Voorlopig geen ‘Albrandswaard Sport’ bij RTV Albrandswaard.

Sportvrienden,

En weer gooit het corona virus roet in het competitie gebeuren van de amateursport in de breedste zin van het woord. Eigenlijk zagen we het al een beetje aankomen, zeker wat de diverse voetbalcompetities aangaat. Het aantal door besmettingen afgelaste wedstrijden nam per weekend enorm toe.

Maar toch, als zo’n wedstrijdverbod zo ineens afgekondigd wordt, is het voor velen toch een bittere pil. Zowel voor de sporters zelf, als de besturen die de afgelopen maanden hun uiterste best gedaan hebben een zo veilig mogelijk omgeving te creëren en nu ook nog eens voor de tweede keer met sterk teruglopende inkomsten geconfronteerd zullen worden.

Maar ook voor de supporters die hun middagje sport gaan missen is het een hard gelag en uiteraard ook voor ons als makers van Albrandswaard Sport nu wij noodgedwongen ons programma moeten staken wegens gebrek aan. Tenslotte bestaat ons programma hoofdzakelijk uit het verslaan en volgen van het regiosportgebeuren, wat voor verreweg het grootse gedeelte nu stil komt te liggen. Voorlopig qua amateurvoetbal voor 4 weken, maar het zou voor mijn gevoel zo maar tot na de winterstop van half januari 2021 kunnen gaan duren. En wat de korfbal betreft zit de eerste helft van de veldcompetitie met nog 2 weekenden te gaan er nu definitief op en kijkt men eind maart 2021 wel verder of en hoe er een vervolg aan gegeven kan en gaat worden. Normaal gaan de korfballers dan begin november de zaal in voor de zaalcompetitie, maar ik vrees dat ook dit uitgesteld gaat worden, zo niet erger!

En we beseffen heel goed dat het voor diegenen die het virus opgelopen hebben het zwaarst van allemaal is en we er alles maar dan ook alles aan moeten doen om de besmettingen te doen stoppen, maar we realiseren ons ook dat het voor de amateursport opnieuw een behoorlijke klap is, waarbij alle creativiteit aan gewend zal moeten worden om te overleven. En de sporters ondanks alles zo goed en zo kwaad als het gaat zullen moeten blijven doortrainen om, wanneer het sein weer op groen gaat, fris aan de start te kunnen verschijnen!

Wij wensen in elk geval alle verenigingen die nu hierdoor getroffen worden sterkte en wijsheid toe en hopen dat men op steun mag blijven rekenen van de leden, supporters en overheidsinstanties!

Zoals gezegd gaat ons programma en deze sportcolumn zolang in de pauzestand en hopen dat u ondanks dat toch ook RTV Albrandswaard trouw blijft, omdat er nog een heleboel prachtige andere programma’s overblijven! Hou daarbij ook onze website in de gaten voor actuele sportberichten.

Een sportieve groet namens onze hele team en tracht gezond te blijven.

Hopelijk tot gauw!

Erwin de Jongh

(Visited 29 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *