Veel animo voor balkon beweegdag

Er is veel animo voor de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag. Op meer dan 400 plekken in heel het land komen op vrijdag 4 juni ouderen in beweging. Vanaf iconische balkons, in binnentuinen en op talloze balkons bij woonzorgcentra overal in Nederland beleven zij op “afstand” een sportieve, maar vooral gezellige ochtend met elkaar. Onder de bezielende leiding van vrijwilligers en bekende Nederlanders belooft het een memorabel beweegfeest te worden. Nationale Balkon Beweegdag is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds, de VriendenLoterij, Menzis en andere partners in hun streven naar een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen.

Vanuit het Ouderenfonds zetten OldStars-ambassadeurs Tom Okker, Bettine Vriesekoop, Mats Marcker en Leon van Schie zich in. Ook presentatrice Vivian Slingerland, voormalig Olympisch atlete Nelli Cooman, Olga Commandeur en VriendenLoterij ambassadeurs Wolter Kroes, Dennis van der Geest en Irene Moors gaan op 4 juni het land in. Daarnaast spannen ook voetbalclubs Sparta Rotterdam, ADO Den Haag, FC Twente en FC Groningen zich in voor hun regio.   

Op elk balkon zal aan het begin van de beweegsessie een ‘zwaaimoment’ zijn, zoals hiernaast te zien. Hiermee wordt de verbinding met elkaar nog eens extra onderstreept.

De gezamenlijke start van de dag vindt plaats vanaf de iconische balkons van NEMO, Paleis Soestdijk, het Olympisch Stadion en het Sparta Stadion, Het Kasteel. Ouderen nemen op uitnodiging deel aan een van deze bijzondere beweegsessies onder leiding van een beweegleider en ambassadeur. De sessies zijn op 4 juni via een livestream te volgen.

Balkon Bewegen biedt een mogelijkheid om veilig te bewegen op een klein oppervlakte, maar het is ook een activiteit waaraan iedereen kan meedoen en plezier kan beleven. Op deze manier preventief bewegen versterkt de gezondheid en zorgt voor verbinding. Het doel is een duurzame inzet van de activiteit bij woonzorgcentra die door deze landelijke dag hopelijk worden geïnspireerd met de ouderen de hele zomer door te bewegen. Het Nationaal Ouderenfonds organiseert de tweede editie van de Nationale Balkon Beweegdag samen met de VriendenLoterij, Menzis, VWS, VML, KNGF, WijBuurtsportcoaches, verschillende sportbonden en haar ambassadeurs.

Het Nationaal Ouderenfonds zet zich samen met partners, donateurs en vrijwilligers in voor een samenleving waarin geen enkele oudere zich eenzaam hoeft te voelen. Onze activiteiten zijn laagdrempelig en gericht op ontmoeting. Zo helpen wij ouderen om op een actieve manier ouder te worden. Ook stimuleren we de samenleving om een leeftijdsvriendelijke omgeving te zijn. Want ouder worden doe je samen!

(Visited 31 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *