Veilig leren lezen zet groep 3 leerkracht Lieneke van basisschool ‘De Overkant’ in het zonnetje

Ter gelegenheid van de Dag van de Leerkracht op 5 oktober en de lancering van de Veilig leren lezen Zoem-versie, heeft uitgeverij Zwijsen een bijzondere landelijke video vrijgegeven, waarin alle leerkrachten van groep 3 in het zonnetje worden gezet.

In een ontroerende video, die vlak voor de zomervakantie in het geheim is opgenomen op openbare basisschool De Overkant in Rhoon, is te zien hoe groep 3 leerkracht juf Lieneke Sybesma (47), die in haar onderwijsloopbaan al bijna 500 kinderen leerde lezen, volkomen verrast wordt tijdens een in scène gezette voorleeswedstrijd door Nelleke, het hoofd van de school.

Video uitgeverij Zwijsen


In een volle aula, waar juf Lieneke nietsvermoedend tussen het publiek zit, blijkt al snel dat de voorgedragen voorleestekst door één van haar leerlingen niet voor een wedstrijd is, maar over háár gaat. Als in het bijzijn van onderwijsinfluencer meester Jesper, 100 aanwezige (oud-) leerlingen en collega’s tegelijk opstaan en applaudisseren om Lieneke te bedanken, wordt de juf overmand door allerlei emoties. Hoewel zij altijd al wist dat ze belangrijk werk deed, laat deze vorm van waardering haar echt zien en voelen dat ze door haar inzet en betrokkenheid een zeer speciaal plekje inneemt in het hart van haar leerlingen. 

(Visited 214 times, 1 visits today)

Eén reactie op “Veilig leren lezen zet groep 3 leerkracht Lieneke van basisschool ‘De Overkant’ in het zonnetje”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *