Vijftien vuurwerkvrije zones in Albrandswaard

ALBRANDSWAARD – De gemeente heeft vijftien zones aangewezen waar de komende jaarwisseling helemaal geen vuurwerk mag worden afgestoken. Deze zones worden gemarkeerd met borden. Het gaat om dezelfde vuurwerkvrije zones als andere jaren, en twee nieuwe locaties. Dit zijn de nabije omgeving van Voetbalvereniging Rhoon aan de Omloopseweg en Voetbalvereniging SV Poortugaal aan de Albrandswaardseweg.

2

Vuurpijlen en zwaar knalvuurwerk zijn sinds 2020 landelijk verboden. Het gaat om categorie F3 vuurwerk, knalvuurwerk (zoals rotjes), knalstrengen (bijvoorbeeld Chinese matten), enkelschotsbuizen en vuurpijlen. Al het andere vuurwerk mag worden afgestoken van 31 december 2022 18.00 uur tot 1 januari 2023 02.00 uur. 

Veiligheid, overlast en schade

Burgemeester Jolanda de Witte: ”We vinden het belangrijk dat ook tijdens de jaarwisseling iedereen veilig is en zich veilig voelt. Daarnaast willen we overlast en schade voorkomen. Daarom hebben we besloten dat vuurwerk afsteken niet meer mag bij plaatsen waar onder andere ouderen wonen, maar ook rondom de voetbalverenigingen.”

Overzicht 15 vuurwerkvrije locaties

De vijftien vuurwerkvrije zones zijn: in de nabije omgeving van Voetbalvereniging Rhoon, Voetbalvereniging SV Poortugaal, het speelveldje aan de Blaakse Wetering, het WISH Huis aan de Albrandswaardsedijk, het Strawinskiplein en omgeving Julianastraat, Villa Maja, hotel ’t Spui, Service Wooncentrum Rhoon aan het Ghijseland, in de directe nabijheid van verzorgingscentrum De Hooge werf aan ’t Wiel, in de directe nabijheid van Sociaal Cultureel Centrum De Brinkhoeve, in de directe nabijheid van Stichting Antes, in de directe nabijheid van Woonzorgcomplex Komforta, het Park Jan Cornelispolder te Rhoon, het centrum van Poortugaal en het winkelcentrum Hof van Portland.

(Visited 64 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *