

Schneider is van 2020 tot 2022 is wethouder geweest in de gemeente Albrandswaard. Ook in Rotterdam is hij in de periode 2014 tot 2017 wethouder geweest. Eerder was hij fractievoorzitter van Leefbaar Rotterdam in de gemeenteraad van de stad. Op dit moment is Schneider (reserve) officier van de Koninklijke Landmacht.

“Wij hebben alle vertrouwen in de benoeming van Ronald Schneider als onze burgemeester. Hij is een goed boegbeeld voor Barendrecht, een plezierig mens, heeft kennis van de regio en we zien in hem de burgemeester voor alle Barendrechters”, aldus voorzitters van de vertrouwenscommissie Miranda Mes en Leendert Mijnders. 

De gemeenteraad besloot dinsdagavond Schneider als nieuwe burgemeester voor te dragen. Voor de vacature solliciteerden in totaal vijftien kandidaten bij de commissaris van de Koning in Zuid-Holland: één vrouw en veertien mannen. De gemeenteraad heeft in december 2022 een vertrouwenscommissie ingesteld voor de selectie van de kandidaten de vertrouwenscommissie. Deze commissie bestaat uit 12 leden van de gemeenteraad.

Ronald Schneider (partijloos) wordt de opvolger van Govert Veldhuijzen (CDA). Veldhuijzen trad op 1 oktober 2021 aan als interim burgemeester nadat Jan van Belzen met pensioen was gegaan.

Installatie op 15 juni

De nieuwe burgemeester wordt voorgedragen bij de minister van Binnenlandse Zaken, Hanke Bruins Slot. Zij draagt Schneider voor aan koning Willem-Alexander, die hem zal benoemen. Als alles volgens verwachting verloopt, wordt hij op 15 juni 2023 geïnstalleerd als burgemeester van Barendrecht.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Eén reactie op “Voormalig wethouder Albrandswaard, Ronald Schneider, wordt burgemeester van Barendrecht”

  1. Als fractievoorzitter van Leefbaar Albrandswaard heb ik twee jaar lang in de Gemeenteraad van Albrandswaard kunnen genieten van de ongelooflijke grote kennis van Ronald, ook als mens staat hij bij Leefbaar Albrandswaard op een voetstuk. Wij wensen hem dan ook veel geluk in zijn nieuwe functie als Burgemeester van Barendrecht.

    Ton Vuik

    Fractievoorzitter Leefbaar Albrandswaard

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *