Vis publiceert van Rijsdijk 522 tot Portland 18

In Van Rijsdijk 522 tot Hof van Portland 18 staat Jos Vis niet alleen stil bij alle huizen waar hij heeft gewoond, maar ook hoe deze in relatie staan tot de verschillende fases van zijn leven. Zo groei je als lezer met hem mee, maar leer je ook om jouw eigen woonplaatsen te overdenken. Verhuizen mag dan wel een van de meest stressvolle dingen zijn, ze zijn ook significant voor de groei van jou als mens! Deze biografie wordt sinds vrijdag 26 november uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

‘Een biografie aan de hand van huizen waar ik gewoond heb’ is niet iets wat je iedere dag voorbij ziet komen. Toch slaagt Jos Vis er met verve in om deze bijzondere opzet goed uit te werken: de verhuizingen die in het verhaal worden beschreven bieden een fijne structuur aan het verhaal, waardoor de lezer het gevoel krijgt met hem mee te reizen door de verschillende fases in zijn leven. Als lezer groei je als het ware met hem mee, van kind tot adolescent tot volwassene. Door de lezer een inkijk te geven in zijn leven vertelt hij niet alleen over zichzelf, maar schetst Jos ook een prachtig beeld van het verleden met de typerende plekken en situaties die hij beschrijft.

Jos Vis (30 december 1953) is een bekende Barendrechter. Jarenlang actief in Barendrecht als bestuurder, radiomaker, presentator en sportpromotor. Hij ontving daarvoor de waarderingsspeld met oorkonde van de gemeente Barendrecht. Bij de Barendrechtse pop band ‘Sticoliet’ was hij zanger/tekstschrijver en hij schrijft nog regelmatig gedichten. Toen hij 50 jaar werd, kwam zijn gedichten bundel ‘voor niets gaat de zon op’ uit. Daarnaast schrijft hij columns. Een aantal van die columns zijn inmiddels gebundeld met als titel ‘56+1’. Beroepsmatig werkte hij ruim 47 jaar in het notariaat in Barendrecht. Bij RTV Albrandswaard is Jos Vis de vaste presentator van De Stand op Maandag en is ook met regelmaat te horen als een van ” de kenners ” van de Albrandswaardse Top 25.

(Visited 41 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *