In- en uitchecken met betaalpas of creditcard in de metro bij RET

Reizen met het OV in de regio Rotterdam is nog makkelijker geworden. Vanaf vandaag kunnen metroreizigers bij de RET behalve met hun OV-chipkaart, ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard – ook op een mobiel. De invoering bij tram en bus volgt op korte termijn.

Het OV-betalen gaat de komende jaren veranderen. De OV-chipkaart krijgt een opvolger en er komen nieuwe betaalvormen bij. Reizigers bepalen straks zelf hoe ze betalen. Reizen met het openbaar vervoer wordt daardoor steeds makkelijker. Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en Translink ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay.

Nu in- en uitchecken met de betaalpas ook mogelijk is in de metro van de RET, komt de landelijke dekking steeds dichterbij. Een actueel overzicht van de dekking staat op www.ovpay.nl.

Voor reizigers die overstappen van de metro naar een RET-bus of tram is het advies om voorlopig nog gebruik te maken van de OV-chipkaart. Dat geldt ook voor reizigers die gebruikmaken van de afgesloten P+R-terreinen.

Drempelloze reis, ook bij evenementen

Maurice Unck, algemeen directeur RET: “De introductie van OVpay is een volgende stap in onze bredere ambitie om de reiziger een drempelloze reis te bieden. Vooral voor incidentele reizigers biedt in- en uitchecken met de betaalpas uitkomst. Toeristen en bezoekers hebben hun betaalmiddel al op zak en kunnen meteen, zonder extra handelingen in- en uitchecken.”

OVpay is onder andere van meerwaarde voor incidentele reizigers die niet op saldo reizen en anders een los kaartje zouden kopen. Bijvoorbeeld tijdens het marathonweekend op 15 en 16 april, op Koningsdag op donderdag 27 april. Maar ook op mooie dagen voor een ritje naar het pas geopende metrostation Hoek van Holland Strand of bij grote evenementen in bijvoorbeeld Ahoy.

………………………………………………………………………………………..……………………………..

Praktische informatie

Makkelijk, maar wel even opletten!
Reizen met een betaalpas is heel eenvoudig: het werkt precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. De reiziger checkt in bij de kaartlezer op het metrostation, en checkt bij het uitstappen ook weer uit. Het is belangrijk dat bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard wordt gebruikt. Haal daarom de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder (of selecteer deze op de mobiele telefoon), zodat de gewenste pas wordt gebruikt. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening. 

Hoe betalen met OVpay?
Reizigers kunnen vanaf vandaag in de metro in- en uitchecken met:

·       een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, SNS of Knab;

·        een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);

·       alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;

·       een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards; 

·       en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

Reisoverzicht

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV, en in de OVpay app als de reiziger daar een account aanmaakt. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.

Innovatieprogramma
In- en uitchecken met je contactloze betaalpas of creditcard is onderdeel van het landelijke innovatieprogramma OVpay waarin OV-bedrijven, Translink, de OV-autoriteiten en banken samenwerken. De nieuwe betaalvormen in het OV worden gefaseerd ingevoerd in de periode 2021-2024. Gebruiksgemak en betrouwbaarheid staan bij OVpay voorop.

Informatie voor reizigers over OVpay is te vinden op www.ret.nl/ovpay

Informatie over de introductie van nieuwe betaalvormen in het OV is beschikbaar op: www.ovpay.nl 

(Visited 18 times, 1 visits today)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *