Verwijdering Fietswrakken

In de fietsenstallingen bij de metrostations Poortugaal (Hofhoek) en Rhoon (Stationsstraat, Debussystraat en Mozartlaan) staan sommige fietsen langdurig gestald (fietswrakken). De gemeente gaat deze fietswrakken vanaf donderdag 18 maart van een waarschuwingssticker voorzien. De eigenaren van deze fietsen hebben tot dinsdag 30 maart de tijd hun fiets weg te halen.

Fietsen die niet worden opgehaald, worden door de gemeente verwijderd. Aangezien het niet duidelijk is wie de eigenaar is, worden de fietsen als een gevonden voorwerp (zie artikel 5:5 Burgerlijk Wetboek) beschouwd.

Ziet u iemand fietsen verwijderen bij de stalling en twijfelt u of dit iemand van de gemeente is? Vraag diegene om een legitimatiebewijs. De medewerkers kunnen zich legitimeren.

De fietsen worden drie maanden opgeslagen. Van fietsen die na drie maanden niet door de eigenaar zijn opgehaald, wordt afstand gedaan. Voor meer informatie kunt u bellen naar de afdeling Toezicht en Handhaving via telefoonnummer (010) 506 11 11.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *