Verlenging crisisnoodopvang ‘t Centrum

ALBRANDSWAARD – Het college van burgemeester en wethouders is voornemens de crisisnoodopvang voor asielzoekers in ’t Centrum van Rhoon te verlengen tot en met 30 juni 2023. Dit na een dringend verzoek vanuit de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond.

Sinds november van dit jaar worden achttien vrouwen uit niet-veilige landen opgevangen in ’t Centrum. In eerste instantie zou de opvang duren tot 8 januari 2023. De opvang is tot nu toe goed verlopen en vrouwen die in ’t Centrum verblijven benadrukken dat zij blij zijn met de huidige opvanglocatie. Dit komt mede door de kleinschaligheid van de opvang en de hoeveelheid aan activiteiten die georganiseerd worden vanuit vrijwilligers.

Burgemeester Jolanda de Witte: “Met deze crisisnoodopvang kunnen we voorzien in veilige opvangplekken, die helaas nog steeds nodig zijn. Ik ben blij dat de opvang momenteel goed loopt, mede dankzij de inzet van velen. Zoals de Hervormde Gemeente Rhoon die de locatie beschikbaar stelt, de vele vrijwilligers die zich inzetten om activiteiten te bedenken, de omwonenden en de Maranthakerk die tijdelijk ruimte biedt voor de activiteiten die anders in ’t Centrum plaatsvonden.”

Voorstelling ‘Look-a-like’ van de Rhoonse Comedie

Over de mogelijke verlenging is overleg gevoerd met de eigenaar van ’t Centrum, de Hervormde Gemeente Rhoon. Ook met de Rhoonse Comedie is de gemeente in gesprek. De Rhoonse Comedie heeft de voorstelling ‘Look-a-Like gepland staan op 18 maart 2023 in ‘t Centrum. Afgesproken is dat de gemeente zorgt dat voor de opvoering op die datum een andere locatie beschikbaar is.

Omwonenden hebben een brief ontvangen waarin het voornemen kenbaar wordt gemaakt. Het college wil namelijk voorafgaand aan een definitief besluit weten of er nog andere ervaringen zijn met de opvang waar zij op dit moment nog niet van op de hoogte is.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *