Verhalen over Oorlog en Vrede in ‘Steevast op Zondag’

Zondag kunt u luisteren naar diverse verhalen en een column over oorlog, bevrijdingen en vrede in ‘Steevast op Zondag’.

In het eerste uur (12.00-13.00) hebben de beide radiomakers, Piet Vermeulen en Jan Jongerius diverse berichten over 77 jaar bevrijding.

In een bijdrage van Piet Vermeulen over oorlog en vrede blikt Joop Spruyt op die oorlogstijd en wat weet de hedendaagse jeugd nog over de Tweede Wereldoorlog? Leden van het comité ” Herdenking Gevallenen Albrandswaard ” vinden dit een legitieme vraag en geven daarom in aanloop naar 4 en 5 mei gastlessen over de tweede wereldoorlog op alle basisscholen in Albrandswaard over met name wat er in de toen in Rhoon en Poortugaal tijdens deze donkere periode is gebeurd.

Bertie Barendregt, lid van het comité, legt het belang van deze lessen uit en Ties en Evelien uit groep 8 van basis school” De Grote Reis ” uit Portland vertellen wat zei ervan hebben opgestoken.

Ties en Evelien

Verder is er de maandelijkse column van Joop van der Hor.

In het tweede uur ( 13.00-14.00) is  Bert Euser te gast, die vertelt over zijn nieuwe boek ‘De eerste kogel is voor Daan’. Een Rhoonse jongeman, die als een van de eerste sneuvelde in de oorlog van 40 – 45 en naar wie een straatnaam is vernoemd in Rhoon.

Het boek wordt officieel gepresenteerd op 3 mei, maar zondag praten de radiomakers al met de auteur over deze geschiedenis.

Techniek en muzieksamenstelling wordt verzorgd door Bas van Driel.

Terug luisteren kan via programma gemist en via Albrandswaard Soundcloud, Het programma ook herhaald op zondag avond van 22.00 – 24.00 uur.

(Visited 79 times, 1 visits today)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *